היי שבוע טוב לכול החמודות ....

היי שבוע טוב לכול החמודות .... ../images/Emo24.gif

יש לי הרבה התלבטיות ושאלות האם לעשות התרוסקופיה לראות שהכל תקין אחרי הגרידה או לא לגעת אני 5 חודשים אחרי הגרידה ויש בי פחד שעולה כל הזמן שאולי יש לי התדבקויות ולכן לא ניקלטתי פעמיים אח"כ גם בהחזרת מוקפאים וגם בהפריה השניה צילצלתי לד"ר ברקוביץ[הרופא הקודם ] ושאלתי אותו אם כדאי לעשות התרוסקופיה והוא אמר לי שאם עשיתי צילום רחם זה מספיק אבל את הצילום עשיתי לפני הגרידא הסברתי לו אך הוא התעקש שאין צורך .. האם באמת אין צורך לנגוע שוב ולראות מה קורה שם ?? האם הסיכוי קלוש שיש התדבקויות שכן הרירית היתה יפה בהפריה השניה ?? מישהי יכולה לעזור ??? תודה מראש יונית החיננית

יונית יקרה

אין לי הפעם המלצות בשבילך כי גם אני עם אותם פחדים. א-ב-ל חשוב לזכור שהסיכוי להדבקויות בעקבות גרידה הוא מאוד מאוד נמוך. נכון, זה קורה לפעמים אבל בד"כ יש לזה אינדיקציות כמו רירית שהפכה לדקה או רירית שצומחת רק בחלק מהרחם.במקרה שלי הוחלט בינתיים להסתפק בצילום הרחם שהיה תקין ולהניח שאין הדבקויות. כמובן שאם לא נצליח עוד כמה חודשים אז נגיע גם להיסטרוסקופיה אבל הרופאים לא רוצים לרוץ עם הבדיקות. בכל בדיקה פולשנית יש סיכון מסויים וכדאי לעשות אותה רק אם הרופא מעריך שיש לכך סיבה טובה. כנראה שאת יכולה להתעודד מחוות הדעת של הרופא שלך: הוא לא חושב שיש סיבה לדאוג וכנראה ששתי הפריות לא מוצלחות זו עדיין לא סיבה לדאגה. זה קורה גם כשהכל לגמרי תקין ויש לך את כל הסיבות להאמין שזה המצב. מאחלת לך שנה טובה והצלחה גדולה בהפריה הבאה, שירה

כן תעשי היסטרסקופייה ../images/Emo101.gif

לפי התמונה שנתת לדעתי את צריכה היסטרסקופייה במיוחד שעברת גרידה .והגירדה ליפעמיים גורמת לדלקות והיתדבקויות דברים המפריעים לתהליך ההפריה ןאף יכולים לגרום ל להפלה מישום כך - תשובתו של הרופה שלך אינה הגיונית -מפני שאת צילום הרחם עברת לפני הגירדה מה גם שעברת כבר שתי ניסיונות-לכן אין שום סיבה שלא תעשי היסטרסקופייה אין בזה כימעט שום סיכון .זה קצת כואב (יש טוענים שאף יותר מצילום רחם ).אבל זה דוחה בעוד חודש את מחזור ההפרייה הבא כיוון שצריך לתת לרירית להיתרפות בקיצור זה משהוא חד פעמי שמשלים יותר טוב את הצילום רחם וכדאי לעשותו לפני שעושים הפריות שזה טיפול ארוך יקר וכואב כך דעתי האישית אבל היא אינה תחליף לרופה שלך שמכיר את כול התמונה זה רק נקודה למחשבה-אל תשימי לב לכותרת

הרמוניה

New member
אני לא יודעת לגבי סיכויי הדבקויות

אבל אני עשיתי היסטרסקופיה אבחנתית והיה ממש לא נורא... (רק כואב אחרי קצת בבית החזה מהגז....) האמת שזה נורא מענין לראות איך אנחנו נראות שם מבפנים(עשיתי למיומה שלי פרצוף כועס במיוחד אבל זה לא עשה עליה הרבה רושם). בכל אופן שיהיה בהצלחה הרמוניה

למעלה