היי , שוב אני , אז ככה

היי , שוב אני , אז ככה../images/Emo4.gif

אני עובר מצבי רוח מידי פעם ממצב רוח טוב לרע וכו' ... פעם נזכר בחבר שהיה וזה נגיד טבעי .. פעם אני פשוט מרגיש קנאה ושנאה אדירה כלפי כולם שיש להם אמנם בעיות אבל "פתירות" ולא כמוני ..לפחות בתחושה כרגע אני די בסדר ואני רוצה לצאת מהמצב שלי כבר ולהתקדם באמת .. הבעיה כזכור העיקרית היא למצוא עבודה וחיי חברה "נורמליים" ואיכשהו להעלות את הבטחון העצמי שהוא (ביחד עם הדימוי העצמי) נמוך מאוד מאוד
אבל איך
קשה לי .. אני יכול לעבור על מודעות אבל אם אני צריך להתקשר לדבר ..אני לא מסוגל זה מלחיץ אותי נורא ואני הייתי מעדיף אם כבר שיתקשרו אליי אני עצוּר מאוד בכל דבר ואני לא יודע מה לעשות

לפעמים קשה להתגבר לבד

האם ניסית לפנות לטפול פסיכולוגי? ממליצה לך לחפש בבית חולים במקום מגוריך קבוצת תמיכה לאנשים הסובלים מחרדה חברתית. זה כבר תירגול בפני עצמו- לטלפן לבית החולים ולשאול אם יש להם מרפאה לסובלים מחרדה. בדרך כלל קבוצת תמיכה יכולה לעזור.

טפול זה תהליך, החלמה לוקחת זמן

שנוי הוא הדרגתי. זה לא לקח יום אחד להגיע למצב הזה וזה לא ייקח יום אחד לצאת מזה. הרעיון הכללי הוא ליצור לעצמך משימות יומיומיות, לנסות לעמוד בהם ולצ'פר את עצמך כשהצלחת. ההצלחה היא בעצם הנסיון, בלי קשר לתוצאות הנסיון הזה. תוכל גם לעשות תרגיל הרפיה וכשאתה רפוי ורגוע, לדמיין את עצמך עושה את הדברים שאתה חושש מהם, ומצליח. משהי סיפרה לי פעם שלפני טלפון חשוב שהיא צריכה לעשות, היא עושה ערמה מכל המכתבים הנעימים וכרטיסי הברכה שיש לה ויושבת עליהם... זה נותן לה בטחון וכח לספוג תגובה אולי לא נעימה שתקבל בשיחת הטלפון. אולי גם לך יש משהו לשבת עליו לפני שתרים את הטלפון החשוב?!
משהו שיזכיר לך שאתה בעל ערך בלי קשר לתגובה שתקבל מהצד השני של הקו?

קשה לי ואני נמנע מזה מראש

והסברתי גם לפסיכולוגית והיא אמרה שהיא מבינה והמשכנו לדבר על משהו אחר אחרי זה ... אממ...אני מתקשה להציב את עצמי במצב של לקחת את הטלפון ליד בכלל ולנסות למרות שכשאני חייב כמו לשלם לבטוח לאומי ובעיה באינטרנט אני אתקשר ואדבר ..את מבינה
אם היו מכריחים אותי היה לי קשה נורא , ועדיין הייתי יכול לדעתי

למעלה