היי שוב פעם

da1boy

New member
היי שוב פעם

למי שזוכר, אני לפני שבוע ביקשתי המלצה לדי וי די של פינק פלויד, (כדי לקנות לחבר שאוהב... ותודה שוב פעם על העזרה) אני בד"כ שומע מוזיקה שחורה, ואף פעם לא התחברתי לרוק, אבל יצא לי לשמוע את ה- DUB SIDE OF THE MOON , ואחרי זה (בגלל שאהבתי אותו) ביקשתי מחבר שלי שיביא לי לשמוע את הDARK SIDE OF THE MOON וממש אהבתי אותו... עכשיו הוא הביא לי את WISH YOU WERE HEREת ומשמיעה ראשונה הוא דיי מזכיר לי את הדארק סייד, ופחות התחברתי אליו, אבל אני צריך להאזין לו שוב... רציתי לשאול איזה אלבומים עכשיו אתם ממליצים לי לשמוע, ויש לי גם כמה שאלות: 1. מה הסיפור של הקוסם מארץ עוץ והדארק סייד? 2. הבנתי שהעטיפה של הדארק סייד נהפכה ליצירת אומנות, מי אייר אותה ומה החשיבות שלה? 3. THE WALL - הכוונה היא לחומת ברלין? ושאלה אחרונה: האם יש אתר מושקע שיכול להסביר לי הכל על היסטורית הלהקה והאלבומים? תודה :)

One Echoe

New member
שלום שלום... ../images/Emo13.gif

קודם כל, אתה מתחיל לשמוע מוזיקה איכותית(לא שאני אומר שמוזיקה שחורה היא לא), אז כל הכבוד! אז ככה...וויש יו וואר היא ודארק סייד ממש לא דומים, חוץ מהסאונד והאווירה שלהם... היות ו-וויש יו וואר היא הוקלט אחרי הדארק סייד ויש לו סאונד דומה. תאזין לאלבום שוב.. ושוב ושוב בסוף אתה תתאהב(זה לא רחוק, ואל תירתע מקטעים ארוכים, להיפך.) 1-סתם מיתוס, מעריצים פאנטים אמרו שהדארק סייד הוא בעצם פסקול שפינק פלויד כתבו לקוסם מארץ עוץ..יש בשאלות נפוצות תשובות של הלהקה על זה..כמובן שהם מכחישים. אני אישית ראיתי את הסכירוניזציה של האלבום והסרט, יש כמה דברים דומים. אבל בעיקרון זה יותר עניין פסיכולוגי) 2-סטורם ג'ונסון, מאייר כמעט כל העטיפות של פינק פלויד. אין לה חשיבות מיוחדת אבל היום ובאותה התקופה כל עטיפות האלבומים היו מאוד מהודרים וצבעוניים, הדארק סייד היה מיוחד בפשטות שלו ובמיוחדות שלו. 3-לא, ממש לא. החומה היא לא פיזית, היא יותר רגשית. אחרי שתשמע את האלבום\תראה את הסרט תבין.(עדיף קודם לשמוע את האלבום לדעתי). ההקשר עם ברלין זה שרוג'ר ווארס(כותב האופרה) הופיע עם The Wall ב1990 אחרי שהחומה בברלין נפלה, בברלין! ויצא דיוידי שמנציח את ההופעה. 4- כן. http://mitkadem.homestead.com/files/floyd/index.htm כאן תוכל לקרוא הכל. ביוגרפיה מאוד מושקעת, והכל בעברית. גפ בפורום שלנו לא חסר חומר. תודות לציףציף(ושאר חברים)-הגברת הראשונה, כמו שדיימונד אומר

da1boy

New member
../images/Emo24.gif תודה על כל המידע!!

אחלה, ממש תודה על הכל!!! :) וזה בסדר, אתה יכול להגיד שמוזיקה שחורה לא איכותית, היום מוזיקה שחורה נהפכה למיינסטריים והכל זה אותו זבל , אבל פה ושם יש דברים טובים... ותודה על הכתובת לאתר.. אני מאוד מקווה שאני אתחיל לאהוב גם אלבומים אחרים של הפינק פלויד...

melancholy man

New member
במוסיקה שחורה

כמו ברוק אנד רול, יש המון דברים טובים והמון זבל, לשני הז'אנרים שורשים דומים, ומשך תקופה ארוכה הייתה גם השפעה עמוקה בינהם, אין לי מושג מה קורה היום במוסיקה השחורה, אבל באופן עקרוני לא טוב לשפוט ז'אנרים שלמים, עדיף לשפוט כל קטע מוסיקאלי לגופו.

זה חלק מהתרבות

של היום. של המסחור. צריך שימציאו מילה מתאימה למצב כיום. היה כבר שירשור על זה. תקפיצו את אליעזר בן יהודה

מוסיקה שחורה

חבל שבארץ לא מכירים, לא מבינים ולא מעריכים מוסיקה שחורה (שזה, בעצם מה? R'n'B? Soul? רגאי?? כל מה שנעשה ע"י שחורים?). לטעמי, זה נובע רק מגזענות. אני אנסה להשלים פערים, אולי בסוף השבוע. ובאשר להיסטוריה של הלהקה, בהעדר מתנדבים מתוך הפורום, אני אכתוב אותה בעצמי.

One Echoe

New member
אני לא חושב שמתכוונים למוזיקה הזאת

אלא יותר לראפ והיפהופ, כשאומרים מוזיקה שחורה...

One Echoe

New member
תתפלא../images/Emo13.gif...

הראפ של היום לא משקף כלום לדעתי. זה סתם זבל מלאכותי למען מטרות אגו\כסף\בולשיט. אבל יש גם ראפ איכותי...(אני מניח) ציףציף, שמא תמליצי לנו על אמן איכותי? או שניים?

Blackpanter1י

New member
אה כן כי פעם אחת מישהו השמיע לי שיר

ראפ ואמר נכון זה שיר יפה? אמרתי לו בטח, רק איפה המוזיקה לחצת על PLAY?

NIR Y

New member
המלצות למוזיקה שחורה

OUTKAST- הדיסק הכפול האחרון שלהם גדול !!! אני מבטיח לכל מי שישמע אותו שהוא לא יצטער. BEASTIE BOYS- גם הלו נסטי וגם אלאלאל קומיוניקיישן מעולים !

da1boy

New member
ראפ

הדגש הוא במילים, אבל אני מאוד אוהב את ההפקות... למי שלא יודע, רוב שירי הראפ הם עשויים מסימפולים של שירי סול/פאנק משנות ה-60, 70... ובעיני סימפול זה גם סוג של אומנות, הרי זה לא קל לקחת שיר מסויים ולהוציא אותו מהאווירה שלו לאווירה אחרת... דרה דרה הוא מפיק מצויין שמאוד התמסחר, שבלי האלבום הראשון שלו: THE CHRONIC , הראפ המדורני לא היה קיים... THE CHRONIC הוא אלבום קלאסי שכל אדם חייב שיהיה לו אותו... OUTKAST הם הרכב מצויין שתמיד אוהב, גם אם בעתיד אפסיק לשמוע היפ הופ... באלבום האחרון שלהם (הם צמד) האלבום הוא כפול שכל דיסק הוא של כל אחד מהם... הבולט מבין ה-2 הוא אנדרה שבחלק שלו בדיסק עושה אר אנד בי היפ הופ מעורבב עם ג'אזז פאנק סול... וזה יוצא שונה ומיוחד...

One Echoe

New member
אין על מה ../images/Emo13.gif

אני עושה את זה בכיף! אתה מוזמן להישאר בפורום ולקרוא את המאמרים שנמצאים בו! וגם להתעדכן.. ובקיצור תהנה

JimiH

New member
אני אישית שומע גם ראפ

גם לפני ששמעתי רוק מאוד התעמקתי בראפ וזה מוסיקה לכל דבר, רק שהדגש הוא במילים. לפסול מוסיקה זה דבר שלילי מהיסוד, וזה שזה לא לטעמך זה לא סיבה מוצדקת לזלזל. אני מסכים שהראפ של היום הוא ממוסחר ומטרתו היא למכור. אותי זה מגעיל, אבל זה עדיין מוסיקה. אני אמליץ על כמה אומנים ששווה לשמוע אותם: Outkast,Notorious B.I.G, Wu Tang, Dead Prez, The Roots, Common, De La Soul, Public Enemy, GZA שוב, הדגש פה הוא לא על הלחן אלא על המילים, מי שרוצה להתעמק במוסיקה שימצא ליריקס וישמע את השירים מול המילים כי באמת קשה לעקוב. שוב, לא לפסול מראש. מי שרוצה עוד המלצות מוזמן לפנות אליי במסרים.

למה מסרים? זה שרשור חשוב

Outkast מצויינים, אבל לא הייתי מגדירה אותם בדיוק כראפ. Wu Tang, Public Enemy - הרכבים חשובים. De La Soul - הרכב יותר "רך" מאשר WT ו-PE, וגם טוב.

One Echoe

New member
קודם כל, תלמד לשרשר...

דבר שני.. לא אמרתי שהראפ של היום הוא לא מוזיקה. כל לחן ומילים נחשב כ" מוזיקה ".. ואני לא מזלזל, סך הכל אומר את דעתי.

GingerBread Man

New member
יש גם דברים ישראלים טובים

לפחות לדעתי: למשל קוואמי שהוציא אלבום חדש שהוא ממש טוב! שירים לדוגמה מהאלבום: ימים שחורים, קומבינה. גם שבק'ס בתקופתם היו ממש טובים.

למעלה