היי שוב...

היי שוב...../images/Emo13.gif

זוכרים אותי?.. בכל מקרה, רציתי לשאול... נכון שיש נצרות, אך יש דבר כזה נצרות פאגאנית. שבני האדם מצרפים לישוע,מרים והשליחים אלילים נוספים כגון:ונוס,זאוס ואלים ממיתולוגיות שונות ומשונות. אני צודק? אם יש דת כזו גם היום אז אשמח לקבל פרטים עליה

Dia Leoghann

New member
ישנה הכנסייה הקלטית

שהיא מעיין גוף ביניים בין נצרות לפגאניות קלטית. כיום היא אינה קיימת אלא בתור מיתוס. היא נוסדה במסגרת המאבקים בין הכנסייה הקתולית, הפרוטסטנתית והאנגליקנית. בברכת אור, Dia Leoghann

L e s t a t

New member
אתה מדבר על גנוסטיקה?

מדובר בעירבוביה של הנצרות, פגאניות, יהדות, הלניסטיות וכל מה שבא ליד. כנראה שפשוט האדם שהמציא\פיתח את הגנוסטיקה עוד לא שמע על אקלקטיות..

L e s t a t

New member
ישנן דתות שהנצרות השפיעה עליהן

כמו הוודו, שפיתחו עבדים אפריקאיים, יש שם השפעות נוצריות. אבל רוב הדתות הפגאניות באו עוד הרבה לפני שהנצרות בכלל התחילה לבצבץ.

רמץ

New member
דוגמה מצויינת ../images/Emo45.gif

לא חשבתי על זה. כשהמסיונרים הגיעו עם אוסף האמונות שלהם, לילידים לא הייתה בעיה לשלב את ישו ומריה באוסף הרוחות השומרות הענקי של הוודו. והרי לך דת פגאנית עם ישו ומריה. גם אם זו לא לגמרי דת ולא לגמרי ישו ומריה ולא לגמרי אלים או אלילים...

L e s t a t

New member
זו דת לגמרי

הוודאן היא דת לכל דבר, אבל זה לא לגמרי ישו ומרים והאלים הם אלים לכל דבר.

טלה בר

New member
גנוסטיקה 2

בזמן שהנצרות החלה להתפשט כבר עבר ההלניזם מהעולם...

טלה בר

New member
גנוסטיקה

הגנוסטיקה היא תנועה שהתקיימה במאות הראשונות לספירה, ומשמעותה "ידיעה" . חברי התנועה, או הכת, היו בטוחים שהם יודעים את אלוהים, את כוונתו, ואת כל מה שקשור אליו.

L e s t a t

New member
תאמין או לא!

אבל הנוצרים מאמינים באל אחד. הקדושים לא נחשבים לאלים ואין להם כוח שמשתווה לישו או יהוה. חוץ מזה, בנצרות זה קדושים (והחגים שלהם) וביהדות זה נביאים (והשתטחות על הקברים שלהם, כנראה שהיהדות יותר דכאונית).

korinalir

New member
אבל מה עם |הדגש| השילוש הקדוש|סדגש|

שלושה זה לא אחד בפעם האחרונה שבדקתי (ואני 4 יח´ מתמ´
) הם מאמינים באב בבן ורוח הקודש נו בולשיט זה בעצם אלוהות כפולה יש את ישו שמיוחסים לו כוחות כמו לאלוהים שהוא אביו זה כבר ממש לא מונותאיסטי. שלא נדבר על הזרמים בנצרות שסוגדים גם למריה הקדושה באותה דבקות ואפילו יותר לעיתים מבאלוהים וישו.

שירה13

New member
ישו הוא המשיח????

ממתי ישו הוא המשיח??? (וואו...אני כנראה ממש לא מעודכנת!)

ShiVeee

New member
ישו הוא באמת המשיח... חבל ש...

הבינו את זה מאוחר מידיי...

שירה13

New member
מה?? בנצרות מאמינים במשיח???

זה לא איזה עסק יהודי כזה??? (וואי..נראה לי שאני צריכה להתחיל להקשיב בשיעורים..ומהר..!)

למעלה