היי שלום , אשמח לעצה מנשות העולם הגדול .

libiבבית

New member
היי שלום , אשמח לעצה מנשות העולם הגדול .

ואולי אם קצת מזל , מישהי מאזור ציריך עם ילדים , תקרא.

הייתי פה כמה פעמים בפורום. אני גרה בישראל , ולרוב אוהבת להיות במקום שלי.
אבל הקיץ החלטתי מסיבות שונות לברוח . אני לא הולכת כל כך טוב לצערי . יש לי בעיה ברגליים , ויש לי ילדה בת 5.
חברים של חברים בציריך הציעו לי מקום להיות בו , שזה ממש עוזר לתכנית -כי התקציב מוגבל משהו . דירה ריקה , של מישהו , שבדיוק יהיה בארץ.
אז מה הבעיה ?
שחברה שלי , שהיא פנסיונרית אמרה לי שבשביל הבת שלי זה יהיה סיוט , כי היא לא תבין את השפה , וכי לא נוכל לטייל יותר מדי , וכי לא יהיה אף ילד שיוכל לשחק איתה.
...זה נכון.
מעבר לכך , אני פוחדת בגלל הצליעה שלי , וכי אני קצת מעופפת. אני מסתדרת בגרמנית בסיסית וזו תהיה הפעם השניה שלי בציריך. הפעם הקודמת היתה לפני שלוש עשרה שנים .
יש עצות? חיזוקים בקהל? טרם הזמנתי כרטיסים.

זה תלוי בבת שלך ובקשר בינכן, ורק את יודעת מה נכון לכן.

מנסיון שלי עם הבת שלי, שהיום היא בת 10, בגיל 5 היא הסתדרה מעולה בלי חברים. צריך לבנות תוכנית טיול שתתאים לילדה ולמגבלה שלך בכל מקרה.
צריך לעשות תיאום ציפיות עם הילדה ולהכין אותה שאין שם חברים כמו שהיא אולי רגילה בבית, וכולם מדברים גרמנית ולא עברית, וזה יהיה זמן שלכן עם עצמכן.

למה לא תוכלו לטייל יותר מידי? בגלל הצליעה שלך? יש מצב לשכור כיסא גלגלים/קלנועית בשביל לפתור את הבעיה הזאת?

זאת יכולה להיות חופשה נפלאה בעיני, אבל רק את יודעת

libiבבית

New member
תודה על התגובה :)

לשמחתי אני עדיין לא בשלב הקלנועית. מקווה לא להגיע לשם . שלב בינים כזה .

alphadelta

New member
את היחידה שיודעת

אבל הנה כמה שאלות שהייתי שואלת את עצמי: האם היית עושה אותו דבר בארץ? כלומר לבד עם הילדה לכמה שבועות אבל לא בבית ולא ליד אנשים שמכירים? האם את יכולה לדמיין את הימים שלך שם ( בכמה זמן מדובר?) ושזה ירגיש לך טוב? האם הצליעה או ה״מעופפות״ יכולים לגרום למצבים שיסכנו או יאתגרו את הילדה ? האם הגרמנית הבסיסית תספיק לכם כדי להסתדר ? מה יהיה סדר היום? מה עם כביסה ואוכל? האם יש חבר או חברה שיכולים לבוא וזה יעזור?

libiבבית

New member
שאלות טובות

פה בארץ זה אחת -כי זה קטן ותמיד יש סופר במרחק שעה גג. אלא , שאני גם לא נוהגת איתה ביחד. פוחדת (הצליעה זה עקב תאונת דרכים בילדות)
לי שניים שלושה שבועות ירגישו מצוייון בחו"ל . כבר עשיתי את זה . הגרמנית שלי נוחה לי ולמקומיים . בשוויץ יש דיאלקט של גרמנית , כך שלי קצת קשה להבין אחרים , אבל להם קל להבין אותי , ויש גם אנגלית. אבל כן הצליעה והמעופפות מפחידות אותי . כביסה ואוכל זה לא בעיה .
חברים-יש לי רק בארץ.
סדר יום ? אין לי מושג .

placid1

New member
לכמה זמן מתוכננת הנסיעה? אמנם,

כפי שכבר אמרו פה, רק את יודעת ומכירה את הנפשות הפועלות ואת מכלול המגבלות, אבל אם אתן מבלות גם בארץ בלי שיהיו אתכן עוד ילדים בני גילה כל הזמן, לא רואה למה שזה יהיה סיוט. היא בת חמש ולהיות עם אמא שנמצאת בחופשה ויש לה את כל הזמן שבעולם רק בשבילה נשמע לי כמו פנטזיה חלומית עבורה.

ציריך לא עיר גדולה, שונה מאד מישראל כך שמרגישים ממש בחופשה, יש בה הרבה פסטורליה בהישג יד ללא צורך להיות מיטיב לכת, יש בה תחבורה ציבורית מצוינת ואפשר להסתדר בה יופי גם בלי לדעת גרמנית בכלל.

אני חושבת שאם כבר עלה הצורך/חשק לנסיעה ואת כבר בשלב שבו עשית בירורים ויש לך את הצ׳ופר הגדול מאד של דירה ריקה סימן שאת צריכה לנסוע :)

libiבבית

New member
tell me about it

אהבתי מאד את ציריך לפני 15 שנה והיא מן הסתם לא השתנתה הרבה . יש את אגם ציריך , שהיה צלול וכייפי לשחיה , אבל הנסיכה לא יודעת לשחות וכבר היו לי חלומות בלהות בנידון.

בקיצור , אומץ!

forglemmigej

New member
להסתדר לבד

ראשית יוזמה יפה לצאת ולטייל בעולם, היום יש גוגל מפות בכל מסרטפון כך שלא צריך אפילו לשאול אנשים איך להגיע למקומות, ברוב ערי אירופה יש תחבורה ציבורית מצוינת , יש גישה לנכים בכל מקום תיירותי גדול כמו מוזאונים וכמעט לכל מסעדה , את צריכה להכין תוכנית יומית לך ולבת מה לעשות לחקור על המקום אליו אתם הולכים ולשתף את הבת , לא נראה לי שתהיה לך בעיה, בדרך כלל במקומות דוברי גרמנית אנשים צעירים כן יודעים אנגלית ותוכלי לשאול אותם

libiבבית

New member
אוקיי. במקרה שלי זה ראש אחר

כשמדברים על כך שישראל היא שילוב של מזרח ומערב , אז אני יותר מזרח ממערב , וזה אומר , שאין לי סמרטפון .אני אופה כבר שנים לחם על בערך , בלי שום כמות או מדד. ועד לפני זמן לא רב התניידנו באופניים בלבד , והיה סבבה. וגם אני מאד אשתדל -תכנית מסודרת לא תצא לי . מנסיון.
עדיף לא לנסות -כדי לא להתאכזב.
בקווים כלליים אנחנו נקום בבוקר , נאכל ארוחת בוקר ואז נצא לכל מני מקומות חביבים שיש בציריך כמו העיר העתיקה, האגם , והר אוטליברג , שהוא...ובכן ...הר לא רחוק מבית החולים טרימלי , שמה ביליתי חודש אחד קסום בחיי. הר ירוק כזה עם מסלולי הליכה עד הפסגה . לי אין בעיית שפה , אבל לבת שלי -כן. בינתים אנחנו קוראות את "אם יוצאים , מגיעים למקומות נפלאים " (ד"ר סוס) , שהוא בבחינת התנ"ך שלנו .

מהתגובות שלך, נראה לי שיש

משהוא שאת חוששת ממנו, אבל השפה, הילדה והמגבלה שלך הם לא מה שמפחיד אותך.

ילדים לא ממש צריכים שפה. ברוב שדות התעופה יש אזור משחקים לילדים. יש שם ילדים שמדברים בכל השפות, ולרוב אין להם שום בעיה לשחק יחד גם בלי שפה משותפת.

תצאו ותגיעו למקומות נפלאים!!! ושאף אחד לא יגיד לך אחרת.

כשהייתי ילדה קטנה

סבתא שלי גרה בעיר קטנה על הגבול בין גרמניה ושוויץ (קונסטאנס). אני זוכרת נסיעות לשם, היה לי ממש כיף בטיולים האלה. זוכרת אגמים גדולים ושווקים יפיפיים וברבורים על האגם... זוכרת גם משחק עם ילדים (שכנים של סבתא שלי שהיו בערך בגילי), לא ידעתי אפילו מילה אחת בגרמנית והם כמובן לא ידעו מילה בעברית, אבל שיחקנו.
יהיה לבת שלך כיף

תהנו

libiבבית

New member
תודה לכולכן על התגובות החמות

עכשיו נותר לקוות שאאזור אומץ ,כי אמרו לי שצריך להזמין כרטיסים מוקדם.

שיהיה קיץ נפלא ושקט לכולנו.

למעלה