היי שלום לכולכם, שאלה קצת קשה אשמח

אופה3

New member
היי שלום לכולכם, שאלה קצת קשה אשמח

אם תענו לי . אז קודם כל , מה שלומכם, הרבה זמן לא הייתי פה, הייתי רחוקה מאוד ועסוקה, וגם לא היה לי מחשב הרבה זמן, אז חזרתי, אבל לא בתדירות גבוהה, אני כרגע לפני הפריה בעזרת השם ביום ראשון, ואין לי כל כך הרבה זמן עם העבודה והבדיקות, מתגעגעת מאוד לפורום, אבל לצערי אני לא יכולה להכנס הרבה פעמים. רציתי לשאול אותכם, נניח שהיתה לכם חברה שעוברת טיפולי פוריות, ואתם יודעים את המצב, ופתאום אתן מגלות שאתן בהיריון, מה הייתם עושות, מנתקות איתה את הקשר, לא מזכירות את ההריון. ממשיכות כאילו הכל כרגיל? היתה לי חברה שיותר כמו ידידה, בערב ראש השנה, זרקה לי את הפצצה של אני בהיריון, ומאז לא מתקשרת, לא באה לא מבקרת כלום, חבל על הזמן כאילו בלעה אותה האדמה, אני התקשרתי לשאול אם קרה משהו והיא אמרה שלא, וממש נפגעתי ממנה, אני לא מבינה אין לה אפילו אומץ להגיד לי מה קורה, וזאת מישהי שעזרתי לה הרבה מאז שהבת שלה נולדה, הלכתי איתה, עזרתי לה, לא רוצה להעמיס עליכם בסיפורים, אבל הייתי רוצה לדעת איך הייתן נוהגות, כי אני עצבנית, ובטוחה שברגע שהיא תבוא או תתקשר אני מנתקת או מסלקת אותה מהבית שלי, מה אתם אומרות, כבר שאלתי את בעלה פעמיים מה קרה והוא אמר שכלום? תודה מראש האופה - בקי

אמיקה

New member
אופה חביבה...

אם הבנתי נכון החברה "מתחשבת" בך? זה ראוי להערכה, גם היא טועה לגמרי .. לשאלתך, אם הייתי נכנסת להריון, לא הייתי מתנתקת מחברה שעוברת טיפולי פוריות, אבל כן "מגששת" עד כמה ואיך ועל מה אפשר לדבר בהקשר הזה.. ז"א - הייתי מנסה, בעדינות, לברר איך היא מתייחסת להריון שלי.. מכאן שאם באמת יש קשר בין הדברים, החברה שלך פנתה ל"דרך לגהינום", כשהיא מלאת כוונות טובות (פראפרזה כזו ..
, לא ממש מוצלח - הא?). אולי בכ"ז כדאי ליזום שיחה איתה, אפשר להתחיל משאלות על ההריון שלה (אין סיכוי ש"יו נו.."?) ולכוון למה שמטריד אותך .. אכן שאלה מסובכת קצת טרם נתקלתי בסיטואציה, אז אני מקווה שאני "קולעת" בהצלחה !

הייתי במצב הזה

אני עברתי טיפולים, וחברה טובה שלי נכנסה להריון (ועוד עשתה בדיקה כשאני איתה בטלפון. ברור שהכל כרגיל- ושמחתי איתה (למרות שקצת קינאתי) ובסוף התברר ששבועיים אחר כך גם אני נכנסתי להריון.... בכל מקרה אם היא הייתה נעלמת לי הייתי נפגעת מאוד- גם אם זה מתוך "התחשבות". נראה לי שהייתי מתקשה לסלוח על התנהגות כזו. כאילו- היא חושבת שאת לא מספיק "גדולת נפש" כדי לשמוח איתה? לא מובן לי.

fila

New member
בקי....

זה מאוד קשה למישהי עם קשיים אמיתיים להכנס להריון לשמוע של"כולן" מסביב מצליח, אני זוכרת את חברה שלי שניסתה שנתיים וחצי טיפולים למינהם ובכל פעם שמעה שמישהי נכנסה להריון זה כ"כ כאב לה והייתי צריכה לעודד אותה ולתמוך בהולדבר אל ההיגיון שבה כי היה בה מן"כעס" "למה היא כן ואני לא?". אני לא חושבת שחברתך צריכה להעלם לך ולא להתרחק,תיהיי את תומכת ומפרגנת להריון שלה והיא תרגיש נוח יותר(מתוך הנחה שאולי לא נעים לה
) בכל אופן תאזרי בסבלנות, אני בטוחה שיש פתרון לכל בעיה ויש אור בקצה המנהרה. מאחלת לך הצלחה בטיפול הקרוב
.

אופה שלי ...

אני יודעת במה מדובר יש לי חברה בעבודה שגם היא היתה בטיפולים והיום היא בהריון והיא לא מרגישה כל כך בנוח לדבר עם בנות שהיו במצבה <טיפולים> במיוחד לא אלו שמנסות יותר זמן מהזמן שהיא טופלה בקיצור .. על תטרחי ועל תתעצבי אחרי הלידה פתאום מכירים חברות חדשות

ולפעמים זה סתם קטע הורמונאלי

שמשפיע על מצב הרוח עלי היו אומרים שאני הופכת להיות ממש מגעילה כשאני בהריון רק שהחברים הטובים תמיד חיכו שאעברו את הקשיים הראשון אצלי היה הפריית מבחנה הששני היה הריון טבעי בשניהם הייתי מגעילה.

רחלילי

New member
אני חושבת שזה תלוי בשני הצדדים אבל

בעיקרו באישה שבהריון. בהריון לפעמים יש כל מיני מחשבות שהן כן או לא הגיוניות. ואני חושבת שזה מעולה כי זה שומר על אותה אישה מפני חששות. כמו נגד עין הרע וכאלה. ואנשים, נגד עין הרע עושים כל מיני הגבלות על עצמם שאי אפשר להבין לפעמים אבל אסור לנו לשפוט, גם אםפ זה פוגע בנו. לא יודעת מה הסיפור של חברה שלך. לא יודעת אם אצלה זה עין הרע או לא. שמעתי לאחרוה על מישהי שלא סיפרה לחברה הטובה שלה שלא היתה בטיפולי פוריות שהיא בהריון במהלך כל ההריון!!! (הם לא היו באותה עיר, למדה להתראות איתה כשלא ראו בטן וכו´). מיותר לציין מה אותה חברה חושבת על החברה הזו. אז באמת אי אפשר לשפוט. אפשר אחרי הריון כשדברים נרגעים, לבדוק למה קרה ומאיפה זה בא. ולגביך, אני חושבת שיש שני צדדים לכל דבר ומין הסתם יתכן וחברה שך קלטה ממך שזה קשה לך לשמוע? אולי אמרת לה פעם איך היה לך קשה לשמוע על מישהי בהריון? אולי היא לא רוצה לפגוע? אל תשכחי שכעת היא בהריון, כשאת תהיי (מאחלת לך הכי מהר וטוב שבעולם, אופה) גם את תתענייני בעיקר במה שקורה לך בבטן. אני חושבת. כי ככה זה בהריון, או כמו שאתי אמרה על עצמה. ולגביי? לאחרונה שמעתי שחברה משמעותית וותיקה בחיי (שעברנו עליות וירידות) עוברת טיפולים. דווקא לאחרונה שבנו לדבר יותר. בהנתן מי שהיא ומי שאני ברור לי שבמידה והיא לא תהיה בהריון לפני (אינשאלה שהיא תהרה ובמהרה) אני אספר לה. כמו שהייתי רוצה שיספרו לי. ולגבי מה שכתבתי לך קודם יש מספיק אנשים שלא ידעו שאני בהריון עד שאי אפשר יהיה להסתיר זאת (משפחת X לדוגמא). וכן זה בא מאותו מקום שכתבתי קודם: לשמור על עצמי ועל מה שבבטני. וזה לגיטימי.

dorlim

New member
מסכימה עם כל מה שנאמר כאן

ומאחלת לך המווווון הצלחה בטיפול הקרוב

אופה3

New member
בנות יקרות, הסיפור הוא שהיא ניתקה

כל קשר לגמרי, מעולם לא אמרתי לה שקשה לי לראות נשים בהיריון, ובאמת שלא קשה לי, כי אי אפשר לדעת אם האישה שבהריון ממולי, לא עברה טיפולים או קשיים אחרים. כשהיא סיפרה לי שהיא בהיריון, שמחתי וחיבקתי אותה מכל הלב, היא לא ידעה שאני יודעת שהיא מנסה שמונה חודשים להכנס להיריון ללא הצלחה, ובאמת שמחתי בשבילה, אפילו עזרתי לה קצת בהתחלה עם הבת הקטנה , שהייתה כל הזמן עם בחילות וכל זה , אבל היא פשוט לא מתקשרת כלום, ויום אחד בעלי עצר את הרכב ליד בעלה, והיא ראתה אותי ואפילו לא אמרה שלום. מאוד נפגעתי ממנה, תמיד הייתי בסדר איתה, וכיבדתי אותה רק בגלל בעלה, וניסיתי להתקרב אליה, כל הזמן היא הייתה סנובית ואגואסיטית, זה לא רק ההיריון, ואני בטוחה שהיא מפחדת מעין רע, כי גם בהיריון הראשון, אם הייתי שואלת אותה מה שלומך, אז היא היתה עונה בבהלה, לא רוצה לדבר על זה לא רוצה, ממש בכעס אז אני החלטתי לא ליזום עוד שום דבר מצידי, אבל אני יודעת שאני אתפרץ יום אחד, עד עכשיו כבר חודשיים אני מתאפקת, לא יודעת מתי זה יגיע. עכשיו מה אתן אומרות? תודה לכן ושבת שלום האופה

רחלילי

New member
שני דברים לא הבנתי

הי אופה 1) אם היא מאמינה בעין הרע מה רע? זו זכותה. 2) אם היא והאישיות שלה כפי שאת מתארת, אני תוהה מדוע את בכלל רוצה להמשיך להיות חברתה. לא עדיף שתתמקדי באנשים שכלפיהם יש לך רגשות חיוביים יותר? תחשבי על זה ובכל מקרה שיהיה לך רק טוב!

למעלה