שמרים רטובה וטובה גם פרווה ונפלאה גם אחרי
הקפאה הרטובה והטובה גם כפרווהו pirge [מצורף קובץ jpg] ו 13:13 | 22/11 מתכון: עוגת שמרים רטובה וטובה - פירגה לבצק: חשוב ביותר לקחת קערה ענקית הבצק תופח למימדים אדירים 2 כוסות חלב /מיים 400 גרם מרגרינה/חמאה בלי מלח 4 ביצים 1 ק"ג קמח (לא יותר) קוביית שמרים לחים (50 גרם( 4\3 כוס סוכר מי שרוצה ימיר חצי מכמות החמאה בשמן ===== 4\3 (כוס שמן=200 גרם חמאה) רוטב מיד אחרי האפיה: חצי כוס חלב/מים חצי כוס סוכר סוכר וניל לטעם לחמם קלות ולצקת על העוגות עם כף ציפוי לבן: כוס אבקת סוכר כפית חמאה / מרגרינה מומסת 1 כפית תמצית וניל 1 כף שמנת מתוקה ריץ' מערבבים את אבקת הסוכר החמאה והוניל מוסיפים את השמנת לתערובת חלקה שניתנת למריחה בכף על העוגות בעודן חמות. אופן הכנה: 1.בקערה גדולה ועמוקה לערבב את השמרים עם הסוכר עד שיתחיל לתסוס (עיסה) . 2. להביא לרתיחה את החלב/מים והמרגרינה. לכבות את האש.(שמן אין צורך לחמם) 3. להכניס את הביצים שלמות לעיסת השמרים ולבחוש. להוסיף לסירוגין את הקמח והחלב. לערבב לבצק דביק. 4. לעטוף בנילונית את הקערה ולהכניס למקרר ל-5 שעות להתפחה. 5. לערבב את חומרי המילוי. 6. אחרי ההתפחה, ליצור 8 כדורים שווים. 7. כל כדור לפתוח לעלה על משטח מקומח. למרוח מעט חמאה מומסת ולפזר מילוי אגוזים. לגלגל לרולדה. 8. ליצור 8 רולדות. כל 2 רולדות לעצב לצמה. להניח בתבנית אינגליש קייק משומנת. יוצא 4 רולדות בארבע תבניות. 9. אופים בחום 175 מעלות כ-35 דקות. לבדוק אם מוכן. 10. כשהעוגות מוכנות וחמות, לצקת את הסירופ החם. אפשר להקפיא את העוגות. ניתן להכין כל צורה של עוגת שמרים שעולה על הדמיון. וגם חלות. מאת: pirgeו 07/04/06 | 08:30 שלל מליות לשמרים או עלים או שק"מ או בצק לכרוכיות אחר.....וגם לאזני המן מלית אגוזים: 300 גרם אגוזים מרוסקים 125 מ"ל חלב רותח לערבב יחד להוסיף 150 גרם סוכר, 2 כפות פירורי לחם, 30 גרם חמאה מומסת, 3 כפות שמנת עתירת שומן, 2 חלמונים, חצי כפית קינמון, חצי כפית ציפורן, להקציף לקצף נוקשה את 2 החלבונים שנשארו לנו, ולקפל לתוך התערובת בעדינות 16:20 | 20/07/05 מלית תפוחי עץ לשמריםו pirge ו מלית תפוחים בסילאן 10 תפוחי גרנד קלופים חתוכים לקוביות בינוניות מבשלים כ-15-20 דקות -----ב-3 כפות סילאן מתוק+2 כפות סוכר חום. בוחשים מדי פעם עד שהתפוחים יתקרמלו מוסיפים כף קינמון+קליפת לימון+ כפית אינסטנט פודינג וניל ומערבבים. מצננים. מורחים על העלה ריבה/ קונפיטורה מפזרים פירורי עוגיות/אגוזים קצוצים , צימוקים , חתיכות תמרים יבשים ואת המלית מלית נוטלה ממרח שוקולד נוטלה כ- 300 גרם 100 גרם חמאה / מרגרינה 3 כפות סוכר כף שוקולית כף ליקר שוקולד 4\1 כוס חלב כף אינסטנט פודינג שוקולד לערבל במיקסר מלית פרג שאני מתה עליה חשוב ביותר--- חשוב..... פרג --לקנות פרג טחון טרי במעדניות..(לא בסופר) פרג טחון טרי שומרים בפריזר---- מיד אחרי הקניה. על חצי קילו פרג. לשים בסיר 2 כוסות חלב ואת הפרג ולבחוש.להוסיף כוס סוכר. כשהחלב כמעט ונספג להוסיף 3 כפות גדושות דבש ו50 גרם חמאה ולהמשיך לבחוש. כשאין נוזלים להוריד מהאש ולהוסיף מעט קינמון ---וצימוקים אם רוצים. אפשר לגרר לימון לטעם. אפשר להוסיף כף יין. אפשר לפזר מקופלת,או שוקולד צ'יפס , או להמיס עם החלב 100 גרם שוקולד מריר מלית שקדים לעוגת שמרים לא זוכרת את המקור הביאה נירה1 מחלבי כדאי להכפיל כמויות חומרים: 100 גר' חמאה/מרגרינה 1/2 כוס סוכר 1 קינמון 1 כוס שקדים קלופים שמים את השקדים בבלנד, טוחנים מוסיפים את הסוכר, החמאה והקינמון, ומערבבים רק עד שהחומרים מתאחדים מלית נוטלה עשירה לערבב אותה כמות של נוטלה עם שמנת מתוקה (גם ריץ' פרווה) כמו למשל 200 שמנת ----- 200 נוטלה מחממים את השמנת המתוקה רק עד לסף רתיחה----סוגרים אש. מוסיפים את הנוטלה ומערבבים לקרם. ומכניסים לכמה שעות למקרר עד שנהיה כמו קרם משחתי. אם הקרם מתקשה--להוציא בטמפרטורת החדר לשעה. מורחים כמובן בנדיבות. מלית קקאו לשמרים 200 גרם מרגרינה רכה 3 כפות קקאו כוס סוכר 2 כפות קינמון 3 כפות ברנדי או יין מתוק לערבל במיקסר לקרם.כדאי להוסיף כמה כפות שוקולד השחר מלית תמרים קינמון ובוטנים 1 כוס ממרח תמרים או קונפיטורה 4\1 כוס סוכר 2 כפות קינמון בוטנים גרוסים גס מלית קינמון: למילוי: חצי כוס דחוסה סוכר חום חצי כוס סוכר לבן כף וחצי קינמון מערבבים בקערה את הסוכרים והקינמון חבילה 100 גרם חמאה ללא טעם---- רכה מאד למריחה על העלים מרדדים עלה מלבני ומורחים בנדיבות---- חמאה מומסת מפזרים את הסוכרים והקינמון בנדיבות. ניתן לפזר תוספות של אגוזים גרוסים\צימוקים/שקדים למלית גבינה ופודינג וניל 750 גרם גבינת ריקוטה או מסוג טוב-טעם" 50 גרם צימוקים מושרים ביין או רום 4\3 כוס סוכר 2 שקיות סוכר וניל / קינמון / קליפת לימון 3 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל לדלל מעט בשמנת חמוצה, או גבינה 5% בכמות של כף או שתיים. מלית טחינה סילאן אגוזים (ממרח חלבה) מורחים את העלה בשכבת טחינה דקה מכסים בשכבה של סילאן נדיבה מפזרים 2 כפות שוקולית כף או שתיים סוכר חום\לבן משלבים אגוזים או בוטנים קלויים לפזר גם חלבה מגוררת או שוקולדצ'יפס לבן/מריר - לא חובה מלית טחינה וממרח תמרים 4\3 מיכל ממרח תמרים לערבב עם 3 כפות טחינה גולמית למרוח בנדיבות (הרבה) על העלה מעט קינמון לפזר: צימוקים,אגוזים,חלבה מלית אגוזים שוקולית למרוח בנדיבות חמאה על פני העלה לערבב כוס שוקולית עם כוס אגוזים שבורים ולפזר. ------ בבקשה,מפירגה. בהצלחה.