היי שלום לכן - פעם ראשונה שלי פה

מיריVA

New member
היי שלום לכן - פעם ראשונה שלי פה

ורוצה לשאול מנוסות ממני - אני חודשיים אחרי לידה עם 8 קילו עודפים. אני אוכלת מצוין ולא יורדת גרם. במצב שלפני ההריון דיאטה כזו היתה גורמת מיד לירידה במשקל. אולי ידוע לכן אם יש האטה של המטבוליזם גם אחרי הלידה? או משהו אחר שמונע ירידה במשקל? אני מניקה מלא אגב.

חן123

New member
שאלה טובה

הייתי פונה לרופא המשפ]חה לבדיקות כלליות. לפעמים בלוטת התריס קצת משתגעת אחרי לידה, וזה יכול להסביר (לי זה קרה)

מיריVA

New member
תודה על התשובה - את יכולה אולי

טיפה להרחיב? חשבתי שבלוטת תריס שלא מתפקדת זה עיפות... את יכולה גם במסר כמובן ושוב תודה

kerenmatalon

New member
לגבי בלטות התריס

עם בלוטת התריס לא תקינה אז אוכלים מעט ועןלים מהר מאוד יכול להיות שהיא לא תקינה תבדקי את זה אבל על תשכחי שאת לא הרבה זמן אחרי לידה ועם זו לידה ראשונה אז על תשכחי שהגוף שלך עבא איזה שהי תראומה את צריכה להבין את זה וסבלנות זה הכי חשוב בהצלחה

מיריVA

New member
תודה קרן - זו לידה שניה אלא

שבראשונה לא העליתי כל כך הרבה במשקל במהלך ההריון. סבלנות סבלנות - אני צריכה לשנן נורא קשה לי כשאני מסתכלת בראי...

kerenmatalon

New member
מירי כולנו צריכות להתרגל

למצב החדש ואף אחת לא מאושרת מזה תאמיני לי אני הלידה הראשנוה עליתי 20 קילו בשניה עליתי רק 10 אבל יהיה טוב ובהצלחה לכולןעברנו לידות נעבור גם את אני בטוחה

חן123

New member
ממה שאני יודעת

באמת בלוטת התריס בין השאר משפיעה גם על עייפות בודקים את התפקוד בבדיקת דם פשוטה, רק שמוסיפים בדיקה. לי הייתה תת פעילות מטורפת (הנורמה היא משהוא כמו עד 4 ולי היה 32, בבלוטת התריס ערך גבוהה מראה על תת פיעלות כי אין וויסות) באותה בדיקת דם כבר שווה לבדוק את הברזל וה b12 שלך לראות איך הם אחרי הלידה. זה לא משנה להרזיה אבל מאוד לעייפות ולבריאות כללית

קארין29

New member
אי ירידה במשקל

היי לך אני מאוד מזדהה איתך. אני 4 חודשים לאחר לידה. מקפידה מאוד בתזונה ומעמלת לפחות 4 פעמים בשבוע ומעבר לירידה הגדולה מיד לאחר הלידה וירידה של כמה ק"ג נוספים בשבועיים שלאחר הלידה, גם אני נתקעתי וזה היה מאוד מייאש.אבל...התמדתי והנה כעבור חודשיים! פתאום ירדו להם 2 ק"ג. ואז שוב חודשיים עמדתי במקום והנה שוב ירדו להם פתאום 2 ק"ג. אז זה יכול לקרות בקפיצות, הרי הגוף צריך להתרגל למצב חדש - ממצב שבו הוא עסוק בצבירת ק"ג, פתאום עליו לשחרר ק"ג - בדיוק הפוך ממה שעשה 9 חודשים. צריך לגלות כלפיו הבנה וסבלנות.. אני אגב הנקתי רק שבוע, כך שלך יש יתרון על פניי בירידה הצפוייה במשקל - כך אומרים על הנקה. בכל אופן - ההתמדה משתלמת ובעצם מעבר למה שאת עושה אין יותר מה לעשות. מה שכן רצוי שתבררי עם דיאטנית האם את צורכת מספיק קלוריות. אני הייתי בטוחה שאני אוכלת הרבה ודיאטנית ראתה התפריט שלי וטענה שעלי להוסיף לפחות 300 קלוריות... אז עכשיו אני מנסה ללמד עצמי לאכול יותר ממה שהתרגלתי. הגוף צריך מספיק קלוריות כדי "לשחרר" את השומן, אחרת הוא ינסה לצבור עוד שומן מתוך חשש למצוקה. אגב אני ממליצה בחום על ספרה של סמדר פרגר "הרזייה שפוייה". ספר מאלף ועוזר מאוד בתהליך הירידה במשקל. עוד אמרה לי הדיאטנית שההשפעות ההורמונליות של האטה בחילוף החומרים וצבירת נוזלים נמשכים מס' חודשים טובים לאחר הלידה, על כן סביר להניח שגם הם מפריעים לירידה ולכן את/אני לא יורדת בקצב הרגיל של הגוף. אז אל תתייאשי. למרות הירידה האיטית אני רואה שינוי בגוף שממשיך להתרחש כל הזמן - עור הבטן לאט חוזר לגמישותו, הפיגמנטציה נעלמת מהפיטמות ומהפס שבבטן, עוד נוזלים ממשיכים להתנקז מהרגליים, וכל בגד שמראה סימני התרחבות - אפילו קלים - מסולק בשמחה מהמלתחה ובמקומו אני קונה בגד קטן יותר או פשוט חוזרת לעוד בגד מהעבר. מה שנקרא "ההנאות הקטנות של אישה לאחר לידה". אגב - איזו לידה היא לך? שלי שנייה. הגדוף שלי מתנהג אחרת לגמרי לעומת מה שהיה לאחר הלידה הראשונה. אין ספק שיותר קל ומהיר לאחר הראשונה. בהצלחה ואל יאוש! את תשיגי את מטרתך. כנראה שזה באמת לוקח שנה...

מיריVA

New member
המון תודה - עודד אותי הניסיון שלך

ורשמתי בפני את המלצותיך. אני גם אחרי לידה שניה. בלידה הראשונה לא היתה לי בעיה כי העליתי הרבה פחות ועכשיו היה לי חשק בלתי ניתן לשליטה למתוק משום מה, אז השמנתי. הבעיה היא שאין לי בכלל מה ללבוש

למעלה