אי ירידה במשקל
היי לך אני מאוד מזדהה איתך. אני 4 חודשים לאחר לידה. מקפידה מאוד בתזונה ומעמלת לפחות 4 פעמים בשבוע ומעבר לירידה הגדולה מיד לאחר הלידה וירידה של כמה ק"ג נוספים בשבועיים שלאחר הלידה, גם אני נתקעתי וזה היה מאוד מייאש.אבל...התמדתי והנה כעבור חודשיים! פתאום ירדו להם 2 ק"ג. ואז שוב חודשיים עמדתי במקום והנה שוב ירדו להם פתאום 2 ק"ג. אז זה יכול לקרות בקפיצות, הרי הגוף צריך להתרגל למצב חדש - ממצב שבו הוא עסוק בצבירת ק"ג, פתאום עליו לשחרר ק"ג - בדיוק הפוך ממה שעשה 9 חודשים. צריך לגלות כלפיו הבנה וסבלנות.. אני אגב הנקתי רק שבוע, כך שלך יש יתרון על פניי בירידה הצפוייה במשקל - כך אומרים על הנקה. בכל אופן - ההתמדה משתלמת ובעצם מעבר למה שאת עושה אין יותר מה לעשות. מה שכן רצוי שתבררי עם דיאטנית האם את צורכת מספיק קלוריות. אני הייתי בטוחה שאני אוכלת הרבה ודיאטנית ראתה התפריט שלי וטענה שעלי להוסיף לפחות 300 קלוריות... אז עכשיו אני מנסה ללמד עצמי לאכול יותר ממה שהתרגלתי. הגוף צריך מספיק קלוריות כדי "לשחרר" את השומן, אחרת הוא ינסה לצבור עוד שומן מתוך חשש למצוקה. אגב אני ממליצה בחום על ספרה של סמדר פרגר "הרזייה שפוייה". ספר מאלף ועוזר מאוד בתהליך הירידה במשקל. עוד אמרה לי הדיאטנית שההשפעות ההורמונליות של האטה בחילוף החומרים וצבירת נוזלים נמשכים מס' חודשים טובים לאחר הלידה, על כן סביר להניח שגם הם מפריעים לירידה ולכן את/אני לא יורדת בקצב הרגיל של הגוף. אז אל תתייאשי. למרות הירידה האיטית אני רואה שינוי בגוף שממשיך להתרחש כל הזמן - עור הבטן לאט חוזר לגמישותו, הפיגמנטציה נעלמת מהפיטמות ומהפס שבבטן, עוד נוזלים ממשיכים להתנקז מהרגליים, וכל בגד שמראה סימני התרחבות - אפילו קלים - מסולק בשמחה מהמלתחה ובמקומו אני קונה בגד קטן יותר או פשוט חוזרת לעוד בגד מהעבר. מה שנקרא "ההנאות הקטנות של אישה לאחר לידה". אגב - איזו לידה היא לך? שלי שנייה. הגדוף שלי מתנהג אחרת לגמרי לעומת מה שהיה לאחר הלידה הראשונה. אין ספק שיותר קל ומהיר לאחר הראשונה. בהצלחה ואל יאוש! את תשיגי את מטרתך. כנראה שזה באמת לוקח שנה...