היי שלום

צביה471

New member
היי שלום

אני מתעניינת בלימודי פסיכולוגיה(או עבודה סוציאלת), מישהו יכול בבקשה להרחיב מהו המסלול? מה הסיכויים לקבלה(לתואר שני)? ומה המשכורת של פסיכולוג קליני, תעסוקתי או חינוכי...?
תודה
 

sense9

Member
מנהל
פרה פרה.

את מעוניינת ללמוד את התחום הרווחי או את מה שמעניין אותך?

מציעה לך להתחיל בתואר ראשון ולראות אם זה 'מרגיש לך נכון'.
 

katzeran

New member
פסיכולוגיה קלינית

יש לך כמה שאלות והתשובות אליהן שונות ומורכבות. אבל השאלה הכי חשובה שאת צריכה לשאול את עצמך היא מה את רוצה לעשות עם הלימודים והמקצוע? לפי זה שאת שואלת על המשכורת של פסיכולוג קליני, תעסוקתי או חינוכי אני מניח שאת מעוניינת לעסוק בטיפול בצורה כזו או אחרת (להבדיל מכיוון קריירה אקדמי של מחקר, למשל).

המסלול בפסיכולוגיה הוא כזה שצריך לעשות תואר ראשון ואז תואר שני, כמו שאת יודעת כי שאלת על הסיכויים לקבלה לתואר שני. אחרי התואר השני חייבים לעשות התמחות באחד המסלולים (קלינית, חינוכית, תעסוקתית, התפתחותית, שיקומית או רפואית). ברוב המקרים ההתמחות אורכת ארבע שנים במסגרת עבודה של חצי משרה.
סיכויי הקבלה לתואר שני משתנים ממגמה למגמה ותלוים בגורמים שונים כמו הביקוש, אז אין לי דרך לענות על זה אבל אפשר לומר שזה לא פשוט, בטח כשמדובר בקלינית. צריך לעשות מבחן מתא"ם (נניח שזה הפסיכומטרי של התואר השני בפסיכולוגיה) ולעבור מסכת ראיונות.
בנוגע לכל המסלול הזה כתבתי לפני כמה שנים מדריך שתוכלי למצוא כאן: המדריך לסטודנטים לפסיכולוגיה. הוא לא מעודכן במאה אחוז היום, אבל עיקרי הדברים עדיין נכונים.

בנוגע למשכורת, זה כבר ממש תלוי איפה עובדים ואיך. אני בהתמחות קלינית אז אני יכול לספר שהשכר בהתמחות נע סביב 2500 ש"ח לחודש, במסגרת מרפאה ציבורית. אחר כך אפשר להמשיך לעבוד במסגרת ציבורית ולהרוויח יותר (לא יודע כמה) אבל זה לא אמורה להיות קפיצה מאוד משמעותית בשכר. לכן רוב - אם לא כל - הפסיכולוגים הקליניים עובדים גם (או רק) במסגרת קליניקה פרטית כשאז השכר מן הסתם גבוה יותר.
 
למעלה