היי... שנים שלא הייתי פה..

shirbell

New member
היי... שנים שלא הייתי פה..

אתם גם בטח לא זוכרים אותי כבר... מה שלום כולם?. איך מרגישים? יש לי שאלה.. אני מתחילה לקחת רטאלין (מי שלא מכיר זו תרופה שמטפלת בסימטומים של בעיות קשב וריכוז) רציתי לדעת כמה דברים: יש קשר לבעיות קשב וריכוז ופיברומיאלגיה רטאלין יכול לעשות רע למי שיש לו פיברומיאלגיה? האם הוא עלול להתנגש עם תרופות אחרות? (אני כרגע לא לקוחת שום תרופה קבועה חוץ ממשכחי כאבים רגילים אבל בכל זאת... למקרה שכן) תודה ... שיר

ברוכה השבה ../images/Emo140.gif

את לא בגיל קצת מאוחר לרטאלין? עד עכשיו לא הייתה בעיה? אחד הסימפטומים של פיברו זו פגיעה בזיכרון ובריכוז. מן הסתם, קצת קשה להיות ממוקד כשאדם עייף וגופו כואב
השאלה שנשאלת כאן היא כמובן מה היה קודם? אם קשיי הריכוז הם עניין חדש - לא בטוח שהרטלין יעזור. אם הקושי היה כבר בתחילת ביה"ס היסודי - מה נעשה עד כה? אנא הרחיבי את המידע על התופעה, איך היא באה לידי ביטוי, וכיצד הביטוי שלה מפריע ל ך

נועםבת11

New member
שיר ברוכה הבאה

אני מכירה אנשים מבוגרים שנוטלים את התרופה. לא חושבת שיש קשר לגיל. חג פורים שמח. ויום נפלא

shirbell

New member
היי

אני בת 17 .. הגיל כן קצת מאוחר - זה לא אומר שהרטאלין לא יעזור עכשיו פשוט שחל שלא עשיתי את זה קודם. תמיד היו לי בעיות קשב וריכוז אבל ידעתי איך ללהתמודד איתם. עכשיו יש יותר עומס וזה הפך ליהיות בעייה. אני לא יודעת אם זה קשור בפיברו' ... בעצם זאת הייתה השאלה שלי - אם זה יכול ליהיות קשור. לא מבחינת העובדה שכואב ולכן קשה להתרכז. זו לא בדיוק הבעייה. קצת קשה לי להסביר את זה . פשוט מאה ואחת דברים יכולים להעסיק אותי בזמן מבחן או לימודים חוץ ממה שבאמת אמור להעסיק אותי. אני מתיאשת מהר מאד וזה גורם לבעיות בלימודים. הרטאלין כן עוזר. אבל השאלה שלי היא גם אם זה עלול להתנגש לי עם תרופות אחרות... אני לא משתמשת כרגע בשום תרופה קבועה - גם כי אני במצב ממש טוב עכשיו. בעלייה עצומה. וגם כי אני קצת נגד כדורים. וזהו נראה לי. תודה על התגובות... שיר

פרופ' בוסקילה יתייחס לצד הרפואי אבל

האם יש לך את אותן הבעיות כאשר את עושה משהו שמעניין אותך? הכוונה היא כשאת בוחרת את הזמן והתוכן והמקום לאו דווקא קשור לביה"ס.

למעלה