היי תרי

היי תרי ../images/Emo140.gif

עבר זמן מאז הייתי כאן "אלייך".. שאלה לי: בתי כבת 12 וחצי ועדיין מבולגנת בחדרה. שוטרת אני לא ומסרבת להיות כזו, אבל גם לבקש יפה נמאס כבר. יכול להיות שלא טוב לה בחדר? אולי היא לא מסופקת מאיך שהוא נראה ומה שהוא מכיל? (אגב, היא מבקשת מעצם היותה נערה לשנות את מראה החדר), אבל לדעתי גם אם החדר ישנה צורה, עדיין יהיה החדר המבולגן והמלוכלך של טל!!! יש איזו דרך נבונה להעביר את המסר? דרך אגב, הסברתי לה על הגיינה על אסטתיקה וכו'. יש בה עצלות נפשית כאילו לעיניין!! אשמח לקבל ממך תשובה בהקדם. תודה ויום טוב איריס

אפרתש

New member
מותר לענות?

למרות שפנית לתרי. בתך עכשו במעבר מילדה לנערה. אפשר להבין שהיא רוצה לשנות את החדר. תעזרי לה לשנות אותו (זו יכולה להיות פעילות מהנה לשתיכן, לחפש דברים יפים). ואולי אז, כשהיא תאהב את החדר החדש, היא תשמור עליו מסודר. וגם אם לא - אז בגלל זה אסור לה לקבל חדר מתאים לגילה? נניח לבתך יש אופי מבולגן (יש אנשים כאלה). היא תישאר לתמיד בחדר שמתאים לילדות קטנות? דבר נוסף - אל תסבירי לה על היגיינה ואסתטיקה. תני לה להבין לבד. תעזרי לבחור בשמים יפים, איפור, בגדים (כל מה שמתאים, לדעתך, לגילה). רוב הסיכויים שהיא תאהב את זה, ותרצה לשמור על נקיונה מיוזמתה. כאנשים מבוגרים אנחנו שומרים על בתינו נקיים ומסודרים כי ככה נעים לנו, לא כי מישהו מכריח אותנו. בתך הגיעה לגיל שהיא צריכה להבין את זה בעצמה.

תודה על התגובה..

אכן הגב' הקטנה ככל הנראה מהאנשים המבולגנים. כבר עברנו יחד את עניין הבשמים האיפור הבגדים, יש לה טעם משובח בדברים הללו, אפילו אני מוצאת עצמי לא אחת מתייעצת עימה על אופי הלבוש שלי, יש לה את זה. כל זאת לא מונע ממנה לחיות במהפך ולכלוך בחדרה. אני חושבת שאנסה ביחד איתה לשנות את החדר ונראה. בכל אופן המון תודה על הייעוץ. המשך יום נעים.

למעלה