../images/Emo26.gif../images/Emo142.gif../images/Emo142.gif
בבקשה
מה ז"א התאריכים הכי טובים? עכשיו, וכן, גם אוגוסט נחשב, למרות שכמו שאמרתי, באנגליה המזג אוויר הוא קיצוני ומשתנה כל הזמן, ובאוגוסט הוא עוד יותר קיצוני. לכן כדאי לקחת את זה בחשבון. אני ממליצה לך לטוס מקסימום עד עוד שלושה שבועות-חודש. אבל אם את לא יכולה, אין לי ספק שגם באוגוסט תהני (בסופו).
מה הכוונה יקר מידי? ליש"ט 1= 7.5₪. זה יותר מדולר ויותר מיורו. וזה כמובן המינוס היחידי של אנגליה. אז אל תתלהבי אם תראי בחנות מעצבים משהו שעולה 120 ליש"ט (לירה שטרלינג, אגב) כי זה בעצם 900₪. כמעט בכל הטיסות בחיים שלי לקחתי את הדקה ה-90. הם חברה אמינה ביותר, ואת יכולה למצוא דילים מהיום למחר, חבילות לכמה לילות שאתה רוצה, במלון חמודים לאללה, ויש הרבה מבחר, אז את יכולה לבחור אפילו את מיקום המלון (בד"כ מלונות 3-4 כוכבים, כי 5 כוכבים זה לא כמו בארץ, זה מלונות ממש יקרים), והכל במחיר של כרטיס טיסה באל על. אז לא חבל סתם להוציא כל כך הרבה כסף?
המלצות על מקומות: אני אכתוב לך את כל מה שצריך לראות ולעשות לפי ימים, כך שגם תראי כמה ימים דרושים לך (בערך) וגם מה צריך לעשות (וזה במידה ולא בא לך סתם להתבטל אלא רק למצא, וכמובן שהסידור והכל זה רק דוגמא): יום ראשון- בגלל שזהו היום שבת שלהם
והכל סגור, אני ממליצה לך ללכת לפארק קנגסינטון, שהוא פשוט מדהים ביופיו (וענק במיוחד). יש שם עץ מכושף (ככה קוראים לזה) שיש בו את כל היצורים מאגדות, אגם ברבורים (מלאכותי) שבצידו השני זהו הייד פארק (לשם תלכי רק אם יש לך זמן). נחמד לשבת קצת על הדשא, נורא נעים ושקט שם. עוד באותו פארק, יש את הפסל המפורסם של פיטר פן והילדים האבודים. בסוף יש את בריכת ארבע המזרקות האיטלקית, מזרקה פשוט מדהימה! עוד משהו שכדאי לך לעשות ביום ראשון, הוא ללכת לשוק
פורטובלו (בנוטינג היל). אני זוכרת שכשהייתי שם זה היה ביום ראשון, כי רק בימי ראשון השוק פועל. אבל זה היה לפני שנתיים, כדאי לך לבדוק. ומה יש שם? בעיקר חנויות של מציאות, הרבה הרבה *הרבה* עתיקות, עבודות יד, תכשיטים מקסימים, אנשים משוגעים (מאד, אבל מצחיקים בטירוף) ועוד. יום שני- רייג'נט פארק, שהוא גן הוורדים של המלכה מרי, שמוביל לגן החיות של לונדון (שהוא גן חיות רגיל, אין כל כך מה ללכת). מדהים ביופיו בבוקר, ויש בו פשוט עשרות אם לא מאות סוגים של וורדים, בכל הצבעים. יש שם גם סנאים, אם מחכים בשקט מוחלט ליד עצים גדולים אפשר לראות אותם. ישר אחרי זה, ללכת למוזיאון השעווה "מאדאם טוסו", שהוא במרחק כמה רחובות מהרייג'נט. אחרי זה ללכת לכיכר טרפלגר (שיש שם לפעמים הפגנות, לכן כדאי לבדוק בבוקר בחדשות שלהם או בעיתון אם יש הפגנה, ואם יש לא ללכת) שיש שם המון יונים, וגם את העיריה, אני לא נכנסתי, אבל אומרים שאפשר והיא יפה... זה לא מושך אותי. אחרי זה תלכי לכיכר פיקדילי שממש צמוד אליו, סתם בשביל לראות. סיימתי את היום באיזה מקום שאני ממש לא זוכרת את שמו. מקום יוקרתי ביותר (אסור אסור אסור אסור לקנות שם אוכל וכלום! קניתי שם לזניה קטנה ומסכנה וחייבו אותי בכמעט 100₪!). זה נמצא איפה שהתיאטרון... אני אזכר ואני אגיד לך. הערה חשובה- אוי זה נראה לך קצת (אולי גם לא), הימים שלי הם כאלה בגלל שבחו"ל אני הולכת רק ברגל, לא נוסעת במוניות ולא בכלום, אלא אם כן האתרים הם לא במרחק של רחובות, ואז אני נוסעת ברכבת. יום שלישי- החלפת משמרות בבקינגהאם פלאס, הארמון של המלכה אליזבת. הדבר היחידי שאני יכולה לומר עליו הוא שחייבים לבוא שעה מראש (רק שעה, לא יותר) כדי לתפוס מקום טוב. אחר כך לביג בן, ואחר כך ללונדון איי, הגלגל הענק הכי ענק בעולם. זה יותר בשביל תיירים מאשר בשביל כיף, כי אפשרלראות משם את כל לונדון מלמעלה. וזה לא גלגל אם תאים של זוגות, אלא גלגל עם תאים ענקיים, משהו כמו 10 מטר אורך, שנכנסים בו הרבה אנשים. מאד מרווח שם, וכמובן שהוא סגור בזכוכיות. אחרי זה הלכתי לtower of london, מבצר ענק ושווה ביותר, ממש על שפת גשר לונדון (שעליו ממש כדאי ללכת ברגל אחרי זה). בסוף הגשר יש את מוזיאון המדע החדש. נחמד ביותר. יום רביעי- יצאתי מלונדון ונסעתי לעיירה קטנה בשם ווינזדור. הסתובבתי קצת בעיירה המקסימה עם החנויות הכי מיוחדות ומופלאות בעולם (יש שם חנות שלמה שמוקדשת לחבורת פיטר ראביט, foxwood, אם את יודעת מה זה), ואז הלכתי לטירה שמה (יש שם רק אחת). להבדיל מה-tower of london, ש-90% מהיופי הוא בחוץ, ומסתובבים שם כמעט רק בחוץ, בטירה בווינזדור העיקר הוא בפנים. יש שם את האוסף הענק והעוצר נשימה של הבובות ובתי הבובות של המלכה מרי, וגם את אוסף הצלחות שלה. מסתובבים בחדרים קסומים, וזה פשוט מדהים. הטירה הזאת פשוט בגודל של דבר שבחיים שלך לא ראית. בחצי אחד תיירים מורשים להסתובב, אבל בחצי השני אסור, והוא סגור למלכה אליזבת שנמצאת שם מידי פעם, היא אוכלת שם ארוחת צהרים בקיץ. לי יצא לראות אותה
יום חמישי- הקדשתי את כולו לשופינג ברחוב אוקספורד (מי שלא שם לא קיים!) זה לא כך כך יקר, יש שם את את כל החנויות היקרות (גאפ, נקסט) וכמובן את כל חנויות המותגים היוקרתיות. הלכתי גם לחנות צעצועים ענקית, שחוץ מזה שקניתי שלושת רבעי חנות, היא אזור תירותי לכל דבר. היא בערך בגודל של קניון, יש בה 7 קומות. קוראים לה "
המליס", כנסי. איך לא, איך לא, רק בשביל החוויה, ללכת לקניון המפואר והמרהיב ביותר שאי פעם תראי, הרודס (ואין מילים לפרט, חוץ מזה שאל תקני שם, אבל תלכי לשם כי את חייבת). יום שישי- הלכתי לארץ פה הדב, היער בו היה פה הדב (כלומר, עליו מבוסס הסרט). הוא מחוץ ללונדון, קרוב, אבל דורש יום שלם (קישור לאתר בסוף העמוד). יום שבת- הבית של שייקספיר. מחוץ ללונדון, דורש יום שלם. הדרכה מומלצת ביותר! יום ראשון- הלכתי ללונה פארק "לגו לאנד" שנמצא בווינזדור (אותה עיירה ליד לונדון עם הטירה). היא ממש ילדותית, אבל בנויה מדהים. אפילו מבוגרים נהנים בה, למרות שהרכבת הרים הכי אכזרית היא עם כמה ירידות ועליות נטולת לופים. זה לונה פארק שכולו מורכב מלגו (חוץ מהריצפה ומהתקנים, שרק נראים כאילו עם עשויים מבלוקים ענקיים של לגו). ועוד המלצה- מומלץ ביותר לקחת לשם אוכל ושתיה, מפני שמוחרים שם רק שני דברים: או ביסלי בשקית כמו שהמטוסים נותנים, או נקניקיה שאני יתרשמתי שעשויה מחזיר (כן, הייתי מורעבת והייתי חייבת לאכול את זה- עניין של חיים או מוות).
מכיוון שאני טסתי לזמן מוגבל, לא היה לי את כל הזמן להסתובב ולבזבז ימים, מה שאני ממליצה לכל אחד, בלי שעשיתי, כי את לונדון פשוט לא תרצי לעזוב! כמו כן, הייתי רק בלונדון ועיירות מסביב, אבל בעיקרון רק בלונדון. כדאי לך לסוע גם למנצ'סט, שמעתי שהיא יפיפייה. מקווה שעזרתי