היי

היי../images/Emo13.gif

לפני כמעט חודש חזרתי מפולין,היו לי הרבה מילים ותהיות לפני המסע,וכששואלים אותי "איך היה?" אני נותר חסר מילים. (למי שזוכר אני אותו אחד שביקשתי עזרה לגבי חברה שלנו שלא רצו להוציא אותה למסע,ובסוף היא גם לא יצאה
) שאלה לי אליכם,ביקרנו בכיכר עם מספר פסלים/תבליטים שקשורים לשואה,לגבורה וליהדות. אני ממש צריך את השם של המקום,צרפתי תמונות להמחשה, תודה לעוזרים

אנדרטת רפפורט....

אם איני טועה זוהי אנדרטת רפפורט שנמצאת בוורשה והיא ההתחלה או הסיום של מסלול הגבורה שמתאר את הלוחמים במרד גטו וורשה.........

תודה לכם../images/Emo24.gif עוד בקשה קטנה

באושוויץ 1 היה ביתן שהוא מן "מוזיאון" שיש בו ערימות של חפצים אשר נלקחו מהאסירים במחנה כגון:מזוודות,כלים,מברשות,נעליים תותבות/קביים וכמו כן שיערות אדם. מישהו יודע מה מספר הביתן? או אולי איך קוראים למקום הספציפי? זה ממש חשוב לי, תודה
אם יהיה צורך אני אעלה תמונות

אממ...

לפי מה שאני זוכרת היו לפחות 2 ביתנים כאלו. אני כמעט בטוחה שהמספר שלהם הוא 6-7 בערך.... אפשר לנסות לראות לפי התמונה אם ידוע שהבלוק האחרון בשורה (שבקושי אפשר לראות אותו) הוא בלוק 11

Old Cat

New member
אנדרטת רפפורט

לככר עצמה אין שם מיוחד. האנדרטה עצמה נקראת בפולנית "יד/אנדרטת גיבורי הגטו". בשטח שממול יש שטח דשא גדול, עליו נוהגות יפות העיר להשתזף בהפציע השמש בקיץ. בקצה השטח הזה שממול יש אנדרטה לזכר ביקור קנצלר גמניה דאז ברנדט, ששם כרע ברך לפני נשיא פולין וביקש סליחה בשם העם הגרמני (לא מהיהודים, אלא מהפולנים בכלל). עוד מעט יבנו בשטח את מוזיאון תולדות יהודי ורשה ואז כל ההאנדרטה תוטל בצל המבנה המתוכנן וכל הרושם שלה כבולטת בשטח יעומעם. הדמויות נתן רפפורט עיצב בהשראת דמויות המופיעות בתיאורי המהפכה הצרפתית. הדמות של האדם עם הזקן המרים אבן כבדה, בצד שמאל למטה, היא על פי אדם שהיה חי באמת באיזור היהודי של וורשה לפני המלחמה והיה סבל עם עגלה שהיה מוכר פחם בחורף ותפוחי עץ בקיץ. בחצר מוזיאון יד ושם בירושלים יש העתק של האנדרטה, כאשר דמות האשה הנושאת ילד שונתה לדרישת פוליטיקאים חרדים שלא הסכימו כי תוצב דמות אשה עם חזה חשוף.

למעלה