היי

לילי123456

New member
היי../images/Emo13.gif

אני לא יודעת אם זה קשור ממש לפורום אבל בכל זאת, הייתי רוצה לדעת מה אתם חושבים על הגברת המקצוע "מדעי המחשב" ל-5 יחידות בבית הספר
יש פה כאלה שלומדים ויש להם המלצות
משהו להגיד
אשמח לקבל כל תשובה,תודה מראש

pinkybrain

New member
הנושא מעניין אותך?

מה השיקולים שלך בעד ונגד המקצוע? כשאני עשיתי את הבגרות בזה (לפני 4 שנים) למדנו פסקל, תכנות מקבילי ועוד איזה משהו שאני לא זוכרת, ונהניתי מכל רגע :) השאלה המרכזית היא אם זה מעניין אותך, כי אם לא אז לדעתי אין טעם ללמוד את זה. יש מספיק מגמות כדי שכל אחד ימצא את תחום העניין שלו, וזה לא בדיוק בחירת קריירה, אז לא כל כך נכנס בזה שקולים של כדאיות...זה בסך הכל להעביר את התיכון בכיף
השיקול היחיד שאני יכולה לחשוב עליו חוץ מעניין זה אם במקרה את כבר יודעת איזה כיוון את הולכת ללמוד באוניברסיטה, ואם זה כיוון מדעי (הנדסה, מתמטיקה, פיסיקה וכו') אז אני יודעת שבאוניברסיטה העברית רוצים הרחבה של 5 יחידות במקצוע מדעי...לא בהכרח מחשבים (נראה לי שגם באוניברסיטאות האחרות, אבל אני לא ממש יודעת כי לא בדקתי). בכל מקרה, לדעתי הדבר הכי חשוב בתיכון זה העניין והכיף

יש לך כוונה ללמוד את זה בעתיד?

אם לא, אני חושב ששווה להתנסות קצת בתכנות, זה ידע טוב לחיים, למרות שמנסיוני דווקא אי אפשר לומר על זה שזה כיף מדי (תלוי יחסית למה), והרמה יחסית נמוכה. לעומת זאת, אם את כן מתכוונת ללמוד את זה בעתיד, אני לא ממליץ. ז"א, אלא אם את מוצאת בזה יתרון ביורוקרטי בקבלה לאוניברסיטה או משהו דומה, אלה לימודים ברמה יחסית נמוכה, שלא ממש יעזרו לך בלימודים האקדמאיים, הם מקנים (בהוראת משרד החינוך!) מספר דרכי חשיבה לא נכונות, ולימודים כאלה יכולים להיות מתסכלים אינטלקטואלית, ומאוד ארוכים. אבל שוב - זה נכון רק אם את מתעמקת בחומר מעבר לשעורים, או מתכוונת ללמוד אותו באופן אקדמי אח"כ. חוץ מזה, את צריכה לשקול את המקצוע לעומת מקצועות אחרים, שיקנו לך אולי העשרה מסוג שונה, שלא תקבלי אם תתייחסי רק לנטיות אקדמאיות - אבל פה אני לא יכול לשפוט כי אני לא מכיר אותך. מה שלא תחליטי, חשוב שתהיי בטוחה במה שבחרת, אני מאמין שאם תגבירי 'מדעי המחשב' מתוך רצון מודע, לא תתחרטי.

amirxbox

New member
בזכות זה שניסיתי היום אני לומד

מדעי המחשב... אז אני ממליץ בחום. ד"א הבגרות היא גם קלה יחסית לכימיה ופיסיקה.

GuestOfHonor

New member
ועוד נקודה קטנה למחשב..

אני אישית מצאתי את הלימודים עצמם קלים יחסית, ואני מאמין שהציון שהוצאתי בהם הוא יותר גבוה ממה שהייתי יכול להוציא במקצועות מדעיים אחרים (כולל זה שהרחבתי). קיבלתי את הרושם שלמי שיש לו 'ראש' שמתאים לזה, יכול להוציא ציונים גבוהים יותר בפחות השקעה.

amirxbox

New member
אין כמעט השקעה במיוחד אם זה

עדיין עם חומר פתוח כמו שבתקופתי היה.

למעלה