היי

היי ../images/Emo13.gif

אני לומדת לבגרות ואני עונה על מאגר שאלות כדי ללמוד, העניין הוא שיש שאלה אחת שאני לא לגמרי בטוחה שהתשובה שעניתי עליה היא לעניין. אשמח אם תוכל לעזור לי... א. אילו שינויים חלים במבנה התעסוקה בארה"ב הבתר תעשייתית? ב. תאר שלושה שינויים שחלים בתפרוסת התעשייה בארה"ב הבתר תעשייתית? תשובה א. השינויים החלים במבנה התעסוקה בארה"ב הבתר תעשייתית: - מעבר ממוקד תעסוקתי בתעשייה למוקד תעסוקתי בשירותים, מסחר. מייצור שניוני לשלישוני ורביעוני. - התעשיות הוותיקות / מסורתיות (תעשיות כבדות וקלות) הולכות ושוקעות ובמקומן צצות תעשיות חדשות ( עתירות ידע כמו מחשבים, אלקטרוניקה, ביוטכנולוגיה) של מוצרים הנדרשים בחברה עתירת ידע ושירותים. ב. - מערב ארה"ב: בעיקר אזור קליפורניה ובראש האזור עמק הסיליקון: עמק זה הינו דוגמא בולטת לריכוזן של תעשיות הייטק מתחומי האלקטרוניקה והמחשבים. בעבר האזור התבסס על חקלאות אך כיום מצויות בו אלפי חברות ייצור וחברות המספקות שירותים עסקיים לתעשיות העתירות ידע שבו. האזור מוביל בתעשיית המחשבים, אלקטרוניקה, ביוטכנולוגיה. זהו אזור אופטימאלי וכל גורמי המיקום לתעשיות העתירות ידע מצויות בו – קרבה לכוח אדם מיומן, קרבה למכוני מחקר ואוניברסיטאות, איכות חיים גבוהה. גם באזור צפון מערב התפתחה בשנים האחרונות תעשייה אווירית בעיקר בעקבות הכוונת ממשלה והיכולת לבצע ניסויים באזורים דליל אוכלוסייה כמו מדינת וושינגטון. - דרום ארה"ב: שנים רבות סיפקה בתעשייה בדרום את צורכי האזור, אך היקף הפעילות התעשייתית היה מצומצם מכדי שתשרת שווקים מחוץ לדרום. ענפי התעשייה שבלטו היו אלה שעיבדו תוצרת חקלאית או חומרי גלם מקומיים. חלק גדול מתעשיות הדרום התבסס על שכר עבודה נמוך. זו הייתה הסיבה העיקרית להצלחתה של תעשיית הטקסטיל בדרום. ב-40 השנים האחרונות חל שינוי בולט באופייה של התעשייה בדרום. לפעילויות המסורתיות נוספו תעשיות חדשות, המאפיינות את העידן הבתר-תעשייתי, ואשר הודות להן הפך הדרום למרכז תעשייתי חשוב. פיתוח תכנית החלל הביא להשקעת מיליארדי דולרים בדרום, בייחוד ב"משולש החלל": יוסטון, הנטסויל וכף קנברל. מעמדן של התעשיות עתירות הידע התחזק פי כמה באמצעות האוניברסיטאות, המעבדות ומכוני המחקר ובאמצעות "משולש המחקר". - צפון מזרח ארה"ב: "רצועת החרושת" - אזור זה בעל המסורת הארוכה ביותר בתעשייה. שיאו היה בתקופה התעשייתית שבה היו התנאים מתאימים ביותר - ריכוז כוח אדם שהיווה את השוק וגם את כוח העבודה, שפע של מקורות אנרגיה וחומרי גלם לתעשייה הכבדה, דרכי תחבורה נוחות ומגוונות, אך בעשרות השנים האחרונות חלה שקיעה הדרגתית במעמד "רצועת החרושת" כאזור התעשייה העיקרי בארה"ב. שקיעה זו קשורה בירידת משקלה של התעשייה בכלכלה האמריקנית בכלל וכן בשינויים באופי התעשייה עצמה.

למעלה