היי!!
הנה נושא מעניין:

Streetcat

New member
היי!! ../images/Emo132.gif הנה נושא מעניין:

חלקכם בודאי עוסקים באומנות; ספרו על דעותיכם: העים שמיעה לקויה משפיעה על הסגנון היצירתי? ואם כן, עז לאיזה כיוון? מובן מעליו, כי לציור {לדוגמה} חירשות או כבדות שמיעה תתרום, ולאומת זות תגרע בד"כ מכישורים מוסיכאיים, אך מה בדבר חיבור ספרותי? וזוהי רק תחילת הרשימה. . .

Summer Spirit

New member
נו, באמת...

דבר ראשון, אתה לא לקויי שמיעה בכלל (נכון?) דבר שני, זה שדינה אוהבת אומנות זה לא אומרת שהרוב אוהבים אומנות. דבר שלישי, אתה שם לב שאתה מפצל את הלקויי שמיעה מהלא לקויי שמיעה? ואם שמת לב זה דבר, שאנו, לקויי השמיעה לא אוהבים במיוחד. אנחנו בני אדם נורמלים לחלוטין שפשוט לא שומעים מאה אחוז וזהו!

Streetcat

New member
עשי טובה לאנושות

דבר ראשון: מה זה כשור? דבר שני: זה גם לא עומר את ההפך. דבר שלישי: לא הזכרתי נורמליות. זהו שוני, וכל שוני משפיע על הסגנון, וכודם כל - לטובה; מכאן שהמתקפה שלך היא ממש לא לענין! דבר רביעי: זה מחקר בסוציולוגיה, אם את מוכרחה לדעת. דבר חמישי:An unwise and unselective agressor, is likely to become an early victim וזה מוכך ע"י נסיון

המרחפת

New member
דינה הביאה אותו

וחבל שאף אחד לא עשה לו קבלת פנים עד כה: ברוך הבא!

המרחפת

New member
אני לא חושבת

אני אכן עוסקת באומנות. אבל... אני לא חושבת שיש לזה קשר כלשהו ללקות השמיעה. לדוגמה- אני ניגשת לבגרות באומנות, חמש יח"ל. אני צריכה להגיש פרוייקט בנושא כלשהו. כאשר חשבתי על נושא, המורה רצה שניקח נושאים אישיים, ומאד מאד רצה שאעשה פרוייקט בנושא של שמיעה. האמת? לא התחברתי לזה בכלל. ללקות השמיעה אין כל קשר למה שאני יוצרת או לצורה בה אני יוצרת. ישנם אנשים אשר היחוד שלהם, באם הוא לקות או ייחוד אחר, שלהם מעניק להם מגוון נושאים ליצירה, ובולט בהן, אך זה קשור לאדם, וכיצד הוא מתחבר. דוגמה טובה, לדעתי, היא העובדה שציירים רבים סבלו מצורה זו או אחרת של שיגעון ומחלות נפש, כמו פרנסיסקו גויה, וינסנט ואן גוך ואדוארד מונק. השגעון קיבל ביטוי מאד מאד חזק ביצירות שלהם: אם נביט על היצירות של ואן גוך (כן אותו אחד שצייר את החמניות. כן, אותו אחד שחתך את האוזן. למה? כי הוא רב עם חבר שלו, צייר אחר בשם גוגן) באופן כרונולוגי, לפי סדר היצירה שלהן, נבחין שעם השנים הצבעים יותר ויותר חזקים וכהים, והקווים הקטנים מהם מורכבים ציוריו, מרכיבים מעגלים מפותלים יותר ויותר, הסוחפים את הצופה למערבולות של קווים, צבעים ומשרים את אווירת הנכאים שבציור גם עליו. גויה יצר את הקפריצ´וס: סידרת תחריטי מתכת עם ציורים מחרידים, שתיארו את אשר מתרחש בראשו ואת מבחר האבסורדים בחברה האנושית. מעניין לדעת שבעקבות מחלה התחרש, וההתחרשות השפיעה באופן ישיר על התבודדתו מהחברה, מה שהוביל להחרפה רצינית של מחלת הנפש שכבר הייתה לוולהתעצמות המלנכוליה והבעתה ביצירות שלו. החרשות, העיוורון, הנכות או כל דבר אחר אינם מובילים בהכרח לכישרון יצירתי. אך בהחלט ייתכן שבן אדם, שכן ניחן בכישרון יצירתי כלשהו, ימצא דרך לבטא בפנים גם את הייחוד שלו ואף יהפוך אותו לחלק מסגנונו.

Streetcat

New member
>../images/Emo106.gif<

תודה רבה על תגובתך! אני סמח לרעות שכימים כאן אנשים המתיחסים ברצינות {ולא בעוינות} להתענינותם של אאוטסיידרים
; התגובה שלך אכן מעוד מעניינת, ועף מזכירה לי את סיפורו של צייר {שאיני זוכר את שמו אגב, עולי את יודעת?} שציורי החתולים שלו הפכו פסיכודליים יותר ויותר, ככל שמחלתו התקדמה... שוב תודה על התגובה המסקרנת

Catty

New member
וואו מעניין...

אך לא שמעתי על צייר כזה.. ואפשר לשאול, מה זה "אאוטסיידרים"? *שוב שואלת שאלות...*

המרחפת

New member
הצייר עם ציורי החתולים

ראיתי כמה מהעבודות שלו (הן מאד מעניינות. זכורה לי אחת, מהיותר מאוחרות, עם קוים צבעוניים חזקים על רקע שחור. תמיד אהבתי צבעים חזקים על רקע שחור), אבל גם אני לא יודעת את שמו. אאוטסיידר- out-בחוץ סיידר- אני מניחה שזה מהמילה side, צד. מחוץ לעניינים, לא שייך. אם נחשוב רגע על ההודעות שכתבנו עד עכשיו, נסיק שמחלות נפש ושגעונות למיניהם השפיעו רבות על ציוריהם של ציירים. אין זה פלא, כי מחלת נפש היא בעלת השפעה עצומה על העולם הפנימי של אדם כלשהו (כולל הדימיון, המחשבות והרעיונות), וגם על העולם החיצוני (חברה שנרתעת מאדם חולה, או שהמחלה מעודדת אותו להתבודד). אבל, מה עם "נכויות" אשר השפעתן על העולם הפנימי קטנה יותר, נכויות פיזיות, כגון חרשות, עיוורון או לדוגמה, אדם גידם? זו השאלה המקורית של סטריט קאט. תשובה שלמה עוד אין לי. דינה טוענת שהעובדה שהיא לא מקשיבה למוזיקה מפנה לה זמן רב לתחביב אחר. אז, למה דווקא אומנות? אני את כל הזמן הזה ניצלתי לקריאה אינסטנסיבית של ספרים. העובדה שיש לי יותר זמן לא נתנה לי כישרון לציור (או נגינה, או דרמה, או כל אומנות אחרת. אומנות זה הרבה יותר מציור). אין ספק שפעם האומנות היוותה צורת ביטוי לאלו שלא הצליחו לבטא את עצמם. אבל כיום?

Catty

New member
מי אמר שזה לא כך גם כיום...

והשאלה: "אבל, מה עם "נכויות" אשר השפעתן על העולם הפנימי קטנה יותר, נכויות פיזיות, כגון חרשות, עיוורון או לדוגמה, אדם גידם?" התשובה נמאת בשאלה עצמה, השפעת הנכויות על העולם הפנימי אומנם קטנות יותר, אך ישנה השפעה (לדעתי). זה לא חייב להיות בתחום האומנות כמובן, אך האומנות אינה יוצאת מהאופציות האלו. אצלי האומנות אינה רק בתחום ציור, אלא גם בעוד מס´ תחומים אחרים... בכל אופן, הכישרון במשפחתי לציור, אני חושבת שהוא תורשתי, ולא ממש הושפע מהעובדה שאני לקויית שמיעה, אך כמו שאמרתי, יש לי יותר זמן לזה. אז כל הכבוד לך
חטול-רחוב
על שהבאת נושא כה מעניין לדיון, וגם ל
מרחפת
כל הכבוד על שהרחבת את הנושא בצורה כה מעניינת.
, שלכם, דינוש ה-

Catty

New member
מרחפת!!!!!!

מעניין!
! קראתי זאת בעונג
ועד כמה שזכור לי, נראה לי שוואן גוך חתך את אוזנו משום שמישהי סירבה לו ולא כי רב עם חברו... בכל אופן תודה שהשתדלת כי נהנתי לקרוא!
ולדעתי מי שלקויי שמיעה יכול לפנות יותר זמן לאומנות (למשל במקום מוזיקה כמו רוב בני הנוער...) בכל אופן.. זה מה שאני עשיתי לפחות.

המרחפת

New member
אממממ

הגירסה שאני כמירה לסיפור היא שהוא רב עם פול גוגן בנושא שקשור למישהי שהוא מכיר. אז הוא כרת את האוזן ושלח לה אותה משומרת בפורמלין. המריבה, או אחת אחרת, גרמה לנתק לא קטן בינו לבין גוגן. וזה היה פרק קצר ברכילות בעולם הציור.

Catty

New member
פששששש מעניין...

הגרסה שאני שמעתי (נדמה לי) זה שהוא רצה להיות עם מישהי והיא סירבה אז הוא חתך את אוזנו שלח לה אותו במעטפה... איכסההההה

המרחפת

New member
אה, לא, מה פתאום

אני מבטיחה לך שזה לא היה כך. יכול להיות שהוא רב גם איתה (הוא רב עם הרבה מאד אנשים), אבל החיתוך היה אחרי שהוא רב עם גוגן. ובטח לא שלח במעטפה.... היו רואים את הדם.

Catty

New member
בעצמך אמרת שיש גרסאות שונות לכך ../images/Emo8.gif

המרחפת

New member
הסבר ל-catty

ואן- גוך למד כמורה בצעירותו, בעקבות אביו. הוא לא סיים את הלימודים. הוא עבד כמטיף. גם בזה הוא לא החזיק הרבה מאד זמן מה זה קשור לכריתת האוזן? אין קשר. שאלי את דוריאן.

למעלה