היי

היי../images/Emo42.gif

פעם ראשונה שלי פה. יש לי שאלה, עם הקדמה די ארוכה .. :). אההמ, קודם כל, שמי מאיה, אני מנגנת על פסנתר מגיל שש. התחלתי עם יצירה קלאסית שבדיוק ברגע זה ברח לי השם שלה, ואבא שלי לימד אותי. אבא שלי ואחותי גם כן מנגנים, ההבדל הוא שהם מנגנים מתווים, ואני יותר מלחינה בעצמי. כשהגעתי לגיל מאוחר יותר (סביבות 9, 10) החליטו לשלוח אותי לקונסרבטוריון ללמוד עם מורה. למדתי שנה והתייאשתי , בעיקר מהמורים. אני לא אוהבת מוזיקה קלאסית בעיקרון, רק כשזה מעורב עם סוגים אחרים של מוזיקה. אף אחד במשפחה שלי לא אוהב קלאסי, וזה מה שהפריע לנו לפתח את היכולת לנגן. בגיל 10, 11, שכרנו מורה פרטי, והוא היה מקסים וגיוון יותר בלימוד. הוא לימד אותי שירים בעיקר של הביטלס, ניסינו לנגן כמה קטעים של פאט מתיני, ובכל זאת גם קלאסי כי זה הבסיס, אבל הרבה פחות. הוא עזב אחרי קצת פחות משנה , ומאז הפסקתי ללמוד. היום אני בת 15, ואני מצטרפת ללהקה מקומית, בתקווה שמשם אני אוכל לפתוח הרכב עצמי, אבל החלומות גדולים והיכולת למימוש היא קטנה. למדתי גם פיתוח קול, הבעיה היא שדילגתי הרבה על התאוריה. אז בעיקרון הבעיה שלי היא חוסר בסיס, קשה לי עם מושגים כי לא למדתי אותם, ובעצם מאז שהפסקתי ללמוד, התחלתי לנגן לבד, והמצאתי נגינות מפה ועד הודעה חדשה. לפני שנתיים הייתה לי מין.. נפילה... (?) בעיה במוזה? לא יודעת מה זה היה, מאז קשה לי לכתוב שירים, או להלחין אותם. בכל מקרה, אני לומדת עם המורה של הלהקה, אבל עדיין די התחלתי מהאמצע וזה לא טוב. וכל הסיפור הזה היה כדי לשאול אם יש ספרים ללימוד עצמי? עד כמה הם עוזרים להתפתח? מה שמם של הספרים (אם אפשר.. :) ? וכמובן אם אוכל לפנות לכאן לעצות.. :)
תודה רבה על ההקשבה, וכמו שאני נסוגה מהודעות ארוכות, אני בטוחה שחלקיכם לא יקרא את זה.. מצטערת :). תודה, ושבת שלום .

מיכלוש7

New member
דווקא היה מעניין...

קודם כל ברוכה הבאה לפורום! רציתי להגיד שההודעה שלך דווקא לא היתה כ"כ ארוכה... ואפילו מעניינת! אוקיי, יש לי בדיוק 5 דקות לכתוב, אז תקשיבי טוב: ברור שיש ספרים ללימוד עצמי! ככה גם אני התחלתי ללמוד פסנתר! הם אפילו די קלים להשגה, לכי לחנות מוסיקה ותבקשי מהם חוברות ללימוד פסנתר לפי הרמה שלך... לא ממש הבנתי פשוט איזה רמה את... (מה את יודעת לנגן??)אני אישית התחלתי ללמוד עם חוברת שקוראים לה "פסנתר" חלק 2, יש שם דברים ממש ממש קלים! אבל גם את כל הבסיס... אם זה מה שאת צריכה... בכל אופן, אני ממליצה לך מנסיון ומכל הלב לא ללמוד לימוד עצמי! קחי לעצמך איזה מורה טובה! זאת הדרך הכי טובה להתקדם! כאילו, אני לא הדוג´ הכי טובה... כי גם אני למדתי לבד! אבל אח"כ שהלכתי למורה התברר לי שלא למדתי טוב את הקצב! (לפחות ידעתי תווים... גם משהוא...) אז למה לקחת סיכונים??? ואגב, ממש חבל שעכשיו כבר יותר קשה לך להלחין שירים... זה דבר שכדאי לפתח!!! תנסי לחזור לזה!!! בהצלחה!!!

Yardbird

New member
ודאי שיש ספרים

אבל לא עדיף לך לקחת מורה? לדעתי גם אחרי שתקראי את הספרים יש דברים שאולי לא תביני ובשביל זה עדיף לקחת מורה שילך איתך צעד צעד.

seafox

New member
ברוכה הבאה לפורום.ועוד שאלה....

לא ראיתי אותך בפורום של אילת? את אילתית? מי את?

Mr Peiser

New member
../images/Emo24.gif Welcome

וכמובן שאת מוזמנת להעזר בפורום בכל שאלה או בעיה בלימוד שלך.

אההמ..

קודם כל תודה רבה לכולכם, תודה מיכלוש :) אההמ, כן.... יוני? אני אילתית, אני מאיה . ;) אני מסתובבת עם דן וניקו באנו לראות את ההופעה שלכם יום שישי , היה נחמד מאוד :) חבל שבאנו בסוף. בכל מקרה.. אין לי מושג בדיוק מה הרמה שלי.. ולהשיג מורה עכשיו זה סיפור, כי לקונסרבטוריון אני לא חוזרת.. קשה לי להגיד שאני גזענית, אבל אולי זה נכון, והמורים שם פשוט מפריעים לי .. כולם ממוצא אחד... אוף די זה מטומטם! לא רוצה ! הכל כ"כ ... לא מגוון! אני רוצה ללמוד את זה בצורה אחרת, ואם אני יכולה לבד זה יהיה טוב. חוץ מזה, חוג בשבילי , זו טרחה גדולה. אני עצלנית קודם כל. הקטע של להתחיל להתארגן בשביל משהו מסויים, ואז ללכת או לנסוע לשם, ואז להיכנס ולהתיישב ולעשות משהו, שאת נהנית ממנו, אבל באותו רגע.. פעם הבאה אני אצטרך לחזור על אותו התהליך.. ומי שמכיר אותי יודע את רמת העצלנות שלי .. זה מדהים. או מחריד. בכל מקרה.. אני סתם מסובכת, והיום זה יום גרוע..והתשובה שלי קצת מוזרה.. אההמ, בכל זאת אני מודה לכם מאוד על התשובות, אבל כנראה שאני אמשיך ללמוד בלהקה הזו וזה יבוא לי לאט לאט, כי אני כן יודעת משהו בכל זאת, איי וויש מי לאק :) ת´נקיו.. גוד ביי אנד גוד נייט לכם :)

seafox

New member
באיזו להקה את נמצאת?

דבר שני תודה שבאתם.האמת שלא ראיתי אותכם ואפילו אם כן אני בטוח לא זיהיתי כי אני לא מכיר אף אחד מכם. מה השם משפחה שלך אגב? למצוא מורה באילת לפסנתר שהוא או היא לא מרוסיה זה באמת בעיה...לי הייתה מורה לא רוסיה אבל היא עזבה את העיר לפני שנים...זה היה ממש פתאומי...היא לא הודיעה לי אפילו.באתי לשיעור ופתאום היא לא נמצאת.התקשרתי בשביל לראות מה קורה ולא הייתה תשובה. אחרי כמה זמן רק שמעתי ואני לא זוכר ממי שהיא עזבה.

חחחחח...

כן אני מאיה בן אדיבה, ותודה על הפרסום לפני פורום שלם...... :) אההמ, האמת, שלא היה לי נעים להגיד רוסי.. או רוסיה .. המורה שאהבתי היה מאורוגוואי, והוא היה מדהים, והוא נסע כדי לחזור לאשתו הקודמת, ואני די בטוחה שהוא פתח להקה או משהו כזה.. אתם בטוח ראיתם אבל לא זיהיתם אותנו :) דן בעצם בכלל לא היה שם, הוא נרדם, והתבאס מזה נורא אח"כ :) ואני ב059 .. אני לא מבינה למה כשאני אומרת את זה למישהו שהיה בלהקה ועזב, או עבר ללהקה אחרת, פשוט מזלזל בלהקה.. אז היה ואם תגיד משהו בקשר לזה, טוב לי שם, ותודה על ההערות :).

seafox

New member
חחחח....את ב059. מה אני צוחק גם אני

נמצא שם :) את זה לא ידעת הא? חח... כבר הרבה זמן.אני מהוותיקים.

ווי מגניב

ואין לי אפילו מושג מי אתה.. אתה תהיה מחר? כלומר, יום שלישי? אני אהיה שם משש עד תשע. כן כן שתי חזרות.. ופיספסתי את יום ראשון, זה היה פשוט חוסר אחריות ענק מצידי, כי אמרו לי , ופשוט.. שכחתי! וזה לא קורה לי הרבה כשזה קשור בדברים האלה .. והרגשתי ממש רע אתמול..חחח... טוב בכל אופן אני אהיה שם מחר :) אם תהיה שם, ואם בא לך תשאל :). גוד נייט לך, ולכולם

למעלה