היי
צריכה

sapir555

New member
היי ../images/Emo92.gif צריכה ../images/Emo53.gif ../images/Emo51.gif

אז כך,קצת ארוך אז בבקשה סבלנות
אני (ברשותכן/כם) ארשום כאן מתכון שאני מאוד מאוד רוצה לנסות להכין...אבל... לא כ"כ מבינה כיצד,אני ארשום את המתכון, ללמטה השאלות: מתכון: עוף בתנור עם תפוחי אדמה ואורז החומרים: 6 תפוחי אדמה פרוסים 2 כוסות אורז 2 חבילות פטריות 2 בצלים 1/2 ק"ג כרעי עוף לפי הטעם תבלינים: שום, מלח, פפריקה מתוקה, קארי, פלפל שחור ועוד 1 כוס מים אופן ההכנה: 1. מרפדים תבנית אפיה בפרוסות תפוחי אדמה. 2. מוסיפים שתי כוסות אורז (בחצי מתהליך הבישול שלו) ומפזרים על תפוחי האדמה. 3. מטגנים את הפטריות עם הבצלים, ומפזרים על האורז. 4. מתבלים את כרעי עוף בתבלינים שונים, ומניחים אותם על הפטריות המטוגנות. 6. מוסיפים כוס מים. 7. מכסים את התבנית בנייר אלומיניום. צולים בתנור בחום של 190 מעלות כשעה לערך, מורידים את נייר האלומיניום וממשיכים לצלות במשך כ-30 דקות. אז השאלות שלי הן אלו: 1.האם יש לבשל את האורז עד "הסוף" או רק בישול חלקי. 2.אם אני אניח את האורז על התפו"א האורז לא יתיבש עד שתפ"וא יהיו מוכנים,כך גם אם העוף, הרי האורז כבר מוכן ואני מפחדת שהעוף יתיבש והאורז יתיבש/ישרף והתפ"ו לא יהיו מוכנים...? שוב
על העזרה
ו-
על האורך
 
אז הנה כמה תשובות ../images/Emo140.gif

את האורז את מבשלת חלקית בגלל שבתנור בזמן הצליה הוא ממשיך להתבשל בקשר לכוס אחת של מים צריך לבדוק כל הזמן את כמות המים ואם חסר אז להוסיף לפי הצורך בשביל שלא התייבש
 

מליאל

New member
לספיר היקרה....

את האורז יש לבשל חצי בישו שזה אומר את מרתיחה את האורז במים ( הרבה מים)אחרי רתיחת המים את ממתינה בערך 10 דקות עד שאת רואה שהאורז מתחיל להתנפח - זה נקרא חצי בישול. את פרוסות התפ"א את חותכת לפרוסות לא מאוד עבות ובנוסך את מכניסה לתנור בחום גבוה ומכוסה בנייר כסך- זה יוצר הרבה אדים והאדים הם גם המים ולכן זה לא התייבש. לפי דעתי כמות המים אמורה להספיק אך תבדקי ותוסיפי במידה וצריך. מקווה שהצלחתי לעזור. מליאל
 
למעלה