היי tear יקרה מאד

אורי_ח

New member
היי tear יקרה מאד

אני זוכר אותך בימים שהאסון היה מאד טרי ואני זוכר את (-) שלך שבעצם הקדימה אותך וכתבה בפורום את הכאב שלה, וכמה שהיא הייתה פגיעה אז וזקוקה לבמה הזאת לבטא את רגשותיה. בקיצור, אני מאד מסכים וחושב שחייבת להימצא דרך לתמוך בילדים שחוו אובדן קשה. דרך שתתאים לגילם, מסגרת עם פיקוח והכוונה מקצועית. בלי קשר, אמרתי היום למישהי שלדעתי כל שלב בעיבוד האבל הוא חיוני, שאסור לחפש קיצורי דרך. נער בן כמעט 18 שנים הייתי כשאיבדתי את יואב. אני חושב שמנטלית הייתי אז הרבה יותר צעיר. אני חושב שהמון תסכול, צער וכאב, שהיו מנת חלקי והסובבים אותי במשך שנים רבות, היו נחסכים, אילו ידעו אז מה שהיום נחשב למובן מאליו. איני בטוח שקבוצה וירטואלית היא דבר אידיאלי עבור ילדים. האמיני לי שאם הייתי חש כשיר ומתאים, לא הייתי מהסס לנהל בעצמי פורום שכזה. מכל מקום, כדאי להתייעץ עם מי שמבין דבר ואולי גם לנסות ולהריץ. מחזק את ידיך ומחבק אותך ואת ילדתך היקרה והמקסימה. שבת שלום לך לכולם כאן, אורי

tear

New member
אורי,אורי,אורי יקר

איך שאתה תמיד מחמם את הלב, ואני בטוחה שאתה יכול לנהל כזה פורום, ילדים "תפורים" על הרגישות הנדירה שלך. אז אני מקווה לקבל פה עוד תגובות חיוביות ואז אפנה למנהלים של תפוז ומקווה שגם הם יקבלו בחיוב,
בחזרה לך ולזוגתך היקרה שבת שלום גם לך

איילת*

New member
tear יקרה

מצד אחד, אני חושבת שהרעיון שלך מצויין, כי לילדים באמת יש רגישויות אחרות ושפה אחרת, והם צריכים מסגרת אחרת שבה יוכלו לתת ביטוי לתחושות, לכאבים שלהם. מצד שני, כמו אורי, אני לא יודעת כמה המסגרת הוירטואלית תעבוד. לקטנטונת החמודה שלך יש יכולת ביטוי מדהימה ורגישות יוצאת דופן, אבל השאלה היא אם ילדים אחרים יצליחו ´להתחבר´ לזה. אולי כדאי לקחת את הצ´אנס ולנסות, כי אין מה להפסיד, רק באמת צריך למצוא את האדם המתאים לכך (ואורי, אני גם חושבת שאתה מתאים מאוד לדבר שכזה..).

sad

New member
ל- tear

אחרי הרבה מחשבה שהשקעתי בבקשה של הבת שלך, עם בחינה עצמית, מה אני היתי רוצה אז, האם זה מה שהייתי צריכה? אז זו דעתי בסופו של דיון עם עצמי זה יכול להיות דבר טוב, האפשרות להכנס למקום באופן וירטואלי ללא חשיפה שאינה הכרחית או לא רצויה על ידי הכותב, לקרוא,לשתף, לכתוב, במקום שבו אפשר "לנחם ולצאת מנוחמים" (ולא בציניות) המדיה הזו לא היתה קיימת בזמני וגם לא המודעות לאחים.. אז בסה"כ כן אני חושבת שעצם העובדה שהיא מביעה עינין הופך את זה לדברטוב וה"אבל": אבל: זה באמת חייב להיות מונחה ומלווה על ידי איש מקצוע שיהיה נוכח באינטנסיביות ולא "מעת לעת", צריך להיות עם אצבע על הדופק גם למילים שנכתבות וגם לכל מני "פביאן קורנלסקיות" שמוצאים בכל מקום אבל הכי חשוב שאני חושבת שאת והיא צריכות לשאול את עצמכן מספר שאלות: יש כל מני "פאנים" להתמודדות עם האובדן (אני לא מדברת על שלבים באבל) אני מדברת על מקומות שצריך לדבר במסגרתם: שזה לא יהיה על חשבון: לדבר בבית, להיות חלק מזה. למרות שיש דברים שלא חווים ביחד או לא אומרים אחד לשני, (לדוגמא, הדברים שכאב לבתך לקרוא שכתכב פה..) האבל הוא של כל אחד בנפרד אבל יש את החלק המשותף באובדן .. דבר נוסף שיש משהו בקבוצות תמיכה שהוא "מעבד" עוזר וכשמן כן הן "תמיכה", אבל הוא לא תחליף לדעתי לטיפול, היום או בעתיד, לעיבוד שלה את הכאב שלה, מול עצמה, מול יואב, מולכם.. ללא קשר לתמיכה מאחרים ובסופו שלדבר חשבתי שפורום כמו שהיא רצתה יכול להיות דבר טוב,כל עוד הוא לא פשרה וירטואלית למה שלא ניתן לעשות בחיים ה"אמיתיים" שלכם שלך ליאת

kevant

New member
ילדים ופורום שכול

אל תמעיטו בערכם של ילדים. לא חשוב מה הגיל, יש להם רגשות ומחשבות משלהם ולא תמיד הם יכולים לחלוק אותם עם ההורים. ילד שאחיו או אחותו הלכו לעולמם אינו דומה בתגובתו להוריו. אני כאב שכול לא יכול להבין את אבלם של ילדי. אני מכיר ויודע את חסרוני הפרטי. אך חסרון אח לא חויתי כך שאין לי את מלא היכולת לעזור לילדי, גם אם ארצה בכך. זאת בנוסף על הקושי שלי עצמי לחיות עם חסרונו של אחד מילדי. פורום אשר יאפשר לילדים להביע עצמם יבורך. רק שאני מציע שיהיו שתי מגבלות לפורום המוצע. אחת- הפורום ינוהל על ידי אדם בעל ניסיון בטיפול בילדים שכולים. השני- להדגיש בכל צורה אפשרית שהפורום אינו תחליף לשיחות עם קרובי משפחה ו/או טיפול מקצועי. מפורום שכזה גם אני כהורה אוכל לצאת נשכר מהאפשרות שאוכל לעבור מחסומים שנוצרו מבלי משים ביני לבין ילדי בנושא. אב לילדים שכולים.

tear

New member
פורום תמיכה וירטואלי

איננו תחליף לפתיחות בבית במשפחה או לאיש מקצועי. הכוונה היתה לכך שילדים שחוו אבדן ואין להם אפשרות, או חוסר תקשורת בנושא זה עם חבריהם ביום יום, כי אינם יכולים להבין את הסבל והכאב כילדים שחווים אותו. לכן חשבתי שהרעיון שהעלתה ביתי, יכול לעודד ילדים במצבה לשוחח ולספר דברים שעוברים עליהם, כפי שאנחנו המבוגרים עושים. כמובן וברור שפורום מסוג זה "חייב" ליווי של איש מקצועי כפי שנעשה בפורומים לתמיכה מסוגים שונים, ועלינו ההורים מוטלת אחריות להיות עם יד על הדופק. בינתיים אינני מתכוונת לפנות הלאה, אלא לאחר שאשמע עוד תגובות חיוביות מהורים נוספים בפורום. לכולם שיהיה שבוע טוב

נ.תהילה

New member
לדעתי הדבר הראשון והכי חשוב

שצריך לעשות זה למצוא מישהו שמוכן לקחת על עצמו את הניהול של הפורום. כמו שכולנו מבינים זו משימה לא קלה בכלל, ולא רק שהוא צריך להבין בנושא של שכול, הוא גם צריך להיות אחד שיודע איך להגיע לליבם של ילדים. שיודע איך להביא אותם לפורום (משימה שכשלעצמה היא לא קלה), איך לדרבן אותם ואיך לדבר איתם. בגובה העיניים. לפני שמוצאים אחד כזה אין בכלל מה לדבר. דבר נוסף, שחייבים להבין, הוא שילדים יודעים, מבינים ומרגישים הרבה יותר ממה שהמבוגרים חושבים. אין לזלזל בהם אפילו רגע אחד. תאמינו לי. אני הייתי ילדה ממש לא מזמן...
שבוע טוב לכולם!

אתה צודק אורי בהקשר למיומנות.

ילדים המתפתחים בקצב הרגיל, מגיעים ליכולת איבוד מתאימה ושווה למבוגר רק בסביבות גיל העשרים +. לנהל פורום של ילדים קטנים זה לשלוט היטב ברזי ההכרות עם ההתפתחות הנורמלית וה-אנורמלית. פשוט טכנית המוח שלהם בתחומים מסויימים מתפתח לאט יותר וב"מגרות" של המוח לא הכל נכנס למקום הנכון בזמן הנכון. מכאן תפקידנו כמבוגרים לשמש מכוון מה כן ומה לא בהרבה תחומים. כשנמצאים מול ילד - פיזית - אנחנו יכולים לזהות תגובה אמיתית ולא אמיתית. יכול להיות מצב שבכתוב יהיה אחד ובמציאות שני והילד יסתובב ויפרש לא נכון אינפורמציה או משהו שמישהו כתב... אחריות גדולה מאד וגם לא ממש פשוטה. בכל אופן כמו שציינו, אם יש אדם מתאים לכך אין ספק שהניקוד הגבוה בידיך.

אתה צודק אורי בהקשר למיומנות.

ילדים המתפתחים בקצב הרגיל, מגיעים ליכולת איבוד מתאימה ושווה למבוגר רק בסביבות גיל העשרים +. לנהל פורום של ילדים קטנים זה לשלוט היטב ברזי ההכרות עם ההתפתחות הנורמלית וה-אנורמלית. פשוט טכנית המוח שלהם בתחומים מסויימים מתפתח לאט יותר וב"מגרות" של המוח לא הכל נכנס למקום הנכון בזמן הנכון. מכאן תפקידנו כמבוגרים לשמש מכוון מה כן ומה לא בהרבה תחומים. כשנמצאים מול ילד - פיזית - אנחנו יכולים לזהות תגובה אמיתית ולא אמיתית. יכול להיות מצב שבכתוב יהיה אחד ובמציאות שני והילד יסתובב ויפרש לא נכון אינפורמציה או משהו שמישהו כתב... אחריות גדולה מאד וגם לא ממש פשוטה. בכל אופן כמו שציינו, אם יש אדם מתאים לכך אין ספק שהניקוד הגבוה בידיך.

למעלה