היי

היי

אני משתחררת מחר! חזרתי מהצפון והחוגר נגנב/: רציתי לשאול כמה יעלה הדבר? נשפטתי יום לפני השיחרור על דוח משטרה צבאית על נעלים ונתנו לי 50 שקל... למישהו יש מושג כמה לוקחים על חוגר? תודה

jhhopkd1

New member
מה זה יעזור לך לדעת כמה

יש לך דרך להחזיר את החוגר ???

jhhopkd1

New member
ואגב היום פגשתי מישהי שהייתה אמורה להשתחרר

היום.אבל המחשבים של המדור שחרור נדפקו או משהו אז אמרו לה לבוא מחר . תקווי שיתקנו אותם עד מחר.

jhhopkd1

New member
את רומזת שהמצאתי את הסיפור ??

אפילו אני לא עד כדי כך משועמם

jhhopkd1

New member
למה קראת לעצמך ליידי מקבת

פעם קראתי את המחזה אבל אני ממש לא זוכר מה הלך בו .

jhhopkd1

New member
חיפשתי בגוגל

http://www.e-mago.co.il/phorum/read-6-7854-7854.htm ורשום שליידי מקבת הייתה bitch (או כמו שרשום שם "כלבתא") קטנה ותחכמנית שהובילה את מקבת לרצוח את המלך. אז תחושת בטן שלי זה שזה לא הלהקה.

Jan22

New member
אתה רומז שהמחבט ''כלבה'' / ''כלבתא'' ?

ד''א ,אחלה של מחזה זה !

jhhopkd1

New member
הכל התחיל משיטוט סתמי בגוגל

לגלות מי זאת ליידי מקבת ופתאום אני מוצא את עצמי גולש לכל מיני מאמרים פמינסטיים וכאלה שמשווים בין המחזה לקניית נעליים בחנות .ונסחף בחזרה לעלילה . אני גם אהבתי את המחזה . אבל בכל מקום שרשום על הליידי מקבת הזאת מצטטים אותה אומרת לרוח "unsex me here" מה זה לעזאזל אומר ?

Jan22

New member
זה מונולוג ,דוח שיח בינה לבין עצמה

שבו הקהל לומד עד כמה הרצון שלה מרקיע שחקים ,ובמובן מסוים די מחריד.

Lady McBeth

New member
פשששש...יאנושקה....../images/Emo140.gif

אגב, למען האמת הכינוי הוא גם ע"ש הלהקה.

jhhopkd1

New member
איזה אכזבה(להקה באמת. ) וקיבלתי תשובה לשאלתי

איזה מישהי שזה המשפט שלה בתפוז אנשים . והיא אומרת שהמשמעות של זה היא היא שאת ליידי מקבת רוצה בעצם להיות גבר !! ____________________________________________________________________________________ רשמתי תגובה ארוכה שנמחקה לי.. אנסה לשחזר :-\ מצאת אותי בגוגל? כבוד הוא לי בקשר לשייקספיר- אני אישית מכירה את הציטוט מתוך סרט בשם "אבודות והוזות". את ההקשר מתוך לידי מקבת' אני לא מכירה, אבל הפירוש מתקשר אני חושבת: Unsex me here; And take my milk for gall. Fill me from crown to toe top full direst cruelty! Make thick my blood, stop up the access and passage to remorse, that no compunctious visitings of nature shake my fell purpose קודם כל, הדוברת היא אישה. (מקבת' אני מניחה, כאמור לא מכירה את הקונטקסט מהמחזה) האישה המדברת מבקשת שישללו את מניותה ויהפכו את החלב שלה למרה. כלומר היא מבקשת שישללו את נשיותה ויהפכו אותה לגבר. הסיבה - "Fill me from crown to toe top full direst cruelty" כלומר שהיא תוכל להתמלא באכזריות נוראית. כלומר עצם זה שהיא אישה קשה לה להיות אכזרית וחסרת רחמים והיא לא רוצה להיות כזו, היא רוצה להיות כמו גבר, להיות אכזרית, חסרת רחמים לא להיות בעלת חרטה, לא להיות כזו שבירה וחלשה. זה הפירוש שלי בנוסף לפירוש שהבנתי מתוך הסרט ומכל מיני דברים שמצאתי באינטרנט בזמנו. שוב אציין שאני לא יודעת אם זה הכוונה במחזה כי אני לא מכירה ממש את הסיפור של המחזה, אבל אני מניחה שזאת פחות או יותר הכוונה. מקווה שעזרתי

Lady McBeth

New member
תקשיב, כפרע

תקרא את המחזה קודם. אל תאמין לכל דבר שאומרים לך. אגב, למה אכזבה? הכינוי שלי במקור הוא מימים ימיה - ונקרא אחרי ליידי מקבת' (אגב, לידע כללי, כותבים MACBETH ולא כמו שכתוב אצלי). ואז הכרתי את הלהקה שנקראת , כמה מפתיע, ליידי מקבת' (והם תותחים).

למעלה