הממ...
הדיג'יגדילות בטיימרס באמת היו מושקעות. נראו קצת כואבות, לפעמים, אבל מושקעות בלי ספק. ויש לי חיבה מוזרה לקונספט של ההתמזגות. ^^; מבחינתי, לטיימרס היה משהו שלאף אחת מהסדרות האחרות לא היה (אני לא מחשיב את סייברס - לא ראיתי עדיין...) - היה לה איזשהו רובד נוסף. קצת יותר עומק, קצת יותר עבודה עם הדמויות, קצת יותר אינטראקציה. היו טובים ורעים, אבל הם לא היו טובים ורעים באופן שרירותי (כמו באדוונצ'ר למשל - שהייתה כולה סביב המאבק בין ה"חושך" ל"אור") - לכל אחד מה"רעים" (ואני מניח שאפשר לכלול ברשימה הזו את כל ה"Wild Ones", יאמאקי וארגון היפנוס, ה Devas, ביילזמון וה D-Reaper) היו סיבות משלו ורובם האמינו שהם עושים טוב לעולם בדרכם שלהם. וכמובן העניין המרכזי שבה - היא התמקדה יותר בעולם האמיתי ופחות בעולם הדיגיטלי. טיימרס הייתה פשוט יותר מבוגרת באופי שלה, יותר אפלה (משהו שלא מפתיע בהתחשב בעובדה שהיוצר שלה הוא אותו אחד שיצר את Serial Experiments Lain). עם כל הכבוד לקונספציה ולחידוש ש Frontier הביאה (למרות שבינינו, היא עדיין מזכירה לי שילוב מעוות של דיג'ימון ופאוור ריינג'רס לפעמים <<), די מדובר ברגרסיה - חזרה לקונספט המאבק בין האור לחושך, לדמויות שטוחות וסטריאוטיפיות משהו (בינינו, אני אישית מרגיש שטאקויה וקוג'י היו כמעט שידור חוזר של טאיצ'י ויאמאטו >>) לאותם שילובים חבוטים וצפויים (בינינו... קייזר גריימון ומאגנה גארורומון? מי לא ציפה שבסופו של דבר זה ייגמר בגרסת אומגהמון חדשה? סוסאנומון, עאלק...) וחוץ מהקטע ההזוי עם הברקודים (שהמטרה היחידה שלו הייתה לקדם מכירות של הליין החדש של הצעצועים שלהם באותה התקופה) וכמה דברים קטנים נוספים ההרגשה שקיבלתי מ Frontier היא שבעצם כבר היינו פה לפני שתי עונות לפחות, וציפיתי להרבה יותר ממשהו שהיה אמור להיכנס לנעליים הגדולות של טיימרס (מה גם שהדיבוב הזוועתי של דיסני די שחט לי את החשק לראות את הסדרה - רק לא מזמן ראיתי אותה מההתחלה ועד הסוף, ביפנית עם כתוביות, ורק בעקבות זה פיתחתי אליה קצת הערכה. מצד שני, אין מה להשוות בין המקור לדיבוב בכל מה שנוגע לדיג'ימון - בייחוד בקטע של הפס-קול...). כנראה שמישהו בבאנדאי\טואי קיבל רגליים קרות והחליט לחזור ללעוס את אותה נוסחה שהוכיחה את עצמה בעבר עם אדוונצ'ר. שלא תבינו אותי לא נכון - אין לי שום דבר נגד אדוונצ'ר, אבל טיימרס היא לא. << ^^; מתנצל על המאמר באורך הגלות >> פשוט נחה עלי הרוח, אני מניח...