היי

lia41

New member
היי

עוד שאלה קטנה על המעונות: ראיתי באתר שיש עדיפות למי שעשה שירות צבאי ומקבלים על זה נקודות בהרשמה למעונות. האם זה נכון? כמה נקודות בערך מקבלים?

lia41

New member
כן נכון

אם מדובר במיעוטים כתוב שמתחשבים בזה. אבל אם המועמד לא משתייך למיעוט,האם הקריטריון של שירות צבאי קיים ואם כן האם הוא משמעותי(כמה נקודות)?

סלוניק

New member
בג"ץ

פסל את הקריטריון כבלתי חוקי (האוניברסיטה קיבלה ארכה לשנה הקרובה). כנראה שכן היה לו ניקוד גבוה.

stkachov

New member
אגב מוזר

שרק סטודנטים מאונ' חיפה עתרו לבג"ץ, שכן לפי הידוע לי שיטה זו של ניקוד עבור שירות צבאי קיימת גם בשאר המוסדות בארץ. ולעצם העניין, אם אני זוכר נכון יש באתר המעונות פירוט של כל השיקולים והניקוד המגיע בעבור כל סעיף למועמד למעונות

סלוניק

New member
...

היות ואונ' חיפה היא בעלת האוכ' הגדולה ביותר של סטודנטים ערבים העתירה התבססה על סמך הפגיעה של שיטת הניקוד בהיקף אוכ' יחסית גדול מאוד של סטודנטים שלפי 'עדאלה' אלמלא הקריטריון הצבאי אחוז הסטודנטים הערבים במעונות היה מגיע אל מעל ל-50% (על סמך פרמטרים כלכליים ומצב משפחתי).

סלוניק

New member
ולעניין שאר המוסדות

באמת מרביתם כוללים את הקריטריון (למעט האונ' העברית), ואני משער שכולם ממתינים לפסיקה בעניין הערעור שהגישה אונ' חיפה.

או שהוא נפסל מטעמי גזענות/היותו פוליטיקלי

אינקורקט אגב מגיע לי מזל"ט - חצי סיוט מאחוריי- נרשמתי לאחד משני החוגים לקורסים שרציתי:) היה זוועה, היו תקלות אבל בסוף הסתדתי..

lia41

New member
תודה לכולם על העזרה

ביררתי באוניברסיטה ואמרו שהשירות הצבאי מוסיף 20 נקודות

למעלה