מרק גריסים
בסיר להשחים בצל אחד גדול עד להשחמה. 2 גזרים לפרוס לפרוסות וגבעול סלרי לקצוץ ולהוסיף לבצל המטגן, לטגן עוד 5 דקות בנתים כוס של גריסים לשטוף היטב (לא אוהבת את טעם העמילן) ובוררת החוצה אם יש אבנים קטנות שלפעמים יש בגריסים. מוסיפים לבצל שהושחם את הגריסים מים ותבלינים: מלח,פלפל שחור ואבקת מרק .גבעולי פטרוזיליה חתוכים דק.מבשלים עוד כחצי שעה ומוסיפה פטריות מיובשות קצוצות לטעם טועמים ובודקים אם הגריסים רכים. כשהגריסים מוכנים מוסיפה 2-3 כפות אבקת מרק פטריות, להסמכה. ,