היי

היי

קוראים לי מור ואני תלמידה במגמת פסיכולוגיה בכיתה יב'. עקב היותי דור שלישי לניצולי שואה, החלטתי לערוך את עבודת המחקר שלי במסגרת המגמה על חינוך ילדים של דור שני לשואה, משום שאלו חוויות שחוויתי בבית כילדה לאמא שגדלה בבית עם הורים שחוו טראומה, וכנכדה לסבתא וסבא שתמיד היו מספרים לי על התקופה החשוכה הזאת בחייהם. במסגרת המחקר, עליי לערוך שאלון לכ-20 הורים שהם דור שני לשואה, אז אם אתם כאלה - אודה לכם מאוד אם תענו על השאלון שצרפתי. תודה רבה!!!

השאלון מיועד להורים דור שני לילדים עד תיכון?

או גם להורים דור שני לילדים באוניברסיטה? קצת קשה למצוא בימינו דור שני, שהילדים שלהם עדיין בתיכון.

schlomitsmile

Member
מנהל
תלוי איך את מגדירה דור ראשון ../images/Emo13.gif ילדי שואה, שניצלו כילדים קטנים במסתור- הם דור ראשון בעינייך? אם כן, אז גם אני, בהיותי בת לאמא שהוברחה בגיל רך מהגיטו למסתור בזהות בדויה, הנני דור שני. הבכור שלי בן 12 וחצי. וכמוני יש רבים.

צביקהאו

New member
אז איך מגדירים?

אני בן 40, הורי עברו את השואה בגיל 15 אשתי בת 35 - הוריה נולדו בתקופת השואה הבנתי ששנינו מוגדרים דור שני. הילד הגדול שלנו בכיתה ג', הקטנה בת 5 חודשים...

העבודה שלי לא מייחסת חשיבות לגיל הילדים,

אלא לאופן שבו הם התחנכו, ולא משנה בני כמה הם. כשהזכרתי דור שני לשואה התכוונתי למי שהוריו הם ניצולי שואה

schlomitsmile

Member
מנהל
אפשר כמה הערות גבי השאלות? שא' 4- המזון הוא צורך קיומי בסיסי עבור כל יצור חי,לא? יש לי רושם שהניסוח של שאלה זו דורש שיפוץ... אולי התכוונת לעיסוק אובססיבי באוכל? יש כמה שאלות אחרות, שמשתנים מתערבים עלולים להטות את התשובות. למשל רחיצת ידיים אובססיבית היא סימפטום של OCD (הפרעה אובססיבית קומפלסיבית), שאין לה קשר להיות האדם דור שני. יתכן כמובן, שיש אנשים שהתופעה קיימת אצלם רק בשל היותם דור שני (ואין להם OCD), אבל זה בדיוק העניין- אין לך כלים להבחין בין שני המקרים. גם רמת ההשקעה של ההורה בלימודי ילדיו, עשויה להיות מושפעת מהצרכים האמיתיים של הילד- ילד עם קשיים כלשהם זקוק ליותר השקעה הורית בעניין. על הנקודה הזאת, נראה לי שתוכלי להתגבר, בניסוח מדויק יותר של השאלות. היחס לאוכל- אנשים שהפרוטה אינה בכיסם, יחסכו באוכל לא מסיבות פסיכולוגיות, אלא מסיבות כלכליות. ניסוח חד יותר יוכל לברר את הסיבות לשמירת המזון. בהצלחה!

תודה על ההערות

אבל השאלון כבר הועבר לעשרות אנשים, אך לפני כן עבר בדיקה ותיקונים על ידי המורה שלי שמנחה את הכיתה בהכנת העבודה. העבודה הזו היא עבודה ברמת תיכון ולא ברמת אוניברסיטה, ולכן גם אם משתנים יכולים להתערבב בשאלון ובתוצאותיו, זה כנראה ברמה סבירה לעבודה לבגרות. תודה בכל מקרה! לקחתי לתשומת ליבי ואולי אתייחס לכך בתוצאות

lutz2

New member
האם משהוא יכול להסביר לי!!

מה לנו הדור השני והשאלון שאינו עוסק בשואה???

יהודה

שאלונים כאלה מנסים לברר האם טראומת השואה אצל הניצולים, מתבטאת בהתנהגות ובתפיסת עולם של הדור השני והשלישי. גם בפורום: "ילדים להורים פרודים" בו אני פעילה, מבקשים חוקרים לברר סוגיות כאלו. אתה יכול לשים לב, שיש תקופות בהם מתרבים המחקרים האלו, כתוצאה ממטלות שמקבלים תלמידים וסטודנטים, ופתאום יש בפורומים "הצפה" של מחקרים, אני משתדלת לשתף פעולה, אם המחקר הוא סביר. תודה לכל מי שהתייחס לשאלתי האם יש הורים דור שני שיש להם ילדים עד גיל תיכון.

למעלה