היי

יניבל1

New member
כשאתה אומר "המגעל הבעייתי שנכפה עליי"

אתה מתכוון ליחס מזלזל מהחברה?

יניבל1

New member
אז בקשר לחברה המזלזל

הבעיה היא אצלה, לא אצלך, אם חינכו אותה לשפוט אנשים לפי שירות צבאי אז החינוך (הפשטי) הוא הלקוי ואתה לא צריך להתנצל על כך. בכלל מבין השורות שלך אני מבין שאתה צריך עלבוד על הביטחון העצמי שלך יותר וללמוד יותר לשים זין על מה שהאחרים חושבים . בקשר להשגיות , ליהות ליהות עובד רסר זה השאיפה שלך בחיים? טוב אז שתיהיה לי בריא......

smailie

New member
אכן, גם הביטחון העצמי שלי לא בשמיים

וזה כבר נושא שלם בפני עצמו. חינכו אותי לזה ש"לא ייצא ממני כלום". שמה שבשביל אחרים הוא מובן מאליו, בשבילי הוא "מחוץ לתחום". הכניסו לי לראש שמי שאמר שאני צריך להיות בהוסטל שיקומי למשך כל חיי הבוגרים - צדק. וחוץ מזה, מי אמר שאמצא את עצמי דווקא בתור עובד רס"ר? דווקא מתנדבים רבים מתקבלים לתפקידים איכותיים ולעתים אף מעוררי קנאה. לא אכפת לי איפה ישבצו אותי. העיקר לשרת בצה"ל.

Harpush

New member
היי

אתם בטח לא רגילים לראות כאן הודעות מילדות בנות 15 אבל אל תפסלו בבקשה. למען הסר ספק אני ילדה די "מורעלת",אני מקווה להיות בחיל אויר ואין שום סיכוי שאשתמט. ראיתי פה משהו שמישהו כתב על זה שאח שלו חולה נפש, ומישהו אחר הגיב לו שכל עוד יש לו רשיון נהיגה זה אומר שהוא יכול לשרת בצבא. בבסיס זה נראה נכון אבל בתכלס מחלת נפש היא דבר מאוד אינדווידואלי. ויכולה להתבטא למשל בדיכאון – אני מניחה שזה מובן מאליו שבנאדם עם דיכאון קליני לא יכול להתגיס לצבא. אבל אדם מדוכא יכול לנהוג במכונית סביר להניח שהנהיגה במכונית לא תגרום לו אף נזק. בקיצור רציתי לומר את דעתי בנושא. ועוד משהו אני רק רוצה להתגאות במשהו
את אח שלי שחררו מהצבא עקב בעיה בריאותית קשה יחסית אבל היא עברה אחרי שנה. בשניה שאח שלי הבריא הוא התנדב שלוש שנים בצבא והיה כמו כל חייל אחר :) וזה לכל אלה שמתרצים שהם לא יכולים להתגייס.

יניבל1

New member
בסדר

הוא חזר לשירות כשהיה באותוצמצב כמו לפני הגיוס, רווק שלי משפחה לפרנס או עבודה קבועה עם הרבה כסף לוותר עליה. תארי לעצמך בחור בין 35 נניח עם כל הנ"ל שפתאום מוברא סופית מהמחלה שפקדה אותו, את מצפה ממנו לעזוב את המשפחה והילדים והעבודה המכניסה למשך 3 שנים , להפסיק לממן אותם רק בשביל לשרת בצבא?

Harpush

New member
אני חושבת שהוא יכול לעשות לפחות מילואים

(נראה לי שהאופציה קיימת, לא?)

יניבל1

New member
כן אבל בשביל מילואים צריך הכשרה מוקדמת

צריך טירונות,צריך לצאת לקווים, הוא רוכש המון מיומנויות בשירות הסדיר הרי ליפ דבריך לא ההי רציך בכלל שירות סדיר כולם היו שיר מתגייסים לשבועיים כל שנה והיה לנו צבא על הכיף כיפק

smailie

New member
תודה! אבל מה אפשר לעשות

כשגם אחרי שיש לי חוות דעת רפואיות חיוביות, עדיין ממשיכים לדחות אותי ואין לי עם מי לדבר?

יניבל1

New member
חשבת אולי על הרעיון המופרע והלא הגיוני ש....?

צה"ל פשוט לא צריך אותך כי יש לו מספיק חיילים?

smailie

New member
לא. זה לא עלה בדעתי מעולם.

קיבלתי פטור מסיבה לא מוצדקת. עדיין אפשר לקבל אותי כמתנדב ולתת לי הזדמנות. הטענה של עודף כוח - אדם היא רק תירוץ. ואגב, אם לצה"ל יש מספיק חיילים שמתחלקים בנטל, אז איזו הצדקה יש לפורום הזה?

יניבל1

New member
כן?

אז אם צה"ל כל כך זקוק לשירותיך וביטחון המדינה תלוי אך ורק בך אז למה הוא אפילו לא טורח לקבל אותך לשורותיו? למה הוא מורח אותך כל החודשים האלה? נדמה לי שהמדינה תעדיף שתעבוד בגיל הזה ,תפרנס את המשפחתך והכי חשוב תשלם מיסים , זה הרבה יותר מועיל לה מעוד חייל בלאי בקריה (בלי להעליב).

respecta1

New member
דיכאון קליני?

האמת שגם בזה יש בעיתיות אדם עם דיכאון קליני אין ספק שלא מסוגל לשרת בצבא (ואם מישהו אומר אחרת אז הוא כנראה לא מבין מה זה באמת) אבל אחת הסיבות העיקריות היא כך שיהיה מסוכן לעצמו להיות בסביבה שנגישה לרובים, אז באותה מידה יכול להיות מסוכן שהוא שינהג בנשק שהורג הרבה יותר מרובים..

איזה שטויות. הבנאדם מדוכא לא רוצח

תפסיקו להיות יפי נפש ולחפש תירוץ לגועל נפש הזה שמנסים לפגוע ברשיון הנהיגה של הבנאדם. הדבר הזה קיים כי רק כאן ניתן לפגוע באדם ממש, ויש גישה נוחה למסמכי הרפואה של אותו אדם. צבא הגנה לישראל הוא גוף שאני תומך בו מאוד ואין לי ספק שצריך לעודד אנשים להתגייס אליו. אבל, ויש אבל גדול - על כולנו להבין שיש היום לא מעט אנשים שונים עם קשיים שלא מאפשרים גיוס ושירות מלא בצבא - זה יכול להיות קשיי הסתגלות, זה יכול להיות חרדות, זה יכול להיות דיכאונות. כל הקמפיין הזה נגד השתמטות רק גורם לאותם אנשים לפחד ללכת לקב"ן ולקבל תמיכה כי הם יודעים שישר יסתכלו עליהם באור שלילי. זה למה מתאבדים 30 אנשים בצה"ל בשנה וזה הגורם מספר אחת למוות בצבא. לא סתם 80% מהאנשים האלו שזקוקים לעזרה ותמיכה נפשית לא פונים לקב"ן. זה למה השם של הפורום הזה נוראי ושולח ישר חצים נוראיים לכיוון כל אותם אנשים. תגידו שאתם לא מדברים עליהם, תגידו שהם זה בסדר - אבל זה לא ככה. כולם כבר מחשיבים אותם כגוף אחד, כולם קוראים להם משתמטים.

למעלה