היי

sapironet22

New member
היי

היי, זאת פעם ראשונה שאני כותבת בפורום הזה. אוקיי אז אני בן אדם מאוד מאוד מאוד סטרילי ואיסטניסי. אפילו בבית ספר, אני לא הולכת לשירותים. רק בבית. רק בבית. כבר חזרתי פעם הביתה בגלל זה. אני פשוט היסטרית כשאני רואה שזה מלוכלך [ בשירותים ציבוריים- בבית ספר למשל] , ולא מוכנה ללכת לשירותים ציבוריים. מה יהיה בצבא אני שואלת את עצמי? כמובן שטיולים וכאלו לא באים בחשבון- בגלל הדבר הזה. זה פשוט נורא, זה חוסם לי כל כך הרבה אפשרויות. הלוואי והייתי קלילה ושזה לא היה מפריע לי. ממה זה נובע כל האיסטניסות הזאת? ועוד בעיה- אני אכלנית כפייתית. אני אוכלת כשאני לא רעבה. אני לא יכולה למנוע מעצמי. אני ושבת שזה נובע מצורך למלא את עצמי מבחינה נפשית. והאוכל נותן תחושה דומה, כי אני ממש אוהבת לאכול. אני לא יודעת מה לעשות. אם אניא משיך ככה, אני אקיא מרוב אוכל. לאן הוא יכנס? כבר מתפוצצת לי הבטן, אני מרגישה כבדה רוב פיצוף, אין לי כוח לעשות כלום בגלל זה. אני רוצה להיות קלילה כמו פעם. ולאכול רק כשאני רעבה. ולא להתחזר. אבל אני לא יוצאת מזה. סה כבר יותר מחצי שנה ככה, ואף אחד עוד לא הצליח לעזור לי. מסטיקים ניסיתי, זה לא עוזר. אח''כ אני הולכת למקרר ו.... יכול להיות שזה גם בגלל שאני כבר בדיכאון איזה שנה וחצי.. אבל אני חיייבת לצאת מזה.. אני אכלנית כפייתית, זה פשוט נורא. אני לא יכולה יותר. הגוף שלי לא צריך כל כך הרבה אוכל. אני לא מרגישה טוב בגלל זה. תעזרו לי, בבקשה =[ אני באמת כבר לא יודעת מה לעשות. אפילו הפסיכולוגית לא הצליחה לעזור לי לעזור לעצמי.

shaicam8

New member
אחח מאמי

כמה אני מכיר את זה לא הייתי ניכנס לשירותים היה לי חרדות כאלה גם אבל זה עובר מאמי

היי

את מתארת כל מיני דברים שמפריעים לך, ונשמע שמאוד קשה לך. ספרת על קושי ללכת לשרותים ציבוריים, בגלל התחושה שלך שזה מלוכלך. הסטריליות הזאת שאת מתארת זה משהו שקורה לך בעוד דברים או שרק סביב שירותים ציבוריים? אני מבינה שהקושי עם זה גם גורם לך להמנע מלעשות כל מיני דברים וללכת לכל מיני מקומות, ואני חושבת שנורא חשוב לטפל בזה. יש הרבה אנשים שחווים תחוות דומות למה שאת מתארת, והדרך להתגבר על הבעיה היא לנסות וללכת נגד הפחד והחרדה. בעצם, להחליט שלמרות שזה נורא נורא קשה, את מתחילה לנסות כן ללכת לשירותים ציבוריים. כמובן שבהדרגה, בהתחלה רק להכנס לרגע לחדר השירותים ולצאת, אח"כ להכנס לתא עצמו ולצאת, אח"כ להכנס לשטוף ידיים ולגעת בידית הדלת ולצאת, אח"כ ממש ללכת לשירותים... הרעיון הוא לתרגל בהדרגה התמודדות עם הדבר שמעורר בך פחד. ההדרגה עצמה תלויה כמובן במה שמפחיד אותך ובמה שקשה לך לעשות (מה שכתבתי זה סתם דוגמא כללית להדרגה). אני יודעת שזה משהו שנורא קשה לעשות, אבל אם מתמידים בזה, מצליחים להתגבר על החרדה שזה גורם. בכל מקרה, טכניקות התמודדות כאלה אפשר ללמוד גם בטיפול, שבו גם מלמדים כל מיני טכניקות נוספות (של עבודה על המחשבות, של דמיון ושל הרפיה) שעוזרות להפחית את החרדה. יש גם טיפולים תרופתיים שמאוד עוזרים להפחתתת החרדה. מעבר לזה, את מתארת גם קושי סביב אכילה וצורך כפייתי לאכול, וספרת גם על דכאון. את סובלת מדכאון עכשיו? אני מבינה שהיית או שאת עדיין הולכת לפסיכולוגית? מתי התחלת ללכת? סביב מה? כתבת שהפסיכולוגית לא הצליחה לעזור לך לעזור לעצמך. במה הטיפול התמקד? בדכאון, באכילה, בסטריליות?

sapironet22

New member
תודה רבה . אבל,

לגעת בידית למשל נראה לי הדבר הכי לא אפשרי בעולם. איכ :( אני אלצ פסיכולוגית כבר שנה+ וזה סבב בין היתר על האיסטינסות ועל האכליה הכפייתית. אבל לא רק. אני סובלת מדכאון כבר שנה וחצי :(בדידות,ריקנות...

טיפול

אני מתארת לעצמי שיש דברים שנראים לך עכשיו נוראיים ובלתי אפשריים, כמו לגעת בידית של שירותים ציבוריים, וזה הבסדר גמור. אבל אולי יש דברים אחרים, שאת יכולה לחשוב עליהם, שקשורים בשרותים ציבוריים, ונראים לך פחות נוראיים? אם כן, את יכולה להתחיל להתמודד עם הדברים האלה, ורק בהדרגה לעבור לדברים קשים יותר. הפסיכולוגית נותנת לך כלים להתמודד עם הצורך בסטריליות (כמו משימות לעשות, למשל) או שאתן יותר מדברות על הדברים שמפריעים לך? כתבת שאת בדכאון כבר שנה וחצי. את מטופלת באיזשהן תרופות? יש תרופות שמאוד יעילות לטיפול בדכאון והן גם יעילות מאוד לטיפול בחרדות, כמו חרדה סביב לכלוך שאת מתארת שיש לך....

sapironet22

New member
אנחנו

מדברות על דברים שמפריעים לי ןהיא לא נותנת לי כלים להתמודד עם הצורך בסטריליות. ואין מצב בעולם שאני לוקחת תרופות =\

היי

איזה סוג של כלים היא נותנת לך? כתבת שאין מצב בעולם שאת לוקחת תרופות. למה את כל-כך נגד תרופות? המון אנשים לוקחים תרופות, והן יכולות מאוד לעזור...

sapironet22

New member
אני

יודעתש הן יכולות מאוד לעזור. אבל הגעתי להחלטה שאנימחליפה פסיכולוגית. היא אמרה לי בעצמה ש''אולי נצטרך להחליף מטפלת''.. אני לא רוצה להתחיל עם תרופות. ואת האמת היא לא ממש נותנת לי כליםלהתמודד.. רק לנשום או משהו כזה ולחחשוב עלה דבר לפרטי פרטים כשאין לי כוח לעשות משהו.. וזה לא עוזר.

היי

יש כל מיני כלים שאפשר ללמוד להתמודדות עם חרדה ופחד. לפחות לגבי מה שקשור בבעיה של הסטריליות שתארת, ישנם כלים מאוד יעילים שיכולים מאוד לעזור. את יודעת כבר לאיזה פסיכולוגית את מתכוונת ללכת או שעדיין לא? אני מציעה לבחור פסיכולוגית שמכירה גם שיטות של טיפול בחרדה (נקרא טיפול קוגניטיבי-התנהגותי) ושתוכל לתת לך כלים להתגבר על הפחדים. מאחר ותארת עוד בעיות שמפריעות לך, אני מניחה שלא כל הטיפול יתמקד רק בעבודה קוגניטיבית-התנהגותית של הקניית כלים להתמודדות עם הבעיה, כי חשוב גם לדבר ולהבין את הקשיים האחרים. בגלל זה נראה לי שחשוב לפנות לפסיכולוגית שתכיר מגוון של שיטות טיפול שיוכלו לעזור לך. הפסיכולוגית שלך, כשהיא דברה איתך על האפשרות של החלפת מטפל, הציע מישהו שהיא חושבת שיוכל להתאים? ולגבי תרופות, בוודאי שזו לא האופציה היחידה, פשוט זה יכול כל-כך להקל, שלפעמים שווה לשקול את זה...

sapironet22

New member
היי

האמת היא שהיא ל הציעה מישהי שתוכל התאים. אבל זה בשבלי חפושים. עדיין אין לי אחת חדשה. תודה רבה.. אבל בקשר לתרופות- אני רוצה לנסות קודם את כל הדבירם האפשריים האחרים .. ואז אם באמת לא תהיהי ברירה.. ולפי הבנתי, תרופםות יכולות להינתן ע''י פסיכאטר בלבד. וזה משהו שממש מפחיד אותי. מעברל זה, זה נרשם נכון? נגיד בצבא, במידה ואני לא רוצה לספר שטופלתי אצל פסיכולוגית, כל עוד זה פרטי , זה אפשרי [כי הם לא יכולים לדעת]. אבל מה עם פסיכאטר ותרופות? אי אפשר לשקר בנוגע לעניין זה. הם ידעו. זה רשום איפשהוא לא?

טיפול תרופתי....

למה פסיכיאטר זה מפחיד? זה בדיוק כמו כל רופא אחר, ובמידה מסויימת אפילו יותר דומה לפסיכולוג (כי הוא מדבר איתך ודרך זה מאבחן ממה את סובלת ואיך אפשר לעזור לך). ולגבי מי ידע מזה, כל עוד את הולכת פרטי, ואת לא תבחרי לספר בעצמך, אף אחד לא ידע מזה. זה בדיוק כמו שכתבת לגבי פסיכולוג...

sapironet22

New member
אממ

אוף אני עדיין רוצה לנסות לטפל בזה אחרת.. אבל אוף עכשיו כשאני מחליפה פסיכולוגית אניא צטרך לספ רלחדשה הכל מההתחלה.. אין לי כוחות =[

פסיכולוגית חדשה

תנסי להסתכל על זה קצת אחרת... לספר לא חייב להיות בהכרח משהו מעיק, לפעמים זה דווקא מקל ומשחרר. והעיקר, זה נורא נורא חשוב, כדי שהיא תוכל לעזור לך...

למעלה