היי

lerix

New member
היי

אני אולי יורה פה באוויר, אבל מי יודע, אולי אני אפגע במשהו. אני סיימתי לימודי קופירייטינג לפני מספר חודשים ולא התחלתי לחפש עבודה עוד בארץ, כי אני ממש הייתי מעוניין לעבוד בחו"ל. האנגלית שלי ברמה גבוהה מאד, אבל אני לא בטוח שזה מספיק בשביל קופירייטינג בחו"ל. כמו כן, ארה"ב ממש לא מושכת אותי ואולי זו טעות, אבל הייתי מעוניין במדינות אירופה, קנדה או מקסיקו. יש למישהו איזה מושג מה הצעדים שעליי לנקוט בנושא ומה הסיכויים? תודה רבה

cola light

New member
מממ....

לדעתי להיות קופרייטר בארץ או בכל מקום אחר בעולם, לא מספיק לדעת את השפה ברמה גבוהה... זה מסוג המקצועות ששפת אם הכרחית. אם יש לך אזרחות רלוונטית אתה יכול לפנות למשרדי פרסום במדינות שהשפה הרשמית בהן היא אנגלית (כך שלא נראה לי שמקסיקו רלוונטית). תמיד קיימת האפשרות שאם אין לך אזרחות רלוונטית, המעסיק יוציא עבורך אישור עבודה (אם הוא יצליח להוכי שאין עובד מקומי שיוכל לבצע את העבודה). אבל קשה לי להאמין שללא ניסיון מוכח בתחום תמצא מעסיק שיתאמץ להוציא עבורך אישור עבודה. בהצלחה!

Cappuccino

New member
גם אני חושב שלמקצוע זה, בניגוד לדוגמא

לרופא או אופה, לא מספיק לדעת את השפה ברמה גבוהה ואפילו רמת שפת אם לא תספיק, אם אתה לא חיי לפחות מספר שנים טובות באותה מדינה, מכיר מאת הסלנג העדכני וחיי את ההוויה של אותה מדינה. אחת האפשרויות לפנייך היא, להגר למדינת הגירה כמו קנדה או אוסטרליה ולעבוד שם כמה שנים טובות במקצוע אחר, לחיות בקרב המקומיים ולא במובלעת ישראלית, עד שתרכוש מספיק נסיון וידע שיחברו לכישרון שלך אשר לבדו, בשלב זה, אינו מספיק. קולה, מה דעתך על האופציה שהצעתי לגבי קנדה?

cola light

New member
מסכימה לגבי האופציה שהצעת

בהחלט זה מקצוע שידיעת השפה (כולל הסלנג) משמעותי לקבלה לעבודה/ להצלחה, ויכול להיות שאחרי שחיים מספר שנים את השפה והסלנג המקומי יגדיל את סיכויי הקבלה. להיות קופרייטר, זה כמו להיות סופר/ משורר, צריך שילוב של כישרון וידיעת השפה בצורה מושלמת.

lerix

New member
תודה על התגובות. ו...

ההצעה לקנדה היא טובה, אבל מבירורים שעשיתי שם, קשה יהיה לי להוציא אשרת עבודה. האם כך הוא הדבר? ואתם צודקים לגמרי - אני די התכוונתי לכך שמעבר לשפה הבסיסית (וידיעתה באופן רב) יש צורך גם בידיעת סלנג וטרנדים. בקטע הזה שכחתי להגיד שיש לי ספרדית ברמה בינונית עם ידע רב על סלנג וטרנדים (בעיקר במקסיקו, בגלל זה זו עלתה כאופציה). בכל אופן, קנדה - באופן כן - מה הסיכויים?

למעלה