היי.

היי.

בת 21. גובה שלי 1.60, משקל 61 קצת מלאה מאוד(מבנה הגוף שלי מאוד רחב). אני יודעת שתגידו שמשקל שלי תקין ובסדר אבל תאמינו שאני נראית כאילו שאני שקלת 75 ק"ג. הייתי רוצה להוריד יותר 5-7 ק"ג. יש לי בעיה, אני לא מתעמלת עקב שבזמן אני מתעמלת וגורם לי מיגרנה(כאב ראש) קצת וחוסר אוויר, אפילו ריצה קטנה לא מסוגלת,או כפיפות בטן,אירובי במיוחד לא טוב לי. בקיצור כל מה שקשור לספרוט מאוד קשה לי ולא מצליחה. אני צמחונית לא אוכלת בשר כי נגד התעללות בבעל חיים. לא סובלת ת'פירות,וירקות כי אני כמעט אלרגית מכל פירות וירקות. אני אוכלת רק מלפפון חמוץ ועגבניות, לפעמים אוכלת אותם כי אם אאכול אותם כל יום ויהיה לי בחילות. אני תמיד אוכלת פחמימות,חלב,מאכלים מאוד משמינים כמו חטיפים. אני לא יודעת איך להוריד בכלל. ניסיתי ללכת לדיאטנית והיא אומרת לי צריך לאכול ירקות פירות וספרוט. אבל לא מצליחה והיא לא מבינה אותי. שמעתי שכדורים משלשלים מאוד יעזור ויוריד ת'משקל. אם לא, תסבירו למה לא? אם יש כדורים להרזייה אחרים? איזה כדורים להרזייה הכי טוב ויוריד ת'משקל. אם תה טיבטי מאוד עוזר לי? דיאטנית ממליצה לי שאלך על כדורים להרזייה. מה אתם ממליצים לי? אני באמת מיואשת.

d a p h n a

New member
בשום פנים ואופן לא כדורים משלשלים!

כדורים משלשלים הם מאוד מזיקים לבריאות, ובנוסף, אמנם תרדי במשקל, אבל תאבדי בעיקר נוזלים (מים, משהו שהגוף שלך צריך), ולא שומן. זו לא דרך נורמלית לרדת במשקל. ובמצב שלך, שבו את במשקל פחות או יותר תקין, גם מאוד לא כדאי לקחת כדורים להורדה במשקל. נותנים כדורים כאלה לאנשים שסובלים מעודף משקל מאוד רציני של עשרות קילוגרמים, לא למישהי שרוצה לרדת 5 קילו. במצב אידיאלי, הדיאטנית שלך צודקת. את צריכה להכניס יותר ירקות לתזונה שלך וגם לעשות יותר ספורט, לא רק בשביל לרדת במשקל אלא בשביל הבריאות. אלה דברים חשובים מאוד בשביל הבריאות. אבל, אפשר לרדת במשקל גם כאשר לא אוכלים המון ירקות ולא עושים ספורט. פחמימות הן לא "אויב". מותר לאכול אותן. כנ"ל מוצרי חלב. השאלה היא כמה את אוכלת מכל דבר. את יכולה למשל לבדוק את הדיאטה של שומרי משקל. זו דיאטה שבעצם מאפשרת לך לאכול מה שאת רוצה בתנאי שאת מקפידה על הכמויות. חשוב עדיין להקפיד לאכול גם פחמימות וגם חלבונים ולהכניס קצת פירות וירקות (גם אם זה רק עגבניות, לפחות זה משהו), אבל את יכולה להכניס מה שמתאים לך בתנאי שאת שומרת על מספר הנקודות היומי המותר.

ailag

New member
היי

בנוסף למה שדפנה אמרה, שימי לב שהחיים שלך לא יצאו משליטה - כי נראה כאילו הם כמעט כן. תקשיבי, את כותבת פה שאת מעדיפה לשבת כל היום בשירותים ולשלשל את נשמתך ולו כדי לרדת קצת במשקל, כשהמשקל שלך תקין בכלל. בעיות באכילה תוקפות לפעמים אנשים כשהם לא מצפים לזה, ואני חושבת שזה אולי קורה לך, אז תזהרי. מה גם שבגיל 21 כבר מאוד מתחיל לרדת הלחץ החברתי על מראה חיצוני. אז חבל שבגלל זה תפגעי בעצמך. אני מסכימה עם דפנה. ודברי עם הרופא על תחומי ספורט שלא גורמים לך מיגרנות. אירובי וריצה מפעילים דברים מאוד ספציפיים, ויש לי חברה עם מיגרנות שפשוט בחרה בספורט מסוג אחר והיא עושה אותו המון בכיף. תבדקי את הרעיון הזה, זה עדיף לך בהרבה על פני פתרונות בשקל "קח היום ומחר תהיה רזה". גליה 5 ס"מ ו10-15 קילו יותר ממך :) וירדתי 2-3 מידות (בלי שהמשקל יזוז) בעזרת ספורט!

למעלה