היי

shir825

New member
היי

השכבה שלי השנה עומדת לצאת לפולין. אני חושבת במרץ. אני עדיין לא החלטתי אם לצאת או לא.., יש לי חששות בקשר לזה, אמרו לי שילדים חזרו עם טראומות וסיפורים נוראיים. מישהי יכולה להגיד מה באמת אני הולכת לחוות שם והאם זה באמת שווה את ה8 ימים שעולים כ"כ הרבה?

...

חזרתי השבוע.. וזה מסע כל כך מדהים..ומלא עוצמה. כן,חוזרים אם סיפורים נוראים ואולי קצת טראומות..אני ילדה שמפחדת מכל דבר,אבל לא חזרתי עם טראומות קשות כמו שאמרו לי שילדים חוזרים ,אבל אני חושבת על זה כל לילה ומנסה לעכל את זה,זה לא ניתן לעיכול. באמת שווה לצאת לזה.בעיניי אסור לפספס את זה. אל תפספסי,זה יקר אבל שווה כל רגע.

זה ממש בעיתי השאלה הזאת.

אנחנו לא מכירים אותך בכלל... אני עצמי ממש אחת שהיו לה כאלה פחדים שהיא לא הסכימה לראות סרטי שואה. הלכתי לפולין ממש בחששות. ב"ה חזרתי משם עם כוחות. זה דבר שאני לא יכולה להסביר, אבל היום אני ממש מתמודדת עם הנושא הזה טוב, בצורה בריאה, בזכות המסע. אבל אני לא יכולה להגיד לך כי אני בטוחה שיהיה לך שונה לגמרי ממה שהיה לי, כי אני דתייה והמסע שלנו היה מסע ממש דתי. בכל מקרה, שיהיה לך הרבה בהצלחה בבחירה שלך!

tudu

New member
כל אחד חוזר אחרת..

בעקרון המסע הוא לראות את המקומות לשמוע את העדויות. זה לא מסע טרור ואימה. לא צריך. המטרה שכמה שיותר בני נוער יראו בעיניים וילכו ברגליים את המקומות הללו. שואה זה לא נושא קל, זה בלתי נתפס הרוע האנושי, האדישות לרצח אנשים. אבל אלה היו האנשים שלנו. יהודים, רוב המסע הוא לראות מה אין. רואים בתי כנסת אבל כבר אין יהודים (בקרקוב) רואים עיירות, אבל אין בהם יהודים. רואים מחנות - אבל הן היום מוזיאון. זה אכן עולה הרבה. מי שיכול לעבוד ולחסוך מומלץ. כמו כן להשקיע בהכנה. כי המטרה היא לאללמוד היסטוריה - אלא להיות עדים שיעבירו את הסיפור הלאה !

שירנות

New member
אני לא מבינה מה זה הקטע הזה להפיץ

את סיפורי הטראומות האלה. אם בכלל יש אנשים כאלה שחוזרים עם טראומות זה ממש 1% מתוך 100%. תראי,זה לא מסע קל,זה ברור. אבל הוא כל כך מיוחד למרות כל הקושי. כאילו,מן הסתם את לא תלכי באוושויץ וביידאנק כולם מחוייכת,את תבכי ותכאבי ולא תביני מאיפה כל הרוע הזה... אבל את גם תצאי אחר כך מהמחנה ותכנסו לאוטובוס והמורות יעברו עם ממתקים וכל מני מתנות קטנות כאלה כדי להעלות את המצב רוח,ופתאום תתחילו לנגן בגיטרה ולשיר. ועם כמה שזה נשמע הזוי זה קורה! ובערב תהיה לכם ארוחת ערב משותפת לכולם,אולי משולבת עם קריוקי או עם פולקה או סתם פשוט ארוחת ערב של כולם ביחד שזה הדבר שהכי מרים את המצב רוח בעולם. ואז מגיעים למלון ועושים שיחת סיכום,מדברים על כל מה שקרה לך באותו יום,כל מה שהרגשת וראית. זה מסע שלומדים בו כל כך הרבה,זה לא רק מסע שלומדים בו על השואה, את לומדת בו גם על עצמך ועל החברים שלך ועל המורים שלך. הוא מגבש ברמו שאין לתאר. לומדים בו כל כך הרבה מעבר לשואה. חוזרים ממנו כל כך גאים במי שאת ובמדינה שבה את חייה ובהיותך יהודייה. זה פשוט דבר מדהים,זו חוויה כל כך מיוחדת מדהימה וחזקה. זה כל כך שווה את הכסף!!! הוא מאוד מאוד יקר אבל זה פשוט שווה כל שקל ושקל ששמים עליו! באמת,זה פשוט מתנה ואם יש אפשרות אז אין למה אפילו לחשוב פעמיים! כל המ שכתבתי לך פה זה ממש אפילו לא רבע מהמסע ומכמה שהוא מדהים וחזק וחשוב. אני פשוט חייבת לרוץ אבל היו המון אנשים כמוך ששאלו וחפרתי להם בצורה מאוד מפורטת למה כן כדאי לצאת
אז כדאי לך לחטט קצת בארכיון ומעבר לזה יש גם המון המון חוויות במאמרי הפורום של אנשים שחזרו וכתבו חוויות וזה מאוד עוזר להחליט וזה גם מעניין:) אז אני ממש ממליצה לך להיכנס קצת לקרוא,אני בטוחה שזה יעזור לך(ואם לא זה בטוח לא יזיק
...)
אם יש לך עוד שאלות/תהיות/התלבטויות או כל דבר שהוא את כמובן מוזמנת לכתוב ונשמח לעזור:) וכמובן שנשמח לשמוע גם מה החלטת בסוף:)

Pukipsey007

New member
../images/Emo24.gifשיר

קשה להגיד לך מה את תרגישי בפולין אצלינו אף אחד לא חזר עם טראומות, אבל שוב, זה מאוד אינדיווידואלי. אם תקראי פה בפורום תראי הרבה חוויות של אנשים שונים, רובן די דומות. זה שווה את זה לדעתי, אחרת לא הייתי פה
שבוע טוב

אור 173

New member
לא צריך להיות מושפע מתגובות

לפני שטסתי אמרו לי "צריך פסיכולוג..זה משפיעע על החיים" וכל ההגזמות האלה אני חייב להגיד שכל זה לא ממש נכון.לא יוצאים משוגעים.כן,זה נכון שקשה לראות את זה ותופסים את הטיול הזה בעיניים אחרות. כל הקבוצה לא לקחה את זה קשה(וגם הקבוצה המלאה של הטיול),אולי כי הם ישראלים ולא ממש עניין אותם.לא היה כבוד ליום הזה אבל שוה כל רגע.אל תושפעי מכל האמירות האלה...בהצלחה

למעלה