היי

shle2

New member
היי

שאלה.... אנשים שעושים כושר ורוצים לרדת במשקל, האם עצם העובדה שהם עושים כושר ומפתחים שרירים יקח להם יותר זמן לרדת במשקל? אני יהיה יותר ספציפית... לדוגמא אני רוצה לרדת במשקל בבטן ואני מפתחת שרירים בידיים. אז האם זה שאני מפתחת שרירים בידיים עלול להשפיע על הירידה במשקל בבטן? תודה.

חן M

New member
זוית הסתכלות מעט שונה ...

המדד הקובע להשמנה הוא % שומן ולא משקל .
לא ניתן לרדת בהיקפים רק מאיזור ספציפי . אם הבעייה אצלך היא שומן המרוכז בעיקר באיזור הבטן עלייך :
ללכת לתזונאית ולקבוע תפריט מתאים לאימון ולמטרות .
לבצע פעילות אירובית .
לבצע אימוני התנגדות .

הר ניר29

New member
משקל

משקל הוא פונקציה של כוח הכובד ומסה. מצב דמיוני... את "יורדת" במשקל בבטן אבל המשקל בידיים עולה בגלל מסה שרירית. אזי, המשקל הכולל שלך יכול להשאר אותו דבר או אף לעלות. אבל... כל העניין הזה הוא דמיוני ושטות אחת גדולה. במציאות: 1. את אולי מעוניינת לרדת ב % השומן, מה שיוביל לירידה במשקל (תלוי כמה יש לרדת). 2. את אולי נדרשת לבצע פעילות גופנית לשמור על מסת השריר (מה שעשוי להפחית מהפוטנציאל התיאורתי למשקל נמוך) אבל המטרה שלך אינה בהכרח להיות במשקל נמוך. * את אולי צריכה להפחית במשקל, אבל לרוב מדובר השינוי היחס בין בקמות השומן לרקמות הגוף הרזה. (בפועל יכול לבוא לידי ביטוי בירידה בקילוגרמים). בכדי להגיע לתוצאות הרצויות: א. את צריכה יעוץ תזונתי ב. לבצע פעילות גופנית בהצלחה

אתה לא יכול גם לרדת בשומן וגם לעלות בשריר

קריא: אתה לא יכול לרדת בשומן בבטן (כמו שציינו לפני עם כל הפרמטרים שלא ניתן לרדת מאזור ספציפי וכו') וגם לעלות במסת שריר בידיים, ולא משנה כמה תעבדי על הידיים. ברגע שאתה בגירעון קלורי את לא עולה במסת שריר, העלייה במסת שריר יכולה להתרחש וגם זה בערבון מוגבל כאשר: 1. המתאמן שמן מאוד 2. רק נכנס לחדר הכושר (נעלם בד"כ אחרי כמה שבועות) 3. גנטיקת על, מה שאצל נשים פחות נפוץ ויותר אצל גברים - גם שם ככל שהתהליך ארוך יותר הפוטנציאל גדילה קטן וקטן עד כדי בלתי נראה אם בכלל.

למה להטעות

כשהמסה של השריר בגוף עולה והשומן נשאר כפי שהוא אז האחוז שומן יורד. כשהשומן יורד והשריר נשאר אז אחוז השומן יורד. אחוז- יחס ל-100. בקיצור את יכולה לעבוד על היד על הכתף ועל הראש העיקר לשרוף שומן. כדי לשרוף שומן ולהתחטב את צריכה לאכול נכון, פחמימות במידה וחלבון- אבל זה כבר שאלה אחרת. ככל שתוציאי יותר קלוריות כך תתחטבי יותר, הדרך הטובה ביותר היא דרך אימוני כושר ולא דרך הרעבה.

למה להטעות?

עליה נקייה במסת שריר כי בגדר פיקציה אצל רוב האוכלוסיה. כך שכשתעלה במסת השריר, תעלה גם בשומן. תהיה מרוצה אם תישאר על אותו אחוז שומן בעליה במסה (מה אומר שעלית בשומן באופן יחסי לעליה במסה, שזה במקרה הטוב 50% ו-50%). ולא, לא גברים ולא נשים יכולים לעלות 5 ק"ג מסת שריר בחודש בלי עזרה - זה פשוט לא אפשרי מבחינה פיזיולוגית (יש הרבה מחקרים על זה ב-googlescholar). מה שהם כן יכולים לעלות זה כחצי ק"ג מסת שריר בשבוע, וגם זה אופטימלי.

לא סותר

הבאתי את המשמעות של חיטוב. השאר זה רצון במגבלות פיסיולוגיית המאמץ. ניתן לעלות במסה ולהישאר באותם אחוזי שומן ואף לרדת קצת. כמובן שיותר קל לעלות בשריר וגם בשומן "כתופעת "לוואי" ואז להתחטב אחר כך עם איבוד שריר גם "כתופעת לוואי". חצי ק"ג בשבוע זה בהחלט אפשרי להתחלה של התהליך, השאלה אם אלה באמת 100% מסת שריר ולא נוזלים נלווים. שאר התהליך הוא איטי יותר ככל שעובר הזמן. כלומר בהתחלה התוצאות מהירות ואח"כ קשה לעלות טבעי מעבר ל5 שגם זה גבול עליון. מחזק את דבריך שחיזקו את דבריי.

למעלה