היי

קרנפיתי

New member
היי

חג שמח לכולם
לפני שלוש שנים התחתנתי עם אהובי אחרי החתונה התחלנו לדבר על ילדים שנינו אשכנזים אז הלכנו לעשות בדיקות גנטיות שנינו נשאים של גן הCF מאז נכנסו להריון ראשון ולצערי בחודש 4 אמרו לנו שהילדה מאוד חולה ולא מומלץ להשאירה, אחרי וועדה לא נעימה עברנו הפסקת הריון היום אנחנו שנה אחרי ואני לא מצליחה להביא את עצמי למקום בו אני מוכנה לנסות שוב... למרות הטענה של כולם שהבחירה הייתה נכונה אני תמיד בהרגשה שאולי אולי אולי ההחלטה הייתה מוטעה... אני יודעת שזה מקום לחולי CF ולא לנשאי CF בכל זאת הייתי צריכה מקום להוציא החוצה... קרן

יש אופציה אחרת!!

אתם יכולים לעשות אבחון טרום השרשתי. זאת אומרת לעשות הפריית מבחנה, כאשר בודקים את העוברים ומחזירים לרחם רק עוברים בריאים. כך יכולה להיחסך הטראומה בצורך להפסיק הריון הם לא הציעו לכם את האופציה הזאת? ריקי מכלין העובדת הסוציאלית של איגוד סיסטיק פיברוזיס תוכל בוודאי לעזור לכם את יכולה לשלוח לה מסר אישי או לטלפן ביום ראשון 03-6702323 לאיגוד CF בישראל המון בהצלחה

קרנפיתי

New member
ערב טוב סיאפניקית

צויין שיש טיפול נסיוני ואחוזי הצלחה קטנים יותר מאחוזי ההצלחה של הריון טבעי לכן לא חשבנו לנסות את הטיפול

לא נראה לי משקף את המציאות

למיטב ידיעתי זה אינו טיפול ניסיוני אני מאמינה שישנם לא מעט הורים שבחרו בדרך זו לכן, אני ממליצה לכם לדבר עם ריקי מהאיגוד יתכן והיא גם תוכל לקשר אתכם עם הורים שעברו את התהליך נחכה לתשובתו של דר' סושייב (שהוא רופא ריאות ולא מומחה בפוריות)

sporTV

New member
שלום

ראשית, אעביר את שאלתך לדר' דוד שוסיוב - מומחה מחלות ריאה ילדים ורופא במרפאת CF בבית חולים הדסה הר-הצופים. שנית, רשמת שהלידה הופסקה כי הילדה מאוד חולה. אני רק רוצה להבין האם היא אובחנה כחולת סי.אף? אני שואל את זה בכדי להבין אם זו הסיבה להספקת ההריון בכדי שהרעיונות/הצעות שנביא בפניכם יוכלו לסייע לכם לקרוא לידה בריאה וטובה. בברכה, עוז, סיאפניק בן 23.

ראשגדול

New member
תאמיני לי .. ובתור אחד במצב בריאותי טוב .

אני יכול להגיד לך שקיבלת החלטה מצויינת ... את יכולה להיות שלמה עם ההחלטה ..

sporTV

New member
../images/Emo101.gif בשם דר' שוסיוב

קשה להבין מהכתוב האם שני ההורים נשאים של מוטציה ידועה. במידה וזה המצב ניתן ללכת על "בטוח" עם הפריה חוץ גופית - בשלב עוברי מוקדם בודקים תא אחד במהעובר ובמידה ואינו חולה משתתמשים בו להפריה. כמובן, תמיד ניתן לבדוק הריון במי שפיר ובסיסי שיליה ולהורות על הפסקת הריון כשהסיכוי לעובר בריא (נשא או לא) הוא 75% והסיכוי לילד חולה CF הוא 25%. חג פרים שמח, דר' דוד שוסיוב - מומחה מחלות ריאה ילדים ורופא במרפאת CF בבית חולים הדסה הר-הצופים.
דברי הרופא בפורום אינם מהווים ייעוץ רפואי או תחליף לייעוץ רפואי.

b e c k y

New member
מבינה אותך

כאמא לחולה אני מבינה את הקושי והחששות. אני מרשה לריקי לתת לך את מס' הטלפון שלי. אשמח להקשיב ולחלוק איתך את נסיוני ואת מחשבותי בנושא.

למעלה