היי

yakiraa

New member
היי

התגייסתי מלפני חצי שנה והיה לי פטור 24 זמני מלפני שבוע נתנו לי פטור 21 ועכשיו אמרו לי שאני צריך ללכת לבקום ולהשתחרר ואז שוב לפתוח בקשת התנדבות.. מישהו יכול לעזור לי ולהגיד לי מה עושים שם מה להביא וכמה זמן זה לןקח ?!
תודה מראש!

Run for a Fall

New member
אני קצת מבולבל

אם נתנו לך 24, היית אמור להשתחרר כבר כשקיבלת אותו (ככה לפחות היה איתי, ואני יודע שזה הנוהל). החזרת כבר את החוגר?
בכל מקרה, אם לא השתחררת (מסיבה כלשהי) אתה צריך להגיד במדור משתחררים בתל השומר (בקום) בתחנה הראשונה שאתה מעוניין להתנדב. הם מעבירים את התיק שלך לבחינה ראשונית של רופא ואתה אמור לקבל במקום תשובה האם אתה יכול להמשיך בתהליך או לא. אם הרופא נותן אישור ראשוני - אתה לא משתחרר, ומתחיל תהליך התנדבות שאמור לקחת בערך חודשיים-שלושה (כל הציוד נשאר אצלך).
אם הרופא לא נותן אישור - אתה משתחרר כמו כל חייל וצריך להתחיל את התהליך של ההתנדבות באזרחות. גם אז התהליך לא אמור לקחת יותר מדי זמן (שלושה חודשים או קצת יותר, ושוב זה כל מקרה לגופו).
קצת קשה לי להבין את המקרה שלך, ואני מדבר רק מניסיון, אז הייתי מחכה במקומך גם לתשובה מהילה המנהלת של הפורום.

hillator

New member
קצת סדר

אתה פונה לאחר קבלת השחרור לתא מוחזרי שירות בבקו"ם
הם יעבירו את התיק שלך ויבחנו האם תוכל להתנדב או לא
אם אתה מקצוע נדרש (אקדמאי או טייס) הנידוב יעשה אוטומטית
בברכה

yakiraa

New member
הייתי בבקום

שכחתי לציין שהתגייסתי בתור מתנדב..
אז ככה הייתי היום בבקום וכן שחררו אותי וישר אחרי חתמתי על כמה טפסים ואז שלחו אותי לרופא הוא אישר אותי ואז נתנו לי צו סיפוח לתא מתנדבים ועכשיו אני מחכה לאישור סופי של רופא תא מתנדבים. אמרו לי שכבר בשבוע הבא אני יחזור ליחידה שלי.. אז סתם למי שבמצב שלי אז שידע ואין מה להילחץץ הם ממש עוזרים ..
יומטוב!

hillator

New member
ברגע שיש יחידה ההליך הרבה יותר

מהיר..
אני אקדמאית אז ההליך בכלל היה אוטומטי.. אפילו לא הגעתי לבקו"ם.. הגורם השלישותי היחיד שעברתי דרכו הייתה השלישה ביחידה שהבאתי לה את דף שינוי הפרופיל..

המון המון בהצלחה!! ורק בריאות

למעלה