לימודים, בגרויות, הדרכה וכל זה..
אני השנה ניגשתי ל-3 בגרויות, 3 מתוך 5 במתמטיקה, יחידה לשון ויחידה היסטוריה.. נאמר את זה ככה, זה יסתדר לך מצוין עם הדרכה אם תדעי לנצל את הזמן שלך בצורה הטובה ביותר, כלומר אל תדחי הכל לרגע האחרון כמו שאני עשיתי ואז זה יצא ככה שאני נאלץ לעשות שיעורים או להתכונן למתכונת בשבט, וזה יצא מאוד לא נח בהתחשב בזה שהייתי חוצניק השנה. אז פשוט תסדרי את הזמן שלך לישב"צים, לימודים, הדרכה ובילויים. ועוד דבר שלמדתי השנה...אם עושים שיעורי בית מתכוננים פחות זמן למבחנים..ככה זה היה במתמטיקה שתמיד עשיתי שיעורים ובקושי התכוננתי למבחנים והוצאתי ציונים יפים. בהיסטוריה ולשון קרעתי את התחת שבוע לפני עם המון לחץ וכל זה ואפילו ביטלתי פעולות כדי להספיק ללמוד את כל החומר ויצא שלא למדתי את כל החומר..אבל חפיף..ציוני מגן היו גבוהים
ובקשר להדרכה, כן להדריך ד´ זה מסריח, אין להם רקע בצופים, הם ילדים ממש קטנים שצריך להיזכר מה עשינו בקיטנות שההורים שלחו אותנו כדי להביא להם פעולות ובאמצע לשלב גם ערכים וכאלה.. אבל מצד שני, אל תחשבי על זה בצורה כזו..תחשבי שאת מקבלת חניכות שאין להם רקע בצופים, שהן לא יודעות מה זה צופים ואת בעצם, כאילו באה ללמד אותם הכל מהיסוד והם יסתכלו על הצופים כמו מה שאת אומרת...אם תעשי דברים כיפיים וכאלה תוכלי בכיף להשאיר את הקבוצה בצופים שזה בעצם המטרה בגדול בהדרכת ד´..להכיר להם את הצופים ולהשאיר אותם שם. ועוד דבר מאוד חשוב...מדריך צריך להיות אלוהים בשביל החניכים שלו, ברגע שתהיי אלוהים בשביל החניכות שלך הם יעשו מה שאת רוצה.. ודבר אחרון וחביב..בקטע שלא סומכים עליך...אם לא היו סומכים עליך לא היו נותנים לך ללמד קבוצה מה זה צופים ולהשאיר אותם בצופים..תחשבי על זה ככה. למשל אני השנה הרגשתי שלא סומכים עלי וזורקים אותי מהשבט אז פשוט פרשתי מהתפקיד שהם נתנו לי...וזה סיפור ארוך יותר, אני אספר בהזדמנות. אז אם את באמת מרגישה ככה ובאמת לא סומכים עליך פשוט תפרשי...! הכבוד שלך קודם לתפקיד שאת מקבלת..