היי

mazal4

New member
היי

איך אדע אם לעשות דברים בכפייה גם מבלי יכולת לרצות נגרמות עקב דיכאון, למשל אם יש לי מיילים אני מיד חייבת לקרוא ולמחוק לראות שהכל נקי במיילים כך בעוד הרבה דברים, אם יש זבל מיד לזרוק, אם יש הדפסה להדפיס מיד להדפיס, לא נותנת לי מנוחה אפילו לדקה,

Lady Stark

New member
הי מזל

אני לא פסיכולוגית אבל אני בעצמי סובלת מאו.סי.די כך שמה שאת מספרת מוכר.
לא צריך להיבהל, כמעט לכל אדם בריא או חולה יש מידה מסוימת של כפייתיות.

כפייתיות היא נגזרת של חרדה, ואנשים רבים עם דיכאון סובלים גם מחרדה, כך שזה הגיוני.
אם את מרגישה שזה מטריד אותך עד רמה של פגיעה בתפקוד אני ממליצה לך בחום לפגוש פסיכיאטר שיוכל גם לאבחן אותך וגם לענות על כל שאלה.

בנוסף, יש פה בתפוז פורום ocd עם אנשים מקסימים שבו תוכלי למצוא מידע שימושי בנושא.
וכמובן שאת מוזמנת לפנות אלי במסרים.

נועָה

New member
כפייתיות

ברמה הלא מודעת – אנחנו משנים דאגה וחרדה נפשית לדאגה גופנית או לחוסר תפקוד, וכך יש לנו תחושה של "שליטה" במצב.
מה שקורה הוא שאנחנו מתמקדים בבעיות גופניות שהן פרי חרדה ודאגה נפשית, או שאנחנו עוצרים וחוסמים את התפקוד הגופני, בשעה שעלינו להתייחס לגורמים לדאגה ולחרדה ולטפל בזה.

3מרגו

New member
כולי קינאה

איך נקראת בעיה הפוכה?דחיינות?
מוכנה להתחלף.

Lady Stark

New member
קומפולסיה היא הרבה דברים

אבל מעוררת קנאה היא לא, תאמיני לי

3מרגו

New member
שמישהו כזה יבוא אלי לחסל מיילים

חשבתי שאם אהיה באבטלה "יהיה לי זמן".אז מבינים שזו בעיה,לא זמן.

יחידה2

New member
גם לי בעיה קשה של דחיינות

לא יודעת איך להתגבר על זה..בנוסף על הדכאון כמובן.

Lady Stark

New member
דחיינות

זו בעיה ידועה של דיכאוניים. אצל כל אחד זה מתבטא אחרת, וזה בעיקר נובע מתחושה של חוסר יכולת להתמודד עם העולם עד הפרטים הכי קטנים.
ממליצה לך לנסות להכין יעדים. או ברשימה או להציב לעצמך כל פעם עוד יעד קטן שיקדם אותך עוד קצת.
לי זה עזר. לא תמיד קל לעמוד ביעדים אבל אסור להתייאש. תביני את עצמך ותמשיכי הלאה.

יחידה2

New member
הדברים שאני דוחה

סידור ערימות של מסמכים,קיפול כביסה,סדר בארונות הבגדים, ערימות ספרים בעבודה שמצפות להיות מסודרות במקום(אני ספרנית)..ועוד ועוד...

זה קורה גם להרבה 'בריאים'

כביסה וערימות של מסמכים
זה אחד הדברים היותר משעממים...
השאלה אם הדחיינות מופיעה בעוד תחומים,
או שהיא מופיעה בעוצמה. נניח חודש לא קיפלת כביסה!
ערימות מסמכים הם מפסח שעבר.. ועוד...

יחידה2

New member
אצלי זה מדיכאון

לא בגלל שעמום..בגלל שזה מכניס אותי ללחץ..בגלל שאיני רואה את הסוף של זה...
מסמכים?איזה פסח שעבר ואיזה נעליים..שנים.

למעלה