איך אדע אם לעשות דברים בכפייה גם מבלי יכולת לרצות נגרמות עקב דיכאון, למשל אם יש לי מיילים אני מיד חייבת לקרוא ולמחוק לראות שהכל נקי במיילים כך בעוד הרבה דברים, אם יש זבל מיד לזרוק, אם יש הדפסה להדפיס מיד להדפיס, לא נותנת לי מנוחה אפילו לדקה,
אני לא פסיכולוגית אבל אני בעצמי סובלת מאו.סי.די כך שמה שאת מספרת מוכר.
לא צריך להיבהל, כמעט לכל אדם בריא או חולה יש מידה מסוימת של כפייתיות.
כפייתיות היא נגזרת של חרדה, ואנשים רבים עם דיכאון סובלים גם מחרדה, כך שזה הגיוני.
אם את מרגישה שזה מטריד אותך עד רמה של פגיעה בתפקוד אני ממליצה לך בחום לפגוש פסיכיאטר שיוכל גם לאבחן אותך וגם לענות על כל שאלה.
בנוסף, יש פה בתפוז פורום ocd עם אנשים מקסימים שבו תוכלי למצוא מידע שימושי בנושא.
וכמובן שאת מוזמנת לפנות אלי במסרים.
ברמה הלא מודעת – אנחנו משנים דאגה וחרדה נפשית לדאגה גופנית או לחוסר תפקוד, וכך יש לנו תחושה של "שליטה" במצב.
מה שקורה הוא שאנחנו מתמקדים בבעיות גופניות שהן פרי חרדה ודאגה נפשית, או שאנחנו עוצרים וחוסמים את התפקוד הגופני, בשעה שעלינו להתייחס לגורמים לדאגה ולחרדה ולטפל בזה.
זו בעיה ידועה של דיכאוניים. אצל כל אחד זה מתבטא אחרת, וזה בעיקר נובע מתחושה של חוסר יכולת להתמודד עם העולם עד הפרטים הכי קטנים.
ממליצה לך לנסות להכין יעדים. או ברשימה או להציב לעצמך כל פעם עוד יעד קטן שיקדם אותך עוד קצת.
לי זה עזר. לא תמיד קל לעמוד ביעדים אבל אסור להתייאש. תביני את עצמך ותמשיכי הלאה.
כביסה וערימות של מסמכים
זה אחד הדברים היותר משעממים...
השאלה אם הדחיינות מופיעה בעוד תחומים,
או שהיא מופיעה בעוצמה. נניח חודש לא קיפלת כביסה!
ערימות מסמכים הם מפסח שעבר.. ועוד...