היי

המנותק1

New member
היי

קיבלתי ציון רע במבחן חשוב, מרגיש באסה.
כל זה מתווסף למצב לא טוב בכללי, ואני מתחיל להרגיש את הדיכאון. אין הרבה תיאבון, אין הרבה אנרגיות. בכלל אני לבד בחיים מבחינה חברתית כבר הרבה זמן וקשה לי. פיתחתי חרדה חברתית או שהעצמתי אותה על ידי ההתבודדות הממושכת.
אני צריך להגיש עבודה מחר לאוניברסיטה ואין לי חשק לשבת על זה. לא מאפיין אותי בד"כ למרות כל הקשיים. וגם צריך לארוז ארגזים כי עוברים דירה ואין לי חשק וגם יש לי מלא מאמרים לקרוא ולא בא לי. פתאום אני לא מרגיש את הלחץ הרגיל אלא מעין אדישות להכל ורצון לברוח ולסיים הכל (למרות שאני לא חושב שאעשה את זה, סתם משאלת לב כמוסה).

היי

קיימת אפשרות לגשת למועד ב' אולי? אם תסביר למרצה שעוברת עליך תקופה קשה, יכול להיות שיגלו התחשבות מסויימת.
אני מזדהה מאוד עם התחושה של לחץ הלימודים, בינתיים אין לי את זה, אבל בתיכון תמיד חיפשתי לברוח מללמוד או להיות בתוך המסגרת הלימודית (במובנים של לשבת בכיתה וללמוד). אחד הדברים שלמדתי מזה לקראת התואר, זה שאני חייבת להתאים את התואר שלי ליכולות שלי. בחרתי את הקורסים שנשמעו לי הכי מעניינים (וחלקם כבר החלפתי, כי הם רק נשמעו מעניינים). הייתי מתחילה לסכם בשיעור ומפסיקה כשאני יוצאת מריכוז. יש לי גם הרבה קורסים שפשוט דחיתי לשנה הבאה. זה יאריך את התואר שלי משלוש שנים לארבע-חמש שנים, אבל המצב הנפשי שלי לא יתדרדר כתוצאה מהלימודים, כמו שקרה לי בתיכון.
אני ממליצה לך לעשות אותו הדבר, לשבת ולחשוב על הדרכים שאתה יכול להקל על עצמך, לדבר עם המרצים או עם יועצת חינוכית ולבדוק איפה הם יכולים לבוא לקראתך, בין אם מדובר בהגשת מטלות או מבחנים/בחנים.
בנוגע לחרדה החברתית, מציעה לך לנסות ולהצטרף לאיזו קבוצת למידה בפקולטה שלך לקראת מבחן למשל או סתם בשביל לתרגל. גם יעזור בלימודים (כשהאווירה נינוחה יותר, אתה מבין יותר טוב) וגם חברתית.
בנוסף, יש פורום חרדה חברתית בתפוז, פעיל מאוד ועם אנשים מקסימים, שאני בטוחה שיוכלו לייעץ לך עוד ולתמוך בך מהבחינה הזו (כמובן שאני לא מגרשת אותך, כן?
) - http://www.tapuz.co.il/Forums2008/forumPage.aspx?forumId=2272

המנותק1

New member
תודה

האמת שמדובר במבחן שמתקיים פעם בשנה (כדי להתקבל לתואר שני), ככה שאין אופציה של מועד ב'. אני אצטרך לחכות שנה.

ואני אכן מיישם את את מה שאמרת לגבי פריסה של התואר כי אין לי כוחות נפשיים לתואר מהיר.

הבאסה היא שהמבחן ממש לא משקף את הציונים בתואר. לצערי הוא נורא מלחיץ בזמן ועם כל החרדות שלי זה לא הביא לביצוע אופטימלי.

אני אפנה לפורום ח"ח ותודה שאת לא מגרשת

האם יש לך אפשרות לקבל הקלות כלשהן?

שוב, בפנייה ליועצת חינוכית באוניברסיטה או עם אבחון של הפרעות קשב וריכוז (בהנחה ויש לך)?

המנותק1

New member
אין לי הפרעות קשב

ובתואר הסתדרתי מצוין עם הזמנים. אבל אולי בכל זאת יש מקום לבדוק את העניין.
נראה לי שעבודה על החרדות תעזור לי בקטע הזה.

מרוב דברים אתה מרגיש אבוד?

ואולי בגלל זה אתה מיואש ולא עושה כלום,
נשמע כמו רשימת מטלות ארוכה.
תתרכז רק באחת,
וכשהיא תסתיים, תעבוד לבאה.
אולי יעשה יותר קל.

לגבי המבחן, אפשר לגשת למועד ב'
שום מבחן אינו סוף העולם.

המנותק1

New member
תודה

הבעיה היא בעיקר היעדר אנרגיות. אם היה לי כוח הייתי עושה הכל מהר, אבל אין לי. וגם הבדידות מעיקה וקשה לי להתרכז. למשל עכשיו אני יושב על מציאת נושא לעבודת סמינריון, וכל פעם קורא קצת מהמאמרים, מפסיק ונכנס לאינטרנט לחפש איזה קשר אנושי.
כנראה שזה ממש חסר לי.

קשר אנושי מאוד חשוב

כמה עצות פרקטיות, ברמה של אימון...
תנסה לשלב את המשימות עם מפגש חברתי...

אתה יכול לעשות את הדברים שקשורים ללימודים בקבוצה עם עוד סטודנטים, גם חשיבה משותפת על נושאים לעבודה יכולה להעשות יחד.
דווקא תקופת הלימודים מציבה הרבה אנשים עם נושאים משותפים, באותו איזור ...
האם זה משהו שנראה לך אפשרי? או שקשה לך לעשות את הקשר הראשוני עם אחרים.

אולי אפילו תקרא את הדברים בספריה של האוניברסיטה/מכללה במקום לבד בבית?

המנותק1

New member
אני מתמודד גם עם חרדה חברתית

ככה שעבודה עם אחרים פחות רלוונטת כרגע. אני מחפש מסגרת יותר טיפולית ליישם בה אינטראקציות מהסוג הזה בשלב הראשון.

אכן כדאי למצוא מסגרת כזו

יש קבוצות טיפוליות. ישגם מטפלים שמתחילים בטיפול אידי ואחכ עוברים לקבוצה.
ניסית למצוא קבוצה מתאימה?

למעלה