היי

PRINCESS GINA

New member
היי

אני מניחה שעכשיו הוא זמן מספיק טוב להצטרף לפורום..

שמי שני, בת 28. בתאריך 7.1 (עוד עשרה ימים) אני עוברת ניתוח מעקף קיבה.
אם להודות על האמת, כל החיים הייתי שמנה וניסיתי לחיות עם עצמי בשלום,
לכן התוצאות של הניתוח הזה נראות לי כמו חלום שספק אם יתגשם...

אני מצרפת תמונה שלי, ואשמח לשמוע את דעתם של אלו שעברו את התהליך
וממש הצליחו לרזות משמעותית...
אולי אני מחפשת קצת עידוד, ואולי אני קצת מפחדת..חיכיתי לרגע הזה 7 חודשים..

ראיתי שאתם כותבים גם את שמות המנתחים, אז אני אעבור את הניתוח בבית החולים
קפלן ברחובות ושם המנתח שלי הוא ד"ר ספוז'ניקוב.
מישהו מכיר?

אני מאחלת לך המון הצלחה שני

אני עברתי שרוול
ואני קצת מקנאה בך עכשיו
הייתי מוכנה לעבור עכשיו מעקף
אבל אין לי אומץ

חזקי ואמצי ותעדכני אותנו
כולם מפחדים לפני הניתוח זה טבעי
אבל החיים שלך כל כך ישתנו לטובה
שזה ממש כדאי
למרות שבתמונה את נראית לי ממש לא שמנה
רק מלאונת חמודה כזאת

PRINCESS GINA

New member
תודה רבה

אני קוראת את מה שכתבת ונדמה לי שאם היה לי הידע והניסיון שלך, בטח גם לי לא היה אומץ לעשות את מה שאני הולכת לעשות בקרוב.
עברתי את הוועדה, שמעתי כל מילה שהיתה למנתח שלי לומר לי, ואיכשהו העדפתי להתעלם או אולי לא לשמוע כלל את השורות שהיו מורידות לי את הביטחון "ללכת על זה" כמו שנקרא.

אני מקווה שיהיה בסדר ואני אחזור לעדכן בתקווה עם חדשות טובות.

אגב, כמה זמן אישפוז אחרי ניתוח כזה? האם אחרי שבוע אפשר לחזור לעבודה?

חמ סה

New member
הייתי בטוחה שאת אחרי ניתוח...

ואת לפני ? ועוד מעקף קיבה ?

כמה הBMI שלך אם מותר לשאול ?
ואיך הגעת למעקף קיבה דווקא ? ע"פ המלצת הרופא או ע"פ ידע מקדים שהיה לך ? (כי בימינו האופציה הראשונה היא שרוול) - שואלת מסקרנות, באמת.

דר' ספוז'ניקוב מוכר בתחום הבריאטרי (יש לי מספר חברות שעברו אצלו, אבל שרוול).

את מוזמנת לשאול מה שתרצי לדעת (אני 5 שנים וחודשיים אחרי מעקף קיבה, הסיפור בחתימתי) ואם תרצי - תשלחי לי במסר פרטי את שמך האמיתי / בפייס ואצרפך לקבוצתי הסגורה למנותחים (בעיקר מעקף, אבל לא רק
).

שיהיה בהצלחה (הפתעת אותי. באמת
).

PRINCESS GINA

New member
איזה כיף שירלי :)

BMI 40 והמעקף ניקבע ע"יי ד"ר ספוג'ניקוב...

הייתי שמחה לדעת כמה זמן ייקח לחזור לשגרה, ואם אפשרי שהתפרים שיהיו, יהיו פנימיים ולא חיצוניים בעיקר כדי שלא יפריעו לתפקוד..

חמ סה

New member
וואלה

<אני ממשיכה לחפור> :

את אוהבת מתוקים ?
יש לך סוכרת ? (לך או גנטית ?)
ע"פ מה הוא קבע את זה ? (שוב, שואלת כי רוב המנתחים הבריאטריים כיום מובילים ל"שרוול תחילה").

לעניין שאלותייך :
בהנחה שאת בריאה ואין לך מגבלות רפואיות כלשהן, בד"כ מקבלים כשבועיים חופשת מחלה (תמיד ניתן להאריך, תלוי איך את מרגישה) שבד"כ די מספיקה כדי להתפקס ולהתאפס על המצב החדש (מבחינת אכילה, יציאות, ויטמינים).
אצלי זה היה ניתוח חוזר ופתוח (לא לפרסקופי) כך שההתאוששות הייתה יותר איטית וארוכה.

מניחה שזה יהיה ניתוח לפרסקופי, וככזה, יהיו לך 3-5 חתכים קטנטנים מסביב לטבור, שממש לא מפריעים לתפקוד ונתפרים בחוט נמס (ולא עם סיכות. זה בד"כ. תשאלי את המנתח שלך מה שיטת הפעולה שלו. גם סיכות זה לא נורא, רק שאותן צריכים לגשת להוציא אחרי שבוע בערך. לא כואב).
חוצמזה יהיו לך מספיק תיפורים פנימיים (קיבה, השקות מעי וכו) - בימים הראשונים יורגשו מעט יותר (בכ"ז ניתוח שמשנה את מערכת העיכול) - אבל אח"כ, הכל כרגיל מבחינת התחושה.

יהיה בסיידר !

PRINCESS GINA

New member
מתוקים

פעם הייתי ממש מגזימה איתם..
אבל עם השנים והעובדה שמשפחתו של אבי כולם חוליי סכרת (תורשתית), נאלצתי להוריד במינון כמעט עד אפס..

היום אני לא אוכלת מתוקים, אבל פה ושם אפשר למצוא אותם בתפריט שלי.

אגב, אני ממש עכשיו קוראת את הסיפור שלך ונזכרת שממש מזמן כשעוד לא היה לי תאריך אמרו לי ששלושה שבועות לפני כן צריך לעשות דיאטת חלבונים, אבל לא אמרו לי מה זה אומר ומה לעשות ועכשיו, עשרה ימים לפני ניתוח..יש משהו שאוכל לעשות כדי לתקן את זה?

חמ סה

New member
א-הה !

עכשיו התמונה קצת מתבהרת
.
את מתוקה.

לגבי הדיאטה, פשוט תתחילי (לא בדרסטיות!) להקפיד על אוכל חלבוני יותר, ירקות, דגים
ולהימנע מגבינות שמנות, בשרים שמנים, מטוגנים למיניהם (צ'יפס, פלאפל) כדי להימנע מלהתנתח עם כבוד שומני.

תבקשי גם דף הנחיות מהמנתח/הדיאטנית ליום שלפני הניתוח (בד"כ כלכלה נוזלית בלבד ו 8-12 שעות לפני - צום מוחלט).

<מצאתי אותך בפייס אבל אין אפשרות לבקש ממך חברות...>

PRINCESS GINA

New member
למה? :(

נסי לשלוח לי הודעה ואני אבקש ממך :)
לגבי הצום, מאשפזים אותי יום לפני כן בשעה שבע בערב, והניתוח צריך להיות בסביבות תשע בבוקר, לכן אני מנחשת שאולי זה בעצם מספיק שעות לצום?

PRINCESS GINA

New member
כנראה

האמת, מרגיעה אותי העובדה שאמא שלי מנהלת חדר התאוששות של בית החולים והיא תהיה נוכחת במהלך הניתוח ולפניו.
היא היתה נוכחת גם כשהמנתח החליט על סוג הניתוח, כך שנראה לי שאני פחות דואגת כי אני בידיים טובות..אחרי הכל :) אמא זה אמא לא?

קוביd1

New member
שלום לך

ראיתי את התמונה שלך וחשבתי שאת הרבה זמן אחרי הניתוח והגעת למשקל היעד שלך ,האמת את נראת סבבה לא שמנה
או שאני לא רואה איפה מתחבאים השומנים שלך.
בכל מקרה בהצלחה בניתוח.

קובי

טליוגם

New member
זו תמונה עדכנית???

את ניראת מעולה!!!! למה בחרת במעקף? ידוע לי שבקפלן ממליצים רק על שרוול ומעקף בעיקר הם לא אוהבים לטבע אלא אם מתעקשים:) בכל מקרה שיהיה בהצלחה! שיעבור בשלום ובבריאות! תעדכני!!!

PRINCESS GINA

New member
אני כבר שבועיים אחרי מעקף...

שמחה שהחלטתי לעשות את הצעד.

לכל מי ששאל התמונה הזאת לא עדכנית, היא צולמה לפני 3 שנים אבל המצב היום לא ממש שונה ממנה...

כל מי שעוד לא עשה ושוקל את הצעד, ובכלל בני 20+ שרוצים לשאול ולהתעניין עם מישהי בגילם מוזמנים ליצור איתי קשר פה, בטלפון או בפייסבוק בכיף :)
בפייסבוק Shani Rubin Segev

למעלה