היי:)

ravitsal

New member
היי:)

שלום,
אני בת 19 וחצי בשירות לאומי ותמיד נמשכתי לתחום האומנות .. המטרה שלי היא להיות שחקנית ומוזקיאית בחיים והייתי בקורס דיבוב ואני ממש אוהבת את כל מה שקשור לתחום הבמה..
התחלתי לחשוב שבמקביל לזה אני צריכה עבודה שתפרנס אותי וישר חשבתי על להקים תאטרון בובות .
יש לי כמה שאלות :
1)זאת עבודה שעושים בדר"כ לבד? כי אני מעוניינת לעבוד עם שותפ\ה
2) האם יש מקום שיכול לקבל אותי כעובדת קבועה? יש איזה עבודה בתחום הזה?(חוץ מלהקים תאטרון לבד ולנסות לחפש עבודה)
3) מתחילים באיזה קורס ואז משם מתגלגלים ויש קשרים ?

תודה רבה !
נ.ב אתם ראויים להערכה בעיני.. עושים מה שאתם אוהבים ולא מתמרמרים במשרד :)

יהבוליק

New member
היי היי ברוכה הבאה

אין לי תשובות רק אאחל לך למצוא פה את מקומך
בטח יש פה אנשים עם מושג שיענו לך בקרוב
אני גם התחלתי את העיסוק בזמן השירות לאומי :)
יש את המרכז לתאטרון בובות בחולון וזה אחלה מקום לרבל בסיס לבובות לפי תחומים שונים של איך בונים הצגה, בובות, הפעלה של בובות וכו..

בהצלחה !

אהלן רויטסל (רויטל? טל?)

ברוכה הבאה לפורום שלנו

לאחרונה הועלו כאן מס' הודעות ושאלות של אנשים...יותר נכון לומר, נשים, שרצו לשמוע על הקמת תאטרון בובות, הצגות ושעות סיפור עם בובות.
אני אנסה לחפש אותן בהמשך ואעלה לך אותן בהודעה נפרדת.
נראה לי שחשוב שתקראי את התגובות שלי ושל אחרים על מנת לנסות לעזור לך להבין קצת יותר טוב את הדברים וכדי לעשות לך סדר במחשבות ובכיוון.
ולשאלות שלך...
1. ברוב המקרים עושים את זה לבד, בדר"כ בגלל שיקולים כלכליים...קשה מאוד שכמה אנשים ירוויחו מספיק טוב, כל שכן במקרה של הופעות בגני ילדים!!!
אלא אם מדובר בהצגות גדולות מהרגיל והמקובל בתחום ואז גם מחיר ההצגה שונה לחלוטין.
יחד עם זאת, ישנם כאלה שעשו את זה במשותף גם בהצגות ת' בובות קטן ואם את מוכנה לעבוד בהתחלה בשכר נמוך ותמצאי גם שותף\ה שזה יתאים לו\לה - אז הדבר בהחלט אפשרי

2. בהחלט רצוי (במיוחד כשאין ניסיון קודם) לעבוד בתיאטרון קיים, ללמוד מבעלי\מקימי התיאטרון ולצבור ניסיון בשעות במה והופעה.
את יכולה לפנות למשל לת' בים בם בום, בדר"כ מחפשים שם בובנאים - מפעילים וגם שחקנים!
לתיאטרון הזה יש הצגות של מריונטות (בובות על חוטים) כשההצגות עצמן מוקלטות, הצגות של בובות כפפה ומקל וגם הצגות שחקן\נית עם בובות, מה שאולי יכול להתאים לך מאחר ואת מציינת שהמטרה שלך היא להיות שחקנית ואם את גם מנגנת זה בכלל יכול להתאים להם ולהצגות שלהם.

3. תמיד טוב ללמוד ותמיד יש גם מה ללמוד אפילו אם אתה כשרוני!
זה יכול להיות בלימודים מלאים או בקורס\ים שיתאימו למה שאת מתכוונת לעשות ואת זה את יכולה לעשות במרכז לתיאטרון בובות בחולון (כפי שהציעה לפני יהבוליק),
בבית הספר של דבורה צפריר בסמינר הקיבוצים בתל אביב, בבית 9 בנמל חיפה (אם את צפונית) או בקורס שונה בכל אחד מהם.
וללמוד גם מצפייה בהצגות שונות באולמות וברחבי האינטרנט - זה תמיד מוסיף.

3 א. בלימודים או בקורס, את יכולה להכיר מורים שיוכלו לכוון אותך ובתלמידים שאולי יהפכו לשותפים שלך או "סתם" תלמדי מהם דברים שונים
א ב ל
את העבודה בפועל להקים, לפרסם, לשווק וכמובן להופיע תעשי את!
לא בתי הספר ולא המורים יוכלו לעשות זאת עבורך, אולי להמליץ או להזמין אותך להופיע במידה ויחשבו שאת מוכשרת
ושההצגה שלך טובה ומתאימה לסטנדרטים ולצרכים שלהם.
אחרי שתיקראי את הודעתי ואת ההודעות הקודמות שהזכרתי בהתחלה, תעשי את החושבים שלך וכשתגיעי להחלטה מה ואיך את רוצה לעשות,
ספרי ונשמח לעזור לך בהתאם ולאורך כל השלבים בדרך.

תודה על ההערכה

רק שתדעי שגם אנחנו מתמרמרים לא מעט במהלך הדרך, אומנם לא במשרד אבל בהחלט מוציאים מרמרת רצינית

מה שכן, אנחנו בהחלט עובדים במשהו שקרוב ל
שלנו ושאנחנו מאוד אוהבים.

למעלה