היי

Silver Surfer

New member
היי

אני צריך בבקשה הגדרה של סירטקי (לא מצאתי במילון) אני אשמח אם תעזרו לי. בתודה מראש, ליאור

למוניה

New member
???

ליאור, אתה מתכוון לפירוש (לתירגומה)המילה סירטאקי? אם כן אז ככל הידוע לי ולמקורבי שאין לה פירוש . סירטאקי זהו שם של סוג מוסיקה (ללא מילים )ויש לו כמובן סגנון ריקוד מיוחד ששמו סירטאקי.(בדיוק כמו הזבקיה, ציפטטלי,פונדיאקה, ניסיוטיקה וכו...)

Silver Surfer

New member
...

אני לא מתכוון לפירושה של המילה סירטאקי, אני מתכוון שאני צריך לדעת מה זה (כמו הגדרה מילונית או משהו בסגנון...) תודה בכל מקרה.

GLGGM

New member
סירטאקי

מילולית: בא מהמילה SYRTOS=נגרר סוג של ריקוד עממי יווני, ריקוד מעגלי שרוקדים בקצבים שונים בכל מיני מקומות ביוון. סיומת AKI ביוונית מגדירה משהו קטן יותר, חמוד יותר וכו´. SYRTAKI הינו ריקוד שנוצר לצורכי הסרט ZORBA ע"פ ספרו של הסופר היווני הנודע NIKOS KAZANTZAKIS (כמה מספריו מתורגמים לעברית ואני ממליץ בחום). SYRTAKI הוא חיבור כוראורגפי של שלושה ריקודים יווניים מאוד נפוצים ולהלן החלוקה: החלר ההתחלתי והאיטי : HASAPIKOS = ריקוד הקצבים שמקורו בריקוד שרקדו חברי גילדת הקצבים היוונים באיסטנבול לאחר כשנכבשה ע"י התורכים. (מאה 15והלאה). החלק המהיר יותר: HASAPOSERVIKOS= רוקודים קצבים סרבי שדי דומה להורה שלנו, שהיא בעצם ריקוד בלקני שמקורו ברומניה. החלק המהיר ביותר: PENTOZALIS=חמש פעימים סיחרור. ריקוד מכרתים בו המוביל נתמך ברקדן שמשאלו ומבצע סורה של תעלולים באוויר לאחר שבמשך פרק זמן של כמה דקות כל חבורה הרוקדים (גברים ונשים) רוקדים בצעדים מהירים וקטנים ובצורה מעגלית, דבר המסחרר הן אותם והן את הצופים. אני מקווה שעזרתי לך. לשם מה ההתעניינות? עבודה בבי"ס?

GLGGM

New member
תודה תודה

הרחקוד הוא לא הצד החזק שלי. דווקא השירה כן

Silver Surfer

New member
תודה רבה!

זה שיעורים במוסיקה (כן, אני מכין שיעורים וכן מלמדים אותנו מוסיקה)

FishBone

New member
סירטאקי

סירטאקי כמו שהאדון המכובד הסביר לך קודם זהו סוג של ריקוד או מקצב שלפיו נכתבים שירים. הוא מתבסס ודומה בעיקר לחספיקו שזהו פחות או יותר ריקוד שורות יווני אם כי יש בו מעט אמנטים של ריקודים אחרים כמו חספיקוסרביקו וסירטו שזהו למעשה ההורה היוונית ( מאוד דומה להורה שלנו אם כי רגל ימין הולכת קדימה ושמאל אחורה הפוך להורה שלנו). בכל מקרה אם הצעדים מעניינים אותך קיים אתר שבו מוסברים הצעדים של כ-10 הריקודים המובילים במוזיקה היוונית מלווה בקבצי מידי מאימים של מוזיקה יוונית. בהצלחה

bouzouki

New member
דוגמאות למוזיקת סירטאקי אתה יכול

למצוא בשירים של מיקיס תאודורקיס (למשל זורבס היווני) ויורגוס זבטס-שיש לו שיר שמדבר על זה ממש בשם "SIKO KHOREPSE SIRTAKI" שפירושו "קום ורקוד סירטאקי" (ויש עוד שירים של שני המלחינים האלה שהם בסגנון הסירטאקי) אם אתה רוצה פנה אלי באי סי קיו ואשלח לך אותם..

למעלה