היי

Feanor75

New member
היי

מה הפורום הזה?
לפי השם חשבתי שהוא עוסק בפולקלור, מעשיות ופנטזיה, אבל אני מבין שהוא עוסק רק בסדרת טלויזיה מסוימת?

אביטל186

New member
אהלן, ברוך הבא

הפורום שלנו אכן עוסק ברובו בסדרה השווה ביותר "עד עצם היום הזה"\ once upon a time
לסידרה יש 3עונות וחצי,
כרגע בפגרה עד מרץ, אז יחזור אלינו החלק השני של עונה 4.
יש כאן גם שיח על סדרות נוספות, שונות ומגוונות, תלוי לפי נוכחים הגולשים והמעריצים למיניהם

אתה מוזמן לקרוא יותר על הפורום ב"אודות הפורום והנהלתו"
מתחת לשם הפורום מימין.
&nbsp
אם אתה מעוניים לשתף על סדרות נוספות שמענינות אותך, אתה בהחלט מוזמן ולגלות אם יש פרטנרים.

&nbsp
בהצלחה ויום טוב!

Feanor75

New member
תודה, לנסות בוודאי אפשר

קראתי לפי ההודעה את "על הפורום.." אבל אין שם מספיק מידע, נשמע שמדובר בקומדיה. מכיוון שאין לי טלוויזיה וגם לא אינטרנט חופשי אני לא יכול להתייחס לסדרה המדוברת או לאחרות. באופן כללי אני מעדיף ספרים על פני סרטים\סדרות. הסדרה היחידה שאני יכול להתייחס אליה היא THE STORYTELLER ששודרה לפני הרבה שנים בערוץ 1, סדרה נהדרת עם הרבה נשמה, למרות הפעלולים המוגבלים. עוד לא ראיתי סדרה או סרט שמתקרבים לאיכות שלה.
לרוב הסרטים והסדרות האמריקאים אני לא מתחבר בגלל בעיות באמינות- בדיחות שלא במקום, משפטי מחץ וסצינות מאוד לא אמינות, אבל כל זה לא רלוונטי לגבי קומדיות. לא יודע איך הסדרה שלכם מהבחינה הזאת.
&nbsp
&nbsp

אביטל186

New member
האמת זה ממש לא קומדיה.

לא יזיק להם קצת להוסיף הומור בסידרה..
בעצם זה מין פרויקט כזה שמאגד את כל האגדות שגדלנו עליהם,
מציגים את הדמויות עם רקע שונה, וסוף שונה, כשהסיפור מסגרת הוא בחורה שנולדה לשלגיה ולנסיך וייעודה הוא להיות המושיעה של האגדות ולהביא לכולם את הסוף הטוב.
למשל כיפה אדומה, התושבים שגרים באזור פוחדים מזאב שמופיע בליל ירח מלא,יעני זאב כזה שנושך אחרים והופך אותם לאנשי זאב, אם הוא לא קורע אותם לגזרים, ככה במשך שנים רבות. הסבתא שלה מגינה עליה בבית מסוגר בכל לילה כזה, ומכריחה אותה ללבוש שכמיה כזאת אדומה. מסתבר במהלך הסיפור שכיפה אדומה עצמה היא אדם זאב שננשכה כשהיתה קטנה והיא הופכת לזאב יוצאת לשיטוט ביער והורגת בנא. כלומר היא המפלצת.
היא מגלה את זה במקרה כששלגיה עוזרת לה.
ואז היא לומדת בתקופה מאוחרת יותר איך לשלוט על זה, על ההתנהגות הזאת.
עוד אגדות שמופיעות כשהרקעים של כולם משתלבים מאוד אחד בשני במארג מושלם- שלגיה, סינדרלה, היפיפיה הנרדמה, עוץ לי גוץ לי, אריאל בת הים, עליסה בארץ הפלאות, עמי ותמי
רוב האגדות מופיעות לפרק אחד או כמה, ויש את השחקנים העיקריים שמופיעיפ ומלווים את הסידרה לכל אורכה.
האמת שזה פשוט גאוני, וכל תיאור שלי כאן רק מקטין את היצירה הזאת או מקלקל את הרושם האמיתי שלה.
אם תוכל אפילו לראות פרק אחד, נגיד את הראשון, כבר תקבל מושג אם שווה לך להתחיל.

אביטל186

New member
האמת זה ממש לא קומדיה.

לא יזיק להם קצת להוסיף הומור בסידרה..
בעצם זה מין פרויקט כזה שמאגד את כל האגדות שגדלנו עליהם,
מציגים את הדמויות עם רקע שונה, וסוף שונה, כשהסיפור מסגרת הוא בחורה שנולדה לשלגיה ולנסיך וייעודה הוא להיות המושיעה של האגדות ולהביא לכולם את הסוף הטוב.
למשל כיפה אדומה, התושבים שגרים באזור פוחדים מזאב שמופיע בליל ירח מלא,יעני זאב כזה שנושך אחרים והופך אותם לאנשי זאב, אם הוא לא קורע אותם לגזרים, ככה במשך שנים רבות. הסבתא שלה מגינה עליה בבית מסוגר בכל לילה כזה, ומכריחה אותה ללבוש שכמיה כזאת אדומה. מסתבר במהלך הסיפור שכיפה אדומה עצמה היא אדם זאב שננשכה כשהיתה קטנה והיא הופכת לזאב יוצאת לשיטוט ביער והורגת בנא. כלומר היא המפלצת.
היא מגלה את זה במקרה כששלגיה עוזרת לה.
ואז היא לומדת בתקופה מאוחרת יותר איך לשלוט על זה, על ההתנהגות הזאת.
עוד אגדות שמופיעות כשהרקעים של כולם משתלבים מאוד אחד בשני במארג מושלם- שלגיה, סינדרלה, היפיפיה הנרדמה, עוץ לי גוץ לי, אריאל בת הים, עליסה בארץ הפלאות, עמי ותמי
רוב האגדות מופיעות לפרק אחד או כמה, ויש את השחקנים העיקריים שמופיעיפ ומלווים את הסידרה לכל אורכה.
האמת שזה פשוט גאוני, וכל תיאור שלי כאן רק מקטין את היצירה הזאת או מקלקל את הרושם האמיתי שלה.
אם תוכל אפילו לראות פרק אחד, נגיד את הראשון, כבר תקבל מושג אם שווה לך להתחיל.

Feanor75

New member
נחמד

אם יזדמן לי אשמח לצפות בפרק. אם זה עשוי טוב והמשחק טוב אז למה לא? יכול להנות מזה.
אני תמיד שמח להיכנס לעולמות האלה של אגדה קלאסית. סביבה מודרנית עם מכוניות ומחשבים יוצרת החלשה של האפקט, אבל זאת רק דעתי, לצופים אחרים זה בכלל לא מפריע. מהתיאור שלך הסדרה נשמעת מעניינת ומסקרנת.
כיפה אדומה מנסה להתמודד עם תכונותיה הרעות- זאת חשיבה פוסט-מודרנית, הפוכה לחלוקה הברורה הקלאסית בין טוב לרע שיש באגדות.
&nbsp
אני מתאר לעצמי שכל מי שאוהב את הסדרה הזאת אוהב את עולם הפנטזיה. לפי הפעילות כאן הפורום מלהיב אתכם כמו שהוא ואין צורך לשנותו, אבל אני אישית הייתי שמח אם היה פורום נוסף של פולקלור בכלל, על כל מה שקשור בו. אולי תפתחי גם אחד כזה?

אביטל186

New member
אני אישית אשמח מאוד שתנסה

לצפות באחד הפרקים עדיף הראשונים.
יש כאן ערבוב בין עולם האגדות הקסום הישן, לעולם שלנו. זה בנוי ממש יפה.
בקשר לפורום נוסף, אתה יכול לשלוח הודעה למנהלי הפורומים של תפוז הם ישמחו להענות לבקשתך אם זה יתאפשר,
זה תלוי בהם ועומד מולם.
&nbsp
ובכל מקרה יש סיכוי שגם כאן תמצא את עצמך קצת

בעונת הפגרה כמו עכשיו, יש כאן פעילות שעוסקת לא רק בסידרה אלא בתחומים נוספים.

אביטל186

New member
זאת פרוצדורה מסויימת בפורום

בעקבות מטרידים..
אבל אני מורידה אותה היום בעז"ה.
היינו ככה בערך חודש ונראה שאפשר להסיר את זה.

למעלה