היי,

ki92

New member
היי,

מה לדעתכם הדרך הטובה ביותר לגרום לבן זוגי להפסיק לעשות "ברוגז"
חוץ מלעצבן אותו, כמעט כל דבר יכול לגרום לו להתעצבן...
התגובה שלו פחות או יותר כזו:
משהו לא נראה לו, הדיבור נהיה יבש וקר או שהוא מתנתק לחלוטין.
במשך יום שלם הוא לא שולח הודעה (אנחנו גרים רחוק אחד מהשני רוב השיחות הן בפלאפון למעט סופשים).
הוא יחכה שאני אבוא ואדבר איתו ובהתחלה הוא ממש קשוח...
וכמובן אני צריכה תמיד לוותר לו ולהגיד שהוא צודק, גם אם הוא ממש לא!!!!
ריב אחרון לא היה לי כוח כבר לבוא ולהתנצל, רק לאחר 24 שעות הוא פנה אליי ורשם "אני מבין שלא מפריע לך שאנחנו ככה"..

שאלתי את דעתו מה הדרך הכי טובה להתמודד איתו,
הוא אמר שבאותו רגע שאני מרגישה שמשהו לא בסדר ישר לדבר איתו ולהתעניין.
מבחינתו אין דבר כזה ללכת לישון כועסים.

אני אוהבת אותו מאוד אבל כמה זמן אני אהיה גננת מול ילד?
למה צריך את כל הבלאגן הזה במקום פשוט להגיד שהוא כועס או שהוא לא אוהב שאני עושה ככה וככה...

Shamy

New member
נשמע לי שנפלת קצת על ילד נאיבי

למה שלא תגידי לו משהו על ההתנהלות שלו?

תסבירי לו - אני מאוד אוהבת אותך בגלל X , Y,Z ואני חושבת שאתה מקסים באמת. יחד עם זאת אין זוגות שלא רבים ולא מתווכחים אבל גם לריב בצורה טובה צריך ללמוד. שקט תעשייתי והתנהגות כמו שלך היא פאסיבית אגרסיבית -וזה לא נעים וסתם הופך את האווירה לעכורה , אתה צריך וכדאי שתחשוב עם עצמך כשאתה מתעצבן עליי -למה אתה מתעצבן? אולי כדאי לך לכתוב את הסיבה לפני שתתפוצץ ואז נדבר על זה בהזדמנות ביחד בסופש ועד שנדבר אולי כדאי שתשתדל להניח לזה. כשתדע למה התעצבנת באמת נוכל למצוא פתרון ואת דרך האמצע בלי ריבים והתקטנות אני חושבת שכדאי שתתן לזה צ'אנס.

לדעתי אם הוא ינסה אולי להבין מדוע הוא כ"כ מתעצבן תוכלי להבין מה באמת מפריע לו (בד"כ התנהגות פאסיבית אגרסיבית כשלו -"טיפול בשתיקה" הוא מגה פאסיבי אגרסיבי , מצביעה על הפרעות באישיות שהן עמוקות מאוד והטיפול בשתיקה הוא רק מה שנקרא סימפטום למחלה קשה יותר) בד"כ טיפול התנהגותי ועבודה עצמית מאוד עוזרים להבין איפה הדפוסים שגורמים לפגמים באישיות ולאחר מכן עם הזמן מצליחים להפטר מהם ולחזור לזוגיות בריאה הרבה יותר.

אני מקווה שזה יעזור לך -חשוב מאוד בשיחה כזאת לא להאשים, לא להפיל אשמה , לא לדבר דרכו (לא להגיד אתה עושה ככה וככה אלא להשתמש בעובדות ורגשות -כשאתה מתעלם ממני למשך יום שלם זה גורם לי להרגיש מאוד לא נעים והייתי רוצה שנמצא פתרון טוב יותר עבור שנינו-זה נקרא לדבר דרכך ולא דרך בן הזוג) ומאוד חשוב להיות סבלניים ולא לאבד עשתונות כי אז השיחה תעבור משיחה לויכוח וריב ובעצם לא השגת את המטרה שלשמה התכנסתם...אז נסי לזכור שכנראה תתקלי בהתנגדויות ועצבים והרבה צעקות-חשוב מאוד לא לרדת לרמה הזו ולהמשיך לדבר בסבלנות ובשקט (כשמדברים בסבלנות ולא נגררים לצעקות בסופו של דבר המסר יעבור)

מקווה שעזרתי , עדכני אותנו בסיפור ! מאחלת בהצלחה !

ELLA1992

New member
הוא מפעיל עליך מניפולציות

וזה אינפנטילי מאוד.
תנסי לא ליפול למשחקים שלו, פעם הבאה אל תגידי לו שהוא צודק אם הוא לא , ואל תתנצלי על משהו שלא עשית
אם הוא לא פונה אליך ומשחק אותה קר ואדיש (אבי נעלבי)
אז גם את אל תפני,
הוא צריך ללמוד בדרך הקשה שמניפולציות מחריבות מערכות יחסים.

יכול להיות פשוט שאין לו ניסיון כל כך בזוגיות ?

לדעתי חייב להיעשות שם שינוי רציני מהיסוד, כי כל ההתנהלות שלו היא מתכון לכישלון. תבהירי לו את זה, אנשים רבים ומשלימים וזה בסדר, זה חלק אינטגרלי מזוגיות, ריבים זה אפילו מעיד על זה שהקשר בריא, תלוי אילו ריבים ואיך יוצאים מהם, תשאלי אותו מדוע הוא נרתע כל כך מכל ריב מסכן? ולמה הוא לא יודע להתמודד עם ריבים באופן בוגר ?
תבהירי לו שזה לא משחק לטובתו ועלול לגרום לך לפרוש...

ommerl

New member
"לגרום" לבן הזוג שלך לעשות משהו או להפסיק משהו

זה הדבר הכי גרוע שאת יכולה לעשות במערכת יחסים.
&nbsp
אחד הדברים שהורסים זוגיות זה שבני הזוג מנסים לשנות זה את זו. והם אכן משתנים ונעשים דומים זה לזו ועם העליה בדימיון יורדת התשוקה כי תשוקה נובעת מהשוני. עצם העובדה שאתם שונים זה מזו, הוא גבר ואת אישה, זה מעניין ומרגש. זו הסיבה שמההתחלה אתם ביחד.
&nbsp
השינוי מתחיל מבפנים. מהבפנים שלך. אם את רוצה שישתנה משהו את צריכה להיכנס פנימה לנפש שלך, לחשוב, להרגיש, להבין את עצמך טוב יותר.
&nbsp
אולי תגיעי למסקנה שאת לא מוכנה להתמודד איתו, שהוא ילדותי מידיי ושאתם צריכים להיפרד ואולי תגלי שזה לא באמת מפריע לך. אני לא יודע מה תגלי אבל את צריכה לעשות חיפוש פנימי ולא לנסות לשנות אותו.

למעלה