היי

פלונית30

New member
היי

אני מתכננת ללמוד פסיכותרפיה הוליסטית ואני מאוד מבולבלת לגבי מקומות הלימוד. אני מתלבטת בין רידמן, ברושים וגודלמן.

מישהו מכיר את גודלמן?יכול לתת חוות דעת עליו (אפילו בפרטי). יש שם מסלול של שנתיים שמשלב גם צמחי מרפא ועוד כמה דברים מהרפואה הסינית כך שלא לומדים רק פסיכותרפיה הוליסטית.

על רידמן שמעתי חילוקי דעות ואני מאוד מתלבטת למרות שיש לו שם.
על ברושים לא יצא לי לשמוע חוות דעת.

אשמח לחוות דעת אפילו בפרטי זה יעזור לי מאוד. תודה רבה!

טאוֹ

New member
לימודי פסיכותרפיה הוליסטית

שלום פלונית,

לא למדתי פסיכותרפיה הוליסטית ואיני מכיר את הלימודים בתחום, כך שההמלצה שלי היא כללית: לבקר בעצמך בכל אחת מהמכללות האלה, להשתתף בשיעור ניסיון ולדבר עם תלמידים ומורים. המידע ברשת מסייע בשלב הראשוני, אך אינו מספק, לדעתי, לצורך קבלת החלטה. חילוקי דעות על מכללה מסוימת רק ממחישים את העובדה הזו. תיאורטית, אתר אינטרנט יכול להיות מושקע ומקצועי, ממותג היטב ושיווקי כהלכה, וזה לא בהכרח משקף את רמת הלימודים (גם לא בהכרח סותר אותה, כמובן). גם "יועצי הלימודים" במכללות השונות, מצד אחד מספקים לך אינפורמציה חשובה ומצד שני משמשים גם כאנשי שיווק ומכירה של המכללה שבה הם עובדים. אין בזה פסול, רק צריכים להיות מודעים לכך.

בקיצור: בהתחשב בזמן, בכסף ובמשאבים אחרים שנדרשים לשם התחלה והשלמה של מסלול לימודים, הרי שהקדשת זמן לבדיקה שלהם מלכתחילה היא בעיניי השקעה נחוצה ונבונה, ולצורך זה שווה לכתת קצת רגליים בין המכללות שבאחת מהן את שוקלת ללמוד.

למעלה