היי...

ernieball

New member
היי...

מלפני כמה ימים כתבתי כאן בקשר לכרטיס DC30,בקשר לקפיצות וכתבו לי שזו בעייה שנגרמת כתוצאה מהתחממות של המחשב. עכשיו אני עורך סרט לאיזה שהוא בית ספר והכרטיס הספיק להשתגע היום ואתמול כמה פעמיים טובות (אתמול עבדתי 12 שעות ברצף והיום 8) לאחר בירור קצר הבנתי שיש לי שני מאווררים במחשב אבל זה לא מספיק... איך אני יכול "לקרר" את המחשב?? יש אפשרות להוסיף עוד מאווררים? זה יעשה את העבודה בכלל?

כשעבדתי עם מחשב AMD ../images/Emo16.gif

הייתה לי בכלל בעיה של הפעלת הכרטיס, אז הייתי צריך "להאיט" את המחשב. בנוסף לכך, לקחתי מחמם כזה, דומה לאלה של האמבטיה, והפעלתי אותו על הכרטיס- אבל על קירור. ככה הצלחתי לעבור בסדר גמור. עכשיו, עם הפנטיום 4 אין בעיה כזו עם הכרטיס (לאחר הורדת PATCH), אבל המסך הירוק והקפיצות קורות לפעמים. אני לא בטוח במאה אחוז שזה בעית חום, כמו שכתבתי בתגובה שלי בעבר. איך אפשר לפתור את זה? אם אפשר להשאיר את המחשב פתוח, אין יותר טוב מלהפנות מאורר גדול פנימה
.
ניר

ernieball

New member
זה לא מצחיק...אני מכיר מישהו שעושה

את זה... ובקשר למחשב... זה מחשב חדש,פנטיום 4, 1700MHZ 512DDRAM ומה שמפתיע בזה שהוא נתקע זה שהמחשב מוקדש רק לעבודה,אין עליו אינטרנט,יש עליו רק פרמייר פוטושטפ,מקס ועוד כמה פלאגינים (כמעט כל התוכנות מקוריות) אין עליו כלום מהאינטרנט... כדאי לי לשים אותו על הרצפה ולשים לידו מאורר גדול? דרך אגב,איזה פאץ' יש לכרטיס? אני מתקין אותו עדיין עם הדריבר הרגיל שקיבלתי...

SCaToPHaG

New member
תגובה

קודם כל - לקנות מעבד 1.7Ghz בשביל תחנת עבודה רצינית כמו שאתה מתאר, זה גובל בפשע. אני גם שם כסף שזה סלרון... דבר שני - קירור. קירור מחשבים זה נושא כשלעצמו, תחום שלם של חברות ודגמים ומתחרים ושיטות ואמונות טפלות... היית ממליץ לך לבקר באתרי חומרה בארץ ובחו"ל, ולקבל רעיון על שיטות קירור. אתרים ישראלים לא רעים הם hwzone.co.il ו- techno.co.il. יש שם פורומים טובים ותוכל לקבל תשובה. בקשר למאוררים: קודם כל, "כל המרבה הרי זה משובח" רק שהחסרון העקרי זה הרעש. *חייב* להיות מאוורר בחזית המארז למטה, שמכניס אויר קר. כמו כן *חייב* להיות מאורר בגב המארז שמוציא אויר חם מאזור המעבד. בנוסף - חייב להיות מאורר על המעבד עצמו (ולפעמים המאורר שבא עם המעבד לא מספיק). במארזים גדולים (full tower) יש בד"כ 2 מאוררים מאחור. אפשר להוסיף מאוררים בדלת המארז ובגג המארז.

ernieball

New member
תודה רבה! אני אברר בקשר לזה...

דרך אגב זה ממש לא סלרון זה מחשב של ASUS...

MaSTeRLou

New member
העוצמה של המחשב הזה היא מעל ומעבר

לדרישות הכרטיס הקשיש הזה. (וASUS זה רק מותג - טיב החומרה לא קשור לדגם המעבד, אבל גם בלרון 1700 הוא מעל ומעבר לדרישות של הכרטיס הקשיש הזה). יש כל מני פאצ'ים לכרטיס, אבל אף אחד מהם לא רשמי במיוחד. רובם צד-שלישי. חפש בגוגל, אני מצאתי כמה.

shai955

New member
בקשר לקירור.....

שאני קניתי את המחשב, אז בשביל שהוא לא התחממם יותר מידי, וגם בגלל שהמחשב הוא מזק עם כרטיס עריכה, וצריך שהוא יעבוד רצוף בלי בעיות, קניתי מארז מאוד גדול, עם הרבה יותר מאוורים, יותר גדולים, וספק כוח גדול. לכן מה שאני מציע לך זה לקנות מארז גדול. נכון שהוא גדול ועושה קצת יותר רעש ומרגיל אבל לדעתי זה שווה.

SCaToPHaG

New member
כרטיס קשיש או לא זה לא משנה

הוא ציין שהוא עובד על פוטושופ ו3d studio במחשב הזה, ומעבד 1.7 לתחנת עבודה שכזו זה לא שיא היעילות. וכמו שציינת - asus זו פירמה, שמרכיבה גם מחשבים עם מעבדי סלרון - ולאור העובדה ש סלרון 1.7 הוא אחד המעבדים הנפוצים ביותר בארץ - אני עדיין מהמר שזה סלרון

MaSTeRLou

New member
סלרון למקס גובל בפשע, אבל הוא לא

ציין שיש לו בעיות עם זה,ואם DC30 עובד פצייץ על PII 400MHZ, אז אני לא חושב שמפה נובע הדבר.. ולשואל - סלרון/לא סלרון, ניסית לעדכן את גרסת הmiroINSTANTVideo? (שבד"כ מצורף לדרייבר המקורי)

לפני שאתה מתחיל לקרר את המחשב...

האם בכלל בדקת שאכן משהו במחשב שלך מתחמם?! עם כל הכבוד לחברים בפורום הזה, לפי דעתי שאלה מהסוג של חימום ה-PC מתאימה לפורומים מסוג "תוכנה וחומרה" או "תמיכה טכנית" ולא לפורום "הפקת וידאו"... בכל אופן, מה שאתה צריך לעשות בשלב הראשון זה להוריד תוכנה שמדווחת על הטמפרטורות של המעבד ולוח-האם ורק אחר-כך תוכל להחליט האם באמת הבעיה היא התחממות או משהו אחר (למשל דרייבר שלא מותקן טוב גם נוטה לעשות בעיות). יש המוני תוכנות חינם שמציגות את הטמפרטורות במחשב שלך (בתנאי שהלוח-אם חדשי יחסית ותומך באופציה הזו). צירפתי קישור למטה לתוכנה הראשונה שמצאתי ב"גוגל" ונראית לי סבירה (לא בדקתי אותה בעצמי). אתה אמור להפעיל את התוכנה לאחר כ-10 דקות של עבודה לפחות (כי לוקח למחשב זמן להתחמם) והטמפרטורות שאתה אמור לראות צריכות להיות קטנות מ-50 מעלות או בסביבה. אם זה מגיע ל-60 או עובר את זה אז אתה זקוק לקירור שיוריד את הטמפרטורות לסביבות 45 מעלות ופחות. אם זה עובר את 75 אז לא הייתי מדליק בכלל את המחשב עד להוספת קירור מתאים כי זה מצביע על בעיה חריגה. בברכה גיליוטין

למעלה