היי

galitpoo

New member
היי

שלום - אף פעם ךא ידעתי שיש פורומים שלנו. אשמח להתייעץ אתכם (שותפים לעולמי) בקשיים ובדאגות ובחששות שלי. אני עומדת לעשות מבחני בגרות - הייתי רוצה לדעת איזה הקלות מגיעות לי, ואיך אפשר לדרוש אותן. כמו כן רציתי לדעת אם יש כאן עוד אנשים בגיל שלי שמתלבטים באותה בעייה? אשמח לשמוע ממכם -גלית

LordNor

New member
פתרון לבעייתך...

את זכאית להקלות הבאות בכל הבגרויות... 1. מלווה שיסביר לך... 2. תוספת זמן 3. פטור משגיאות כתיב 4. תוספת של 10 נקודות בכל מבחן בגרות חיצוני (לא פנימי) 5. באנגלית את זכאית להשתמש במילונית וגם במילון כלומר בשניהם... בעיקרון באנגלית את מקבלת הכי הרבה הקלות אם את ב-4 יח"ל.... יענו יש לך פטור מכתיבת חיבור בבחינה, פטור מבחינה בע"פ, בקלוז את מקבלת מילים להשלמה בעוד שלאחרים אין מילים להשלמה כלומר שהם צריכים לשים מילה שהם חושבים..., ועוד כמה... את דורשת את ההקלות האלו מהבית ספר שבו את לומדת... והם נותנים לך טופס שבו את מסמנת את ההקלות שאת רוצה וחותמת.. ואז הם שולחים למשרד החינוך לאישור ההקלות. מקווה שעזרתי...

והמצחחיק הוא...

שרוב ההקלות לא צריך בכלל... אני אישית, היו כמה הקלות שממש סירבתי בתוקף שינתנו לי... לא יודע, זה נותן הרגשה של: "אני מטומטם ובגלל זה אני צריך את כל זה"... מה, זה שאני כבד שמיעה אומר שאני לא יכול ללמוד? לא יכול להבין? לא יכול לקלוט? מה הקשר?!

המרחפת

New member
וקצת יותר ברור....

בכל בחינות הבגרות (החיצוניות, כלומר, אלו שכותב משרד החינוך), זכאים לקויי שמיעה (כאלו שיש להם ירידה של 60 דציבל באוזן הטובה וגרוע מכך)ל: תוספת זמן (25% מזמן הבחינה=על כל שעה בחינה, 15 דקות תוספת זמן) מלווה (לא שווה כלום) לציוני מגן וציוני בגרויות חיצוניות יש עשר נקודות בונוס (התוספת למגן נתונה לשיקול ביה"ס) בבחינה באנגלית 5 יח"ל יש התעלמות משגיאות כתיב (רק בחמש יח"ל יש התעלמות משגיאות כתיב, רפי) בשתי ההקבצות, 4 יח"ל ו-5 יח"ל מורת להשתמש במילון אלקטרוני (xexton) הבחינה באנגלית של 4 יח"ל זה בכלל סיפור אחר. יש פטור מהבחינה בהבנת הנשמע וכל תלמיד (נתון לשיקול ביה"ס) בוחר האם לבקש פטור גם מהבחינה בעל פה. במשך השנה, במידה ואת עונה לתנאים, מגיעה לך תוספת זמן למבחנים, שיעורי עזר מצוות המורים, ואני לא יודעת מה איתכם, אבל לי יש אישור לצלם במכונת הצילום של ביה"ס, כי אני לא יכולה גם להקשיב גם לסכם באותו זמן. בהצלחה בבחינות!

black_magic

New member
עדי, גם ב4 יח"ל יש התעלמות משגיאות

כתיב, זה בדוק! הרי אני 4 יח"ל ויש לי התעלמות משגיאות כתיב!

LordNor

New member
איחרת את המועד....

כבר אמרתי לה את זה אתמול...

LordNor

New member
אם אתה לא מרוצה מההקלות שניתנו

לך... אתה לא חייב לבקש את ההקלות האלו.... ואז תרגיש שאתה כמו כולם... מה הבעיה בזה??? ההקלות האלה נועדו לעזור ללקויי שמיעה... וידוע שקשה להם בלימודים ולכן בא הפתרון הזה.... ומה שאמרת זה בכלל מיותר... אתה פשוט טועה!

המרחפת

New member
ניהלנו דיון בנושא דומה....

האם ההקלות מוצדקות, או מיותרות. גם אתה נטלת בו חלק, אם איני טועה.

הדבר הכי קל זה "להכנס" באחרים.

אבל לדעתי, חלק מההקלות הם לא ממש הגיוניות כמה שזה לא נשמע לך... אני ויתרתי עליהם מרצון כי זה שנולדתי כבד שמיעה, זה לא אומר שנולדתי עם פגם במוח!!!

המרחפת

New member
מי אמר שיש פגם במוח?

הסיבה להקלות היא שאין ספק שהעובדה שלא שומעים את המורה בכיתה, גורמת להפסד גדול של חומר. ולא, לא הכל אפשר ללמוד מספרים.

שמים לב שלא הבנת למה באמת קיבלנו

את ההקלות... אז לא זכור לי מאיפה שמעתי את זה אבל: "זכויות אלה ניתנות (לנו) כיוון שכתוצאה מפגיעה בשמיעה, נוצר פיגור בגדילה..." סליחה?! אני אכניס כפה למי שיעיז להגיד שלא התפתחתי בקצב המתאים!!!

liran b

New member
יש לי חרא של בית ספר...........

רק אתמול אמרו לי שיש לי פטור מהבחינה בעל פה והבנת הנשמע... באנגלית..............!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! שאני גרוע בזה! בהבנת הנשמע יש לי איזה 60!!!!! ורק אתמול אמרו לי את זה!!! ניחא......... אז ככה : כל אחד יכול לקבל הקלות תלוי במצב לקיוי שמיעתו למשל אני לא יכול לקבל את ה10 נק´ תוספת כי אין לי ירידה גדולה מספיק באוזן שאני שומע בא (טפו טפו טפו.......) (אני גם לא הכי צריך את זה.... אבל לא הייתי מתנגד..) ומי אמר שמלווה זה לא טוב!?!?!?!? :))))))9 זה מצוויייייייייין!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! זה ענק!!!!!!!!!!!! :) המלווים שלי הם אחלה..... לא יודע מה קורה איתכם.. :)

הקלות בבגרות

שלום, ניתן לקבל מידע על הקלות לבחינות בגרות בכל מרכז"שמע", ואף יטפלו לך באישורים לבית הספר. ב ה צ ל ח ה.

למעלה