היי

חסויH

New member
היי

אני בת 19 ויש לי קשיים מסויימים בקריאה. בעיקרון אני קוראת ברמה ממוצעת אבל הבנת הנקרא שלי ומהירות הקריאה נמוכים מאד. כדי להבין דבר מה שאני קוראת אני צריכה שקט וריכוז מוחלט ולפעמים אני צריכה לחזור מספר פעמים על אותו משפט. בנוסף, כאשר אני מקריאה בקול משהו הקריאה שלי היא על הפנים, ממש גרועה, מלאת טעויות ולא רציפה. השאלה שלי היא האם אימונים באמצעות קריאת ספרים מספיקה או עוזרת בכלל כדי לשפר את המצב או שיש דברים אחרים שכדאי לעשות?

שלום למגניבה

אין מספיק פרטים בכתיבתך: באיזה גיל התחלת לקרא? האם את מרבה לקרוא? האם עברת אבחון דידקטי? האם עשית פעם קורס של קיראה מהירה? למעשה תשובה רצינית אפשר, לדעתי, לתת רק אחרי אבחון מסודר. בכל מקרה תירגול לא יזיק. בהצלחה דפנה

נ.ב.ד.

שאלה נוספת: האם בדקת פעם מיקוד ראיה? הדבר יכול להיות מאוד משמעותי. בהצלחה דפנה

libertadsh

New member
שלום חסויH

אני מתרשמת מהפרטים שנתת כאן כי יתכן שיש לך קשיי קשב וריכוז, וכי כנראה שאבני היסוד של הקריאה לא מבוססים אצלך. ממליצה בחום לעבור אבחון דידקטי ובהמשך אבחון קשב וריכוז, אלה יתנו לך את הסיבה למצבך ודרכי טיפול והתמודדות. עקב גילך רצוי לעשות זאת בהקדם. בהצלחה רבה!

חסויH

New member
OK

אז מה שאמרת זה נכון. עשו לי איבחון בכתה ו' ונמצאה אצלי בעיה של רמת ריכוז נמוכה מאד ובעיה בצורת למידה, זאת אומרת, היו צריכים ללמד אותי ללמוד. הלכתי לטיפול והוא עזר לי מאד אבך כנראה בקריאה עדיין נשארה בעיה. אני מניחה שגם הדבר השני שאמרת הוא נכון- אבני היסוד שלי בקריאה לא מבוססות כראוי. השאלה היא- מה לעשות עכשיו כדי לשפר את המצב?

Diana M

New member
קריאה

מצטרפת להמלצה שקבלת. על פי תאורך, אכן מומלץ לבצע איבחון נוירולוגי לצורך בדיקת הקשיים בתחום הריכוז והקשב. הפרעות מסוג זה לעיתים מלוות בלקויות למידה ומקשות על רכישת קריאה מיומנת. פני לנוירולוג העוסק בתחום ולמאבחן דידקטי מתאים. את יכולה להתייעץ עם ניצן בנושא. בהצלחה דיאנה

libertadsh

New member
את יכולה לשפר מאוד את מצבך

לשמחתינו יש כיום מודעות לקשיים אלה, וניתן לסייע לך. בקשיי קשב וריכוז מטפל רופא נוירולוג. לכן מומלץ לגשת אליו ולהיבדק, יתכן וימליץ לך על תרופה שעוזרת מאוד לאלפי אנשים להתרכז ולתפקד היטב. בקשר לקשיים בקריאה, היות וכבר עברת אבחון, אני מאוד ממליצה לפנות למורה להוראה מתקנת אשר תבסס לך את כל מרכיבי הקריאה ותקנה לך מיומנויות ואסטרטגיות להבנת הנקרא. את יכולה לפנות לאחד מסניפי "ניצן" ולברר בקשר למורה להוראה מתקנת. אני בטוחה שאם תטפלי בכך מצבך ישתפר לאין ערוך ומאחלת לך הצלחה רבה.

למעלה