היי

Another Angel

New member
היי

האם הסינית דומה לסינית המודרנית ? כמה זמן לוקח לאדם ממוצע ללמוד מילה אחת ביפנית וכמה מילים בממוצע הוא יכול ללמוד ביום ? תודה .

הא?!../images/Emo12.gif

קודם כל, זה לא פורום סינית ולכן אין טעם לשאול כאן שאלות על סינית. שנית, WTF?! כמה זמן לוקח לאדם ממוצע ללמוד מילה אחת ביפנית? אממ...שנתיים. כמה הוא יכול ללמוד ביום? חצי מילה וקאנג'י. מה זה השאלות הטופשות האלה פור קריינג אאוט לאוד?!

Yuske

New member
מדברים על פורום יפנית...

אני הייתי אומר NAN-DAIO במקום "WTF" (זה אותה מילה ביפנית...)

Hikaru

New member
Hm

You mean "nan da yo", written "何だよ" (Kanji), "なんだよ" (Hiragana).

neko

New member
זכיתם למחיקה הראשונה בפורום,

וכמו שKELLY אמרה - PLAY NICE!

neko

New member
טעות נפוצה, אין שום קשר בין סינית

ליפנית למעט הקאנג'י שהיפנים "השאילו" מהסינים. יפנית היא אחת השפות הבודדות בעולם שלא נמצא שום קשר בינה לבין שפות אחרות. בודדת במערכה.

dswbg

New member
מקור היפנית

שאלת מקור היפנית והיפנים בכלל, היא מהמענינות בתחום הבלשנות. כפי שציין החתול לא נמצא קשר של ממש בין היפנית לשום שפה אחרת. חלק מהחוקרים מצביעים על קשר כלשהו בין היפנית לקוראנית, אך קשר זה הוא קלוש כיוון שמעבר לדמיון דיקדוקי בסיסי ביותר ואולי 15 אחוז מאוצר המילים, היפנית והקוראנית שונות בהחלט ואין להצביע על קשר ברור בניהן (כמו שניתן להצביע בין ספרדית וצרפתית לדוגמא). הטענה הנפוצה היא שגם הקוראנית וגם היפנית הן שפות מבודדות שהתפצלו מקבוצת השפות האלטאיות (שכולל גם את השפה הטורקית והמונגולית) בשלב מוקדם מאוד (לפני 4000 שנה לערך) ולכן הדמיון בניהן קלוש כל כך.

Tonjin

New member
ולמלאך הנוסף - איך תגדיר(י?)

קצב לימוד?? כמה מילים חדשות ליום? - בין 0-30 בד"כ, תלוי באדם... (בממוצע כמובן) כמה זמן עד שאפשר לדבר? - תלוי בהגדרה של לדבר (להגיד תודה, סליחה, מה השעה? להיות מסוגל 'להסתדר ברחוב' ביפן? להבין את פוקימון בלי תרגום? להעביר רעיונות מופשטים? לקרוא את מוסאשי במקור?) בגדול הייתי אומר שבכדי להגיע לרמה בסיסית סבירה למדי צריך כשישה חודשי לימוד של 4-5 שעות יומיות. כמה זמן עד שאפשר לקרוא? אני מאמין שבערך שנה וחצי באינטנסיביות המוזכרת למעלה, בסביבות ה 4-5 שנים בלימוד רציני פחות אינטסיבי וצפונה... אם תהי(ה?) יותר ספציפית אולי אוכל לתת תשובה מדויקת יותר (אבל רק אולי..)

Tonjin

New member
ארר.. אחת מהם אולי,מה לגבי עשרת

(פלוס מינוס) הנוספות....? אני לא מכיר סינית אז אני לא רוצה לומר באופן נחרץ שהן לא סיניות במקורן - אבל אני יודע בוודאות שלפחות אחת מהן (זו שבשימוש לספירת ימים) היא יפנית לחלוטין....

למעלה