היי!

NiR AbR

New member
היי!

מה שלום כולם? אני כבר שבוע אחרי תחילת הטיפולים הכימותפים, ומרגיש כבר יותר טוב. כתבתי בהתחלה שזה הלך די בסדר ולא נורא, אבל מהר מאוד הבנתי שכנראה שזה רק בגלל שזה היה היום הראשון... אבל זה עבר וזה מה שחשוב. עכשיו יש איזה קטע מוזר. במהלך הטיפולים כאב לי בבטן למטה בצד שמאל כשנגעתי באיזור, כאב כאילו של משהו ספציפי, לא משהו עמום מוזר כזה. ושמתי לב שכשאני מגרד באיזור או משהו אז הסימן לא עובר מהר בכלל, להיפך, הוא די נשאר שם. בסיטי שעשיתי לפני בערך חודש יצא שהבלוטות תקינות אז זה אמור להרגיע אותי שלא יכול להתפתח משהו חס וחלילה בבלוטות שם מאז? כי גם הבנתי שאם כן אז זה מתחיל במפשעה קודם, וגם שם יצא שהן תקינות. הבנתם אותי..? :\ וגם יש לי עוד שאלה, איך מטפלים בסרטן בלוטות הלימפה? האם חובה לעבור ניתוחים או שכימותרפיה למשל יעילה גם כן בלי לנתח ולהוציא את הבלוטות? או שבכלל זה בלתי נמנע וחייבים להוציא? ולבחור שמעליי, אתה יכול לפנות אליי ואני סביר לך מה אני עובר, ככה שיהיה לך מושג לאן אתה נכנס פחות או יותר... :) תודה!

OHAVA

New member
שלום ניר

א-מדוע הרחקת לכת כל כך והגעת עד הלימפות? ב-בסרטן בלוטות הלימפה "לימפומה" לא מנתחים ולא מוצאים כלום אולי רק לצורך בדיקות ביופסיה. הטיפול בדרך כלל הוא שילוב של כימו ורדיוטרפיה.

NiR AbR

New member
כי...

בעיקרון אם הסרטן שיש לי מתפשט אז לשם הוא הולך, לבלוטות הלימפה. אז זה לא נראה לי כל כך להרחיק לכת. ואני הבנתי פשוט מכל מיני סיפורים ששמעתי שאנשים אומרים "הוציאו לי בלוטות לימפה מפה ומשם". וחוצמזה שגם אחת מהגישות לטיפול בסרטן הזה היא מין גישה של ללכת על בטוח ולעשות ניתוח די גדול של הוצאת בלוטות הלימפה מהבטן ולעשות ניקוי די יסודי של זה.

זה שונה

מסוג לסוג. גם בסרטן שד מוציאים לפעמים בלוטות לימפה מבית השחי כדי "לנקות את השטח". לעיתים פעולה זו חוסכת מהחולה לעבור טיפולים. במקרה של סרטן בלוטות לימפה, לא מוציאים, אלא מטפלים בכל מקרה, או הקרנות, או כימו, או גם וגם. אולי במקרה של מה שיש לך, מוציאים כדי לנקות כמו שעושים בסרטן שד. ואז אחרי ניתוח כזה, לא צריך טיפולים אלא רק ביקורות כדי לוודא שהכל בסדר. גם לי הוציאו בלוטות מהצוואר לשם ביופסיה, וטיפולים קבלתי בכל מקרה. האם יש סיבה לשאלה הזו שלך? האם אתה חש שאפשר לעשות יותר בשביל ההחלמה שלך? וחוצמזה, איך אתה מרגיש? גלי

NiR AbR

New member
אני שואל

את כלזה בגלל שמשום מה אני לא שקט עד הסוף מכל הסיפור. תמיד יש לי תחושה שכאילו יש איזו בלוטה נגועה שפיספסו או משהו. וגם כל הזמן אני שומע בזמן האחרון סיפורים על רשלנויות של רופאים או פשלות או פיספוסים. וגם אני שומע מחברים פה שעברו דברים דומים שזה חזר אחרי כמה שנים בבלוטות או משהו כזה, ואני ממש ממש לא רוצה להגיע למצב כזה. אם כבר אני חולה עכשיו אני רוצה שיעשו את כל מה שאפשר כדי לא לחוות את זה שוב. ואני לא מדבר על לנתח ולהוציא את הבלוטות, להיפך, אני נגד זה. זה דבר שאני מפחד ממנו ומאוד לא רוצה שיקרה. וחוצמזה, אני מרגיש הרבה יותר טוב מבשבוע שעבר, תודה ששאלת :) ובינתיים אני מסתדר די טוב...

תמר 26

New member
אפשר להציע משהו בכיוון אחר../images/Emo35.gif

אני שומעת מעט חרדה, אולי?
(מותר בהחלט, אבל יותר נעים וקל בלי) תחושה שאני לא יודע מה קורה שם בפנים אולי תחושה שהגוף שלי בגד בי כי הרי הגוף שלי איפשר לתאים הסרטניים האלה להתפתח ולהתרבות והגוף שלי יצא מכלל שליטה לא יודעת אם המחשבות הנ"ל עוברות לך בראש רק אתה יודע ויכול לענות לעצמך ואם כן אולי כדאי לנסות לשנות את קו המחשבה
לחשוב על כך שאתה והגוף שלך הם אחד ואתם יחד מאוחדים בתהליך ההבראה ידוע שלפעמים מפספסים וידוע שיש רשלנויות רפואיות
(לדעתי סטטיסטית זה נמוך יותר מההצלחות אבל פשוט שומעים על זה יותר כי זה פיקנטי יותר) חשוב שתבדוק שהרופא שמטפל בך לוקח בחשבון את כל השיקולים אבל מעבר לזה חשוב גם להאמין שאתה בתהליך של הבראה חשוב שתדע שכל מה ומי שאתה צריך תומך בך משפחה וחברים האל או היקום או כוחות הטבע, וגם הרופאים שמטפלים בך כולם יחד איתך מסייעים לך להבריא. נכון שיש סיפורים קשים. כרגע זה לא מה שיעזור לך להבריא אז בפעם הבאה שמישהו רוצה לספר לך סיפור זוועה
תלמד להתחסן נגד: תקיף עצמך בבועה אטומה, תתעלם, אל תאמין, ואפילו לא קל ולא נעים - תבקש
שלא לשמוע כעת במקום זה תזמין את הסיפורים החיוביים האופטימיים.
לשאול ולברר כן, לדאוג לא.
מקווה שלא נפגעת מהדברים שכתבתי לא רוצה שזה יתפרש ש"זה הכל בראש שלך" בכלל לא,
רק שכדאי לחשוב חיובי
, לסמוך על הגוף שלך ולהרגיש שאתה עובד יחד עם הרופא שלך. אומרים שזה עוזר לחסן את המערכת החיסונית, מי יודע...
בטוח זה הופך את החיים לקצת יותר קלים ומחייכים. מקווה שאתה ממשיך להרגיש טוב
תמר

NiR AbR

New member
תודה!

לא נפגעתי בכלל, להיפך, את חמודה מאוד :) יש לי חלק מהתחושות האלה ואני באמת מנסה לקחת את כל זה בכמה שיותר נחמד שאפשר. יש ימים שפשוט אתה כועס ועצבני ולחוץ והכל נראה לך פשוט דפוק, אבל הם עוברים. בסך הכל, באמת שיהיה טוב! :) תודה!

ויזיטור

New member
מילים טובות

משהו במילים,ברוחן,בהתנסחות,בכוחן,עשה את המכתב שכתבת כלכך כל כך!

OHAVA

New member
תשובה

NiR AbR שלום ב"לימפומה" למיטב ידעתי לא משנה בדיוק עם פיספסו בלוטה נגועה וזה מפני שאין התערבות כירורגית להוצאת בלוטות והטיפול הכימי "מטפל" בכול הבלוטות הנגועות בגוף.

למעלה