היי

The^Kid

New member
היי

שאלה: האם הייתם קוראים לסקריפטינג (מירק) שפת תיכנות?

IdanR

New member
לא הייתי קורה לזה שפה...

הסקריפטינג של מירק נועד אך ורק לצורך הגדרת פעולות שונות שנעשות עקב אירועים שונים וכו´... הוא נועד רק כדי "לתכנת" את תוכנת המירק עצמה ולא כדי לכתוב תוכנות. שפת תכנות נועדה כדי לכתוב תוכנות עצמאיות. פרל למשל זאת שפת תכנות, למרות שהיא נכשבת כ Scripting Language, זאת משום שהסקריפטים שלה רצים כתוכניות עצמאיות.

erezsh

New member
טעות בידך

אני חייב לציין שאני לא מסכים איתך וש PHP היא אחת משפות התכנות הדביליות יותר שראיתי. לעומת זאת, ASP, למרות שנכתבה ע"י MacroSoft
היא שפת תכנות טובה יותר (למרות שגם לה יש חסרונות רבים). בעצם דווקא Perl מתקרבת יותר להיות שפת תכנות טובה מאשר השתיים הנ"ל. אגב, אני מסכים עם IdanR, סקריפט זה לא שפת תכנות...

טל_V

New member
אפרוו שפות תכנות - אני לומד עכשיו

לעבוד עם פלטפורמה לבנית אתרים דינמיים שנקראת zope (אולי משהו מכיר?) בכל מקרה, העבודה שם נעשת עם פיטון עד כמה שהבנתי. מכוון שאני לא ממש תוכניתן רציתי לשאול אם זו שפה מסובכת ללימוד ? טל

gew

New member
...

Zope is not a bad idea. Python isn´t a hard language to learn, assuming you´re familiar with programming languages and programming at all. You might as well check slashcode.org for a Perl based web publishing thingie.

אמיר ט

New member
רק שתדע

אם זה מה שאתה חושב רואים שאתה טוחן צעירות וחסר ידע ברמה. PHP זאת השפה הכי טובה שיש היום בשוק ל UNIX, היא השילוב האופטימלי של C,PERL,ASP ועוד כל מיני שפות. היא פשוטה, לעניין, ומהירה. ASP לא מתקרב לביצועים ולכח של PHP בגרוש. PERL היא אמנם שפה מאד מאד חזקה, אבל עבר זמנה, כל מה שהיא נותנת יש ב PHP, ואתה לא מקבל ארור 500 בכל פעם שחסר ; בסקריפט שלך. הדיבאגר של PHP קורע של דיבאגר של שפה אחר שיש בשוק, ועכשיו עם התמיכה של ZEND בכלל אין שפה שמתקרבת אליה. ובפעם הבאה לפני שאתה שולל ככה בקלות שפת תכנות, תלמד קצת עובדות בשטח. כמוני, אני כותב כיום בשלושת השפות תוכניות מאד מסובכות ואין מה לעשות PHP שולט בכמעט כל תחום שאני צריך ! אמיר.

IdanR

New member
אין על מה להתווכח...

כל אחד והעדפות שלו. כיום ידועים שלושה דרכים עיקריות ליצירת דפים דינמיים: ASP, CGI, PHP PHP זו שפה המשובצת בתוך קבצי HTML . CGI זה ממשק שבו השרת שולח פלט של תוכנית מסוימת, השפה הנפוצה ביותר לכתיבת אפליקציות CGI היא Perl. ASP, בניגוד למה שחלק ממכם אמר, זאת לא שפה, זאת טכנולוגיה של Microsoft שמשתמשת בשפות כגון: JavaScript, VBScript, וכו´ על-מנת ליצור פלט דינמי, אותו מקבל הקליינט (הדפדפן). שפת PHP היא שפה קלה פשוטה, שפת Perl היא שפה יותר מסובכת אך גם יותר מתוחכמת, ומאוד גמישה. ASP נחשב להכי מהיר. אני אישית מעדיף Perl, אבל זאת רק העדפה אישית.

אמיר ט

New member
אבל

איך אתה יכול להשוות את ה DBI של PERL בשביל מסדי נתונים ל API הפשוט ונהדר של PHP.

erezsh

New member
ומי אתה?!

ומי אתה שתגיד איזו שפת תכנות יותר טובה? ומי אתה שתגיד לי מה אני??? אני אגיד לך מה אני. אני בעל ידע וניסיון גדול יותר משלך בתכנות, וזאת לפי מה שאתה אומר. קודם כל, PHP היא לא שילוב, היא חיקוי. היא פשוטה, אבל לא מהירה (גם ASP לא), ו ASP פשוטה מאוד גם ובעלת ביצועים מצויינים. למה אתה חושב ש PERL עבר זמנה? ואם אתה לא מקבל Error כשאתה שוכח נקודה-פסיק זה גרוע מאוד ורק מראה עד כמה היא איטית. ה Debuger של שפה תלוי במי שכתב אותה, ולא בשפה עצמה. כמו כן, היתרון היחיד שקיים ב-PHP הוא הפונקציות הבנויות בתוכו, שהן לא קשורות לאיכות השפה. כל דבר שניתן לעשות ב-PHP, ניתן לעשות בקצת יותר מאמץ, אבל עם ביצועים טובים בהרבה. לסיכום, ואני מקווה שאני לא מעליב אנשים, PHP נועדה למתכנתים עצלנים וחסרי ניסיון שרוצים לכתוב קוד בשפה בלי לדעת תכנות של ממש.

אמיר ט

New member
סתם שאלה

לא בראש שלי להתווכח, כי אין על מה - כל אחד ומה שהוא מעדיף. אבל אם כבר נכנסו לזה, סתם מעניין אותי עד כמה התעמקת ב PHP. ואני לא מדבר על לבנות איתה אתרים נטו. אלא על תכנות של ממש, מעבר לאתרי אינטרנט.

stac

New member
עזוב PHP הרבה יותר מתקדם מASP

שפה שתומכת בOO באופן מלאה ASP = טכנולוגיה! אתה יכול להשתמש בPERL ואפילו עם סקריפט PHP עם ASP כי Active Servers Pages זה לא שפה! וPHP יותר ברורה מPERK פי כמה וכמה תן לשני מתכנתי PERL וPHP לכתוב אותו תוכנה ותסתכל מי יסיים אותה יותר מהר ויותר טוב! קיצור PHP נובע מPERL אבל עם תוספות של C++

למעלה