היי

maorkn

New member
היי

האיגואנה שלי הייתה בתהליכי השלה, זו לא פעם ראשונה (היא בערך באורך 95 סמ' ) לא הייתה לה בעיה להשיל את הרגליים אבל היא "נתקעה" יומיים בבטן ובראש אמרו לי שזה בטח עניין של לחות אז הכנסתי לטרריום שלה (בחלק ממודר) כלי מים גדול ובתוכו מוט חימום של דגים וכיוונתי את הטרמוסטט ל37 הרבה מים התאדו והיא באמת השילה אחרי יומיים השאלה שלי אם זה נראה לכם טוב, בדרך כלל אני משתמש בכבל חימום אבל הוא לא מספק חצי מהלחות שהתקבלה במצב הזה מה אתם חושבים?

naja

New member
נשמע לי בסדר.

צריך לזכור שגם עודף לחות זה לא בריא למרבית הזוחלים אבל בתקופת הנשל למשך מספר ימים זה בסדר אם יש בעיות בהשלה. רק צריך לבדוק שהטמפרטורה הכללית של הטרריום לא עולה יותר מידי בעקבות הכנסת גוף חימום נוסף.

כמה דברים

עלולה להיות בעיה במקרה והאיגואנה תחליט להיכנס למים. אז עלול לקרות מצב שהיא תבוא במגע עם המחמם לזמן ממושך ולפעמים אפילו את זה לא צריך ותחטוף כוויה. אני הייתי מציע לך להשתמש במרסס ידני על מנת להעלות את הלחות בטרריום ולא לקחת סיכון עם מחמם לוהט שנמצע בתוך המים.

maorkn

New member
לא הגיוני שזה יקרה

כמו שאמרתי זה בחלק ממודר זאת אומרת שהוא מופרד בזכוכית משאר הטרריום ורק חורי אוורור מאפשרים ללחות לחדור מבחינת הטמפ' זה מעלה אותה ממש ובגלל זה אני לא משתמש בכבל חימום כאשר אני שם את המוט חימום זה יוצר מצב שליד החלק של החימום יש 30-32 מעלות ובחלק המרוחק 27-26 שזה מעט חם ממה שהיא רגילה אבל יש המון!! לחות כלומר המים מתעבים על הזכוכית ממש.

זה שהמים מתאבים על הזכוכית זה לא

סימן. הדבר היחיד שזה אומר זה שהטמ"פ בתוך הטרריום גבוהה מזו שמחוץ לטרריום במספר מעלות. גם אם בתוך הטרריום יהיו 20 מעלות ומחוץ לו 15 יהיה איבוי של מים במקרה שהטרריום אינו מאוורר.

למעלה