היי,

hadar_1

New member
היי,

אולי זה לא המקום אבל אני כבר לא יודעת מה לעשות... אני בת 18 מסיימת כיתה י"ב.... ויש לי עוד הרבה זמן עד הגיוס. פעם היו לי חברים עכשיו אין לי... כשצריך ללמוד לאיזה בגרות או מתכונת תמיד באים אליי או שאני הולכת ללמוד עם אחרים וזאת הסיבה היחידה שאני אוהבת ללמוד למבחנים... כי רק אז יוצא לי להיות באמת עם אנשים. חוצמזה יש לי את החבר'ה בשכבה... אבל תמיד שאני עם איזה חבורה של אנשים (בד"כ זה אותה חבורה של 5-6 איש עם שינויים קלים של אנשים) אז זה נראה כאילו מתעלמים ממני. אני כן יוצאת וכן אוהבת להיות עם אנשים, ואני מדברת ולא מאלה שיושבות בצד ושותקות, אבל איכשהו תמיד אם מארגנים משהו אני אהיה האחרונה לדעת (אם בכלל), ואני כן יוזמת דברים ומנסה לברר ולהיות בעניינים אבל תמיד אני מחוץ. אני מרגישה ששונאים אותי, שאין לי חברים, ושאם לא הסתדרתי פה אז גם בצבא אני לא אסתדר.... פשוט שאין לי בשביל מה לחיות. אני אף פעם לא מספיק טובה, מבינים ? כשאני יוצאת למסיבות עד הבוקר - אני שומעת את הורים שלי אומרים שכל מה שמעניין אותי זה להנות, ולא דברים כמו ידע, הסטוריה בלה בלה בלה. כשאני עם ה"חברים" אני לא מספיק טובה בשביל להיות שם, לא מספיק מצחיקה, לא מספיק יודעת מה לעשות, כמה שאני מנסה ובאמת שאני מנסה פשוט לא הולך לי. אני כבר לא יודעת מה לעשות.... בחיים לא יצא לי לבכות כמו שבכיתי בתקופה האחרונה. היתה לי עוד חברה אחת טובה אבל עכשיו היא נהייתה בקשר עם מלא בנים (ידידים), ואני יוצאת איתם הרבה אבל אף פעם לא מרגישה חלק מהם, או שתמיד מעדיפים אותה מאשר אותי. נגיד אני יכולה לדבר עם חברה כלשהי בקשר למה עושים בערב ושתדבר איתי, אבל אח"כ בערב אני במקרה אצל החברה ההיא (זאת עם הידידים) ואני מגלה היא התקשרה אליה ואפילו לא חשבה עליי. נמאס לי מהכל.

בוזיקית

New member
הדר יקרה...

ברוך בואך!!! גם אני חדשה פה, ואני כל כך מבינה אותך... הרשי לי להשיא לך עצה, אך ורק מהנסיון שלי: צאי מתוך הקליפה של להיות מרוכזת בעצמך. התחילי להתעניין בסובבייך, מכל הלב. צאי וראי מי זקוק לעזרה. מי יכול להישען עלייך? למי תוכלי לתת כתף? נסי ולו לרגע, לצאת מתוך הבעיות שלך, לשים אותן רגע בצד, ולשים את הדברים בפרופורציה.אני יודעת שזה כואב שמתעלמים ממך, ואני מכירה היטב את ההרגשה של "להיות בחוץ", אך האמיני לי, השיטה שתארתי לך פתחה לי דלתות וקנתה לי חברים חדשים. אני לא מדברת על להיות פראיירית (גם שם הייתי - קשה לי לומר "לא"), פשוט להתעניין, בכנות, להקשיב, לפתוח את הלב ולהיות שם (כמובן עם גבולות, לא לתת את עצמך עד שלא יישאר לך דבר). אגב, מה דעתך לעבוד במשהו עד הגיוס? כך תוכלי להרוויח קצת כסף וגם תכירי אנשים חדשים, חברים חדשים... והכי חשוב - השתדלי לחייך. אני יודעת שזה לא פשוט, כשהחיים מחמיצים אלייך פנים, אך נסי ללכת הפוך על הפוך: לחייך אל החיים ולגרום להם לחייך אלייך בחזרה... אני אומרת לך את הדברים האלה מכל הלב, ולא חלילה כהטפת מוסר או ביקורת - אני פשוט הייתי שם והייתי רוצה לחסוך לך את דרך החתחתים בה הלכתי אני עד שלמדתי קצת להשתנות ולהיפתח לסביבה. האמיני לי - זה מתגמל מאוד. עוד רעיון שצץ לי פתאום תוך כדי כתיבה: מה דעתך על התנדבות במקום בו זקוקים לך? גם אני עשיתי זאת וזה נתן לי המון סיפוק ומילא לי את החיים, וגם שם את הצרות שלי בפרופורציות המתאימות. גיל לא פשוט הגיל שלך, אני שמחה שכבר עברתי אותו ממזמן... אני כאן אם את צריכה משהו, ואשמח לסייע ככל שנדרש... שלך

הצצתי לך....

...בכרטיס האישי וראיתי שאת דווקא משתתפת בכמה פורומים מצוינים עבורך. אז קודם כל - ברוכה הבאה גם בצל קורתנו.
הבנתי שאת לא בת בכורה. אז יש לי כמה רעיונות בשבילך. האחד - לא לשכוח שגם לך יש צדדים טובים. ממש כמו לכל יתר האנשים. השני- ראיתי המון חבר'ה שהרגישו כאילו לא מצאו את עצמם...עד שהתגייסו. את עשויה בהחלט ליפול לסביבה נהדרת מבחינה חברתית ולגלות את עצמך מחדש. השלישי - לא להכניס יותר מדי רגש לדעות של אחרים. לשקול בהגיון - כן, אבל לא להעלב. ההורים רוצים דבר אחד, אחותך לא רלבנטית לחיים שלך (את מי שאת והיא מי שהיא, הזכרת אותה בפורום אחר), החברים רוצים "כיף". וכפי שאת מגלה -- החיים מורכבים מכמה מעגלים של קשרים. כל מעגל והמאפיינים שלו. המכנה המשותף הוא שאין אפשרות להפוך אותך למי שאינך. ואחרון אחרון חביב - למצוא את החיובי בכל מצב. כתבת מה לא טוב והבנתי. עכשיו תעשי לי טובה ותחשבי מה כן טוב. בטוח יש! תלתל
חיוך גורר חיוך

supergirl7376

New member
ברבור יקר..

היי הדר, אני יכולה להזדהות ולספר לך שגם אני הרגשתי כמוך בתקופת התיכון, תקופת הברווזון המכוער... אבל הברבור שבפנים נמצא גם בחוץ הוא רק צריך להסתכל במראה.. תמשיכי לצאת, לבלות, לעשות ולהיות ומבלי שתרגישי תראי שאת חלק מכולם. סופרגירל

למעלה