היי...

jammit

New member
היי...

מה קורה? אז ככה, אני צריכה לכתוב חיבור על להקה אהובה {משהו קטן וחביב - לא מאמר} ובחרתי בזפלין. אשמח אם תוכלו לתת לי כמה עובדות בסיסיות עליהם, נניח מתי בדיוק הוקמה הלהקה, מתי הפסיקה לפעול... כל מיני דברים כאלה. תודה מראש.

אמממ

יש במאמרים של הפורום הרבה מידע אבל אם את מחפשת משהו קצר ולעניין אז תקראי את הביוגרפיה שלהם ב www.allmusic.com (תרשמי בשדה החיפוש את שם הלהקה).

JIMMYPAGE

New member
שלום לך...

לד זפלין אדריכלית הרוק הכבד הראשונה... להקת הרוק הטובה ביותר אי פעם... (לא אני לא מגזים) הוקמה בשנת 1967 ע"י הגיטריסט גימי פייג אחרי שחברי להקתו הקודמת THE YARDBIRDS התפרקו... היארדבירדס היתה להקה נחמדה מאוד מאוד שהתחילה בסאונד בלוזי מגניב וכללה בין נגניה הגיטרה שלה גם את אריק קלפטון ואת המגה גיטריסט גף בק... אחרי פירוקה של הלהקה גימי פייג החליט לעשות הרכב חדש... שם הלהקה אז היה THE NEW YARDBIRDS שמהר השתנה בעקבות הערה של אחד מחברי להקת המי.. (תוכלי לקרוא עוד בביוגרפיה המלאה פה בפורום.) שההרכב עלה כמובן הוא זכה לחוזה הקלטות יפה במיוחד בחברת אטלנטיק... (כל זה כי גימי פייג היה גיטריסט דיי מצליח) מאז בעקרון הכל היסטוריה... הלהקה הזאת בשנים 1968-1980 עוררה כלכך התלהבות והערצה.... עד כדי כך שהוחלט שגימי פייג הוא לא אחר מאשר מכשף (אני בהחלט חושב ככה) אין כמעט להקת רוק אחת שלא הושפעה מהווירטוזיות של פייג... לצערנו את הלהקה המופלאה הזאת סבבה הילה רעה וחוסר מזל... זה התחיל בהרבה ביטולים של הופעות בשנים המצליחות... המשיך במותה של חברה של פלנט.... מותו הפתאומי של בנו... הרבה שיוכים של הלהקה עם סגידה לסטן... וכמובן לבסוף.. מותו הטראגי של המגה מתופף עליו השלום.. גון בונהם (בונזו) .. בגלל הכימיה האדירה שהיתה בין הלהקה שלא שינתה אף הרכב בכל שנות קיומיה זפלין לא הסכימו להמשיך בלי בונזו ובשנת 1980 התפרקה סופית... כמה איחודים נוספים נערכו בעתיד... תקראי עוד בביוגרפיה המלאה.. פה בפורום.. בהצלחה מותק... Soul to Soul jimmy

למעלה